KaDy - Ilves FS (3 - 0)

Aika: 9.4.2012 15.00
Paikka: Monitoimitalo
Sarja: Pudotuspelit


Monnarille pääsiäisriehaan pakkautuneet 357 katsojaa – määrä sivuaa KaDy:n ennätystä – siivittivät KaDy-Hirviön huimaan lentoon toisena pääsiäispäivänä. Dynamo tasoitti kypsällä esityksellä finaalisarjan, joka jatkuu keskiviikkona klo 19 Tampereen Spiral-hallilla ja lauantaina klo 14 palataan Monnarille. Punamustien ensimmäinen finaalivoitto koskaan kirjattiin lukemin 3-0 (0-0).


comicyleiso.jpg
(Kuva: Monnarilla oli tänään mahtava tunnelma. Kapteeni Mikko Kytölä juhlii. Kuva (c) Hannu-Pekka Auraneva)

Panokset näkyvät


Peli alkoi varsin tunnustelevissa merkeissä, eikä ensimmäisen finaalin päästä päähän -ravista ollut tietoakaan. Pallonhallintaprosentti oli Dynamon hyväksi, ja välillä kotijoukkueelta nähtiinkin pitkiä hyökkäyspään palloralleja. Maalintekopaikoille oli kuitenkin vaikea päästä Ilveksen puolustaessa pesäänsä kynsin hampain. Lähimmäs Dynamo pääsi, kun Ilves-puolustus siivosi maaliviivalta Matias Juvosen vedon vaparikuviosta. 

nippe-pelaajakortti.jpgVierasjoukkueen hyökkäyspeli rakentui vastaiskujen ja KaDy:n virheiden kyttäyksen varaan. Ilveksellä oli ensimmäisellä puoliajalla kahdella yhtä vastaan -hyökkäyksistä jopa paremmat tilaisuudet maalintekoon kuin KaDy:lla, mutta viimeistely ontui ja Nippe Laitisen refleksit olivat kunnossa.

(Kuva: Nolla-Nippe Laitinen nollasi Ilveksen finaalissa. Jäätävä jätkä!)

Toinen puoliaika, aivan toisenlainen peli


On vaikea sanoa, mikä erätauolla muuttui, mutta toinen puoliaika oli täysin Dynamon. Punamustat saivat erään lentävän lähdön, kun tärkeiden maalien mies Arash Muridiyazd iski kulmakuviosta vain 19 sekunnin pelin jälkeen. "Ara" oli tänään aivan liekeissä ja pokkasi ansaitusti kotijoukkueen parhaan pelaajan palkinnon.

Kotikaupunkinsa poikia vastaan syttyvä Tomi Lahtinen tuplasi kotijohdon – taas kulmakuviosta – yllättävän hillityllä oikean jalan sijoituksella. Dynamon kannatusbiisin sanoin "Maalille maskia, koko Kadynastia!". Monnarin kiihko oli käsin kosketeltava.

Dynamon puolustuspeli oli niin tiukkaa, että Ilveksen toisen puoliajan laukaukset saattoi laskea yhden käden sormilla. Tamperelaisten reikäpaitarallikaan ei ottanut tuulta purjeisiin, ja epätoivoinen takaa-ajo päättyi Miika Hosion viimeisteltyä kolmella reikäpaitaa vastaan -hyökistä KaDy:n kolmannen maalin.

maagi.jpg(Kuva: Se on siinä! Jukka Kytölä, Matias Juvonen ja Maagi Hosio juhlivat kolmatta maalia. Kuva (c) Hannu-Pekka Auraneva)

Voiton ainekset: liike, taistelu ja kotietu


Päävalmentaja Tero Kelhälä ruoti toisen puoliajan tasonnostoa.
- Kyllähän meininki toisella jaksolla oli ihan erilainen, ja saatiin vielä tärkeä avausmaali heti siihen alkuun. Ehkä kuntopohja kääntyi meidän eduksi, mitä pidemmälle peli eteni. Esityksemme oli erittäin kypsä. Runkosarjan voittajan ja hallitsevan mestarin jättäminen finaalissa nollille on kova juttu, "Kelhis" kehui omiaan.

Kelhälän mukaan pelin luonne oli aivan erilainen kuin lauantaina Tampereella. Kotietu tulee näyttelemään suurta roolia tässä ottelusarjassa.
- Peli muuttui selvästi nopeammaksi siirryttäessä matolta parketille. Alustaerosta johtuen kotietu tulee olemaan todella kovassa huudossa tässä finaalisarjassa. Paineet ovat taas Ilveksellä, joka tietää viimeistään nyt, kuinka vaikea paikka Monnari on vieraille. He eivät saa hävitä kertaakaan Tampereella, "Kelhis" sysää paineet runkosarjan voittajalle ja tuplasti hallitsevalle mestarille.

arapelaajakortti.jpgKoko KaDy-Hirviö taisteli tänään suurella sydämellä ja piti päänsä kylmänä. Kelhälä suostui pyydettäessä nostamaan muutaman nimen esiin tasaisesta joukkueesta.
- Arash (kuvassa) osoitti olevansa kansallisen huipputason pelaaja. Hän on tärkeiden maaliensa lisäksi joukkueen ykkösenä pudotuspelien plus–miinus-tilastossa. Yksilöiden onnistuminen edellyttää kuitenkin onnistunutta ketjupeliä, ja ehkä voidaan sanoa, että Arashin kentässä alkaa ideaali kombinaatio löytyä, "Kelhis" iloitsi.


- Myös Kytölän Jukan kaksi maalisyöttöä ja hyvä työ molemmissa päissä on syytä mainita. Koko joukkueen voitonhalua ilmensi hyvin yleensä hyökkäystehoistaan tunnetun Maden (Juvonen) taistelu omassa päässä. Ja nollapeli finaaleissa on mahdotonta ilman hyvää maalivahtipeliä. Kiitos Nipelle siitä, että oli hereillä tärkeillä hetkillä, "Kelhis" jatkoi.

KaDy:n esitys oli niin vakuuttava, että kehujen kohteena olisi voinut olla kuka tahansa. Tästä on hyvä jatkaa keskiviikkona Tampereelle. Onko odotettavissa kaikkien aikojen ryöstöretki? Raukeaako Spiral-hallin Ilves-kirous?

Kolmas finaali siis Tampereella ke 11.4. klo 19. Tervetuloa kannustamaan koko Keski-Suomen Dynamo voittoon!

Yleisöä:
357

Parhaat pelaajat:

KaDy: Arash Muridiyazd
Ilves: Tuomas Kallioinen

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 020:19Muridiyazd ArashKytölä Mikko
2 - 027:52Lahtinen TomiKytölä Jukka
3 - 039:12Hosio MiikaKytölä Jukka
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Laitinen Niila-Ville
Maalivahdit
3Huhtanen Kerkko
Pelaaja-valmentaja
4Kinnunen Jaakko
Kenttäpelaaja
6Kytölä Jukka
Kenttäpelaajat
8Lahtinen Tomi
Kenttäpelaaja
9Juvonen Matias
Kenttäpelaajat
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaajat
10Hosio Miika
Kenttäpelaajat
11Kytölä Mikko
Kenttäpelaajat
14Ojala Jarkko
Kenttäpelaaja