Ilves FS - KaDy (3 - 2)

Aika: 7.4.2012 15.00
Paikka: Spiral-Halli, Tampere
Sarja: Pudotuspelit

KaDy-Hirviön futsalpääsiäinen alkoi ikävissä merkeissä, sillä Ilves FS otti lankalauantaina ensimmäisen kiinnityksen mestaruuteen. Fyysinen vääntö Spiralin tahmealla alustalla päättyi tupsukorvien juhliin lukemin 3-2 (2-1).

Miehistöuutisia

Dynamon riveistä putosi Sieviä vastaan tällin saanut Kimmo Tolvanen, jonka playoffit saattavat olla ohi. Mikko Takala sen sijaan palasi kokoonpanoon.

Futsal-Liigan kovin pistelinko Timur Inapshba yritti pelata, mutta Ilveksen nilkkavaivaisen ykkössyömähampaan jalka ei kestänyt. Uuteen uskoon rukattu Ilveksen ykköskenttä jäi ilman Inapshbaa tänään nollille, mutta kakkoskenttä teki tarvittavat maalit. Kotijoukkueen rivejä verotti myös joukkueenjohtaja Jorma Kariluoman toimitsijakielto.

Hyvä alku, huono loppu

KaDy sähisi haastajan roolissa ennakkoluulottomasti ja aloitti maalinteon viidennellä minuutilla, kun kapteeni Mikko Kytölän kaukaa ykkösellä vetämä vasuri yllätti Tuomas Kallioisen ja painui aivan Ilves-maalin alakulmaan. Vaarallisia maalipaikkoja nähtiin läpi puoliajan molemmissa päissä, mutta maalivahdit ottivat isoa roolia: KaDy:n Nippe Laitinen torjui muutaman läpiajon ja Kallioinen terästäytyi toisessa päässä.

(Kuva: Miika Hosio (16) hakeutui tänään aktiivisesti vetomestoille. Mukana menossa ensimmäisen maalin syöttänyt Arash Muridiyazd. Kuva (c) Hannu-Pekka Auraneva)

Ilves pääsi kuitenkin iskemään lopussa kahdesti KaDy:n virheistä. Neljä minuuttia ennen taukoa KaDy:n prässinpurku epäonnistui, Ilves riisti pallon ja Jarno Majamaa tasoitti. Vain 15 sekuntia ennen puoliaikaa Jaakko Laitinen kairasi pelivälineen KaDy:n alimmalta mieheltä ja ohitti sukunimikaimansa Nipen vieden kissapedot johtoasemassa tauolle.

Helppoja maaleja ja suunsoittoa

Jos Ilveksen kaksi ensimmäistä maalia tulivat KaDy-puolustuksen karkeista virheistä, sama päti voittomaaliksi jääneeseen kolmanteen osumaan. Täysin vapaaksi maalille jätetty J. Laitinen sai siirtää rajapotkun reboundin sisään. Maali oli tuplasti demoralisoiva, koska se syntyi vain puoli minuuttia Tomi Lahtisen komean tasoitusmaalin jälkeen; "Loiske" oli juuri siirtänyt Jukka Kytölän oivallisen syötön takatolpalta sisään.

Viimeiset viisitoista minuuttia pelattiin maaleitta, vaikka molemmissa päissä nähtiin lukuisia läheltä piti -tilanteita. KaDy:n lopun reikäpaitapyöritys tuotti pari vaaranpaikkaa, ja Jarkko Ojala melkein vei Dynamon jatkoajalle ohjattuaan pallon mahallaan metristä ohi maalin. Ilves puolusti kuitenkin neljällä viittä vastaan erinomaisesti.

loisketenafinaali2.jpgHalpojen maalien lisäksi toinen kiusallinen seikka Dynamon esityksessä oli kolme suunsoitosta tullutta varoitusta. Miika Hosio, J. Kytölä ja Jaakko Kinnunen saivat kaikki pääsiäiskortit liiallisesta suulaudesta. Korttien taustalla oli Dynamo-leirin tyytymättömyys vaihtelevaan tuomarilinjaan. Peliä tuomarilinja ei kuitenkaan ratkaissut, oltiinpa siitä muuten mitä mieltä hyvänsä.

(
Kuva: KaDy:n parhaaksi palkittu Tomi Lahtinen vauhdissa kotikaupungissaan. Kuva (c) HP Auraneva)

Summa summarum

Ensimmäisessä finaalikamppailussa pelattiin kovaotteista ja vauhdikasta futsalia. Kun jännityskin säilyi loppuun asti, sai verrattain täyden Spiral-hallin yleisö todistaa viihdyttävää finaaliavausta. Pelin tasossa on kuitenkin vielä paljon parantamista puolin ja toisin. Vaikka KaDy:lla oli omat etsikkoaikansa, Ilves ansaitsi voittonsa rutinoidun esityksen jälkeen.

Yleisön sosiologinen koostumus sai KaDy-Hirviön hykertelemään, sillä Dynamo-mielisiä katsojia oli paikalla useita kymmeniä, mikä kuului myös kannustuksessa. KaDy kiittää fanejaan tuesta ja pahoittelee, ettei onnistunut palkitsemaan sitä voitolla.

Jos jo vieraspelissä on näin kova kannustus, miten käy maanantaina Monnarilla? Kadyfutsal.netin valistunut arvio on, että Monnari natisee toisessa finaalissa liitoksissaan.

Tervetuloa kokemaan keväinen futsalhuuma ja kannustamaan koko Keski-Suomen Dynamo voittoon ma 9.4. klo 15 Monnarilla!