Ilves FS - KaDy (7 - 3)

Aika: 11.4.2012 19.00
Paikka: Spiral-Halli, Tampere
Sarja: Pudotuspelit

Suurin toivein Tampereelle lähtenyt KaDy jäi Ilveksen jyrän alle kolmannessa finaalissa. KaDy:n paketti oli alusta loppuun sekaisin, eikä Ilves tuntenut vieraskoreutta vaan rokotti armotta virheistä. Spiral oli jo kahdeksatta kertaa peräkkäin liian haastava ympäristö Ilveksen kaatoon, eikä 7–3-loppulukemissa ole yhtään liikaa. Mestaruus on nyt katkolla Ilvekselle lauantaina Monnarilla.

Ei niin korkeatasoista futsalia

Ottelun panos näkyi etenkin alussa molempien osapuolten hermostuneisuutena; pallo poltti jalassa ja sitä oli vaikea saada pysymään rajojen sisäpuolella. Ilves oli lähempänä maalintekoa ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana, mutta Nippe Laitinen ja maaliviivalta kovan kudin rintapanssarillaan torjunut Mikko Kytölä pitivät Dynamon pelissä.

Ilveksen Jarno Majamaa vei isännät johtoon kolmella kahta vastaan -hyökkäyksestä ajassa 12:15, mutta Tomi Lahtisen määrämittaiseen pystysyöttöön ensimmäisenä ehtinyt Jukka Kytölä tasoitti pelin vain minuutin kuluttua. Ilves pääsi kuitenkin tauolle etulyöntiasemassa Joni Pakolan taiteiltua pallon verkon perukoille harmillisesti vain kaksi minuuttia ennen taukoa. J. Kytölä osui vielä maalin jälkeisestä hyökkäyksestä ylärimaan, mutta maalin tappioasemaa parempaa ei toimintahäiriöinen Dynamo olisi ensimmäiseltä puoliajalta ansainnutkaan.

Pakolan maali oli Ilveksen ykkösketjun ensimmäinen finaalisarjassa. Timur Inapshban paluu kokoonpanoon paransi Ilveksen hyökkäyspeliä, vaikka pistehirmu ei selvästikään ollut vielä täydessä terässä; tehoista vastasikin pääasiassa tamperelaisten kakkoskenttä. Dynamo puolestaan ei saanut hyökkäyspeliään kulkemaan missään vaiheessa, ja kun omassa päässä tehtiin lauantain tapaan karkeita virheitä, karkasi Ilves toisella jaksolla turhan helposti KaDy-Hirviön kynsistä.

Katastrofaalinen toinen puoliaika

KaDy suorastaan lahjoitti Ilvekselle toisen puoliajan alkuun kaksi nopeaa maalia, joista se ei enää toipunut. Maaleista toinen oli erityisen helppo, koska Ilves pääsi iskemään melkein suoraan KaDy:n sivurajapotkusta. Finaaleissa ei yksinkertaisesti ole varaa olla noin antelias. Kahden halvan pikamaalin jälkeen peli oli käytännössä taputeltu (naks).

Kolmen maalin takaa-ajoasemaa pyrittiin kuromaan kiinni reikäpaitapelillä, mutta sekin pelin osa-alue oli tänään pahemman kerran ruosteessa. KaDy:n hasardialttiin reikäpaitasurfauksen lomassa Ilves nautiskeli kolme maalia, ja heikoimpia alkoi jo hirvittää.

KaDy jatkoi sinnikkäästi reikäpaidalla ja onnistui kuin onnistuikin kaunistelemaan tilastoja pari minuuttia ennen summeria. Tahtipuikkoa heilutti Nippe Laitinen, joka tarjoili avopaikat sekä Miika Hosiolle että Matias Juvoselle. Maalien merkitys tämän pelin kannalta oli kosmeettinen, mutta seuraavaa ottelua silmällä pitäen oli tärkeää saada loppuun onnistumisen kokemuksia.

Kaikki on omissa käsissä

Tämä peli hävittiin selvästi ja ansaitusti, ja se on syytä unohtaa mahdollisimman nopeasti. Huoleen ei kuitenkaan ole syytä, sillä sarja on vielä omissa käsissä: voittamalla kaksi seuraavaa ottelua Dynamo on mestari! Ensimmäistä voittoa lähdetään hakemaan lauantaina klo 14 Monnarilta.

KaDy sai taas erinomaista tukea runsaslukuisilta ja äänekkäiltä kannattajiltaan. Valitettavasti emme pystyneet tarjoamaan vastineeksi tämän parempaa, mutta lauantaina on takaisinmaksun paikka. KaDy tarvitsee Monnarilla kotiyleisön kaiken tuen – eiköhän laiteta katsojaennätys (357) uusiksi?