KaDy - Ilves FS (4 - 0)

Aika: 24.11.2012 17.00
Paikka: Monitoimitalo
Sarja: Futsal-Liiga


Ennakkoasetelmat

Viime ja toissa kevään finaalijoukkueiden kohtaamisesta sopi odottaa kovatempoista trilleriä. Ilves olisi voitolla noussut KaDy:n ohi sarjakärkeen, kun taas KaDy karkaisi voitolla jo viiden pisteen päähän Ilveestä. Illan otteluun oli varmasti valmistauduttu molemmissa leireissä tavanomaistakin suuremmalla pieteetillä.

georg.jpgKumpikaan joukkue ei ollut joutunut maistamaan tappion karvasta kalkkia seitsemällä ensimmäisellä sarjakierroksella. Ensimmäistä kauttaan päävalmentajavastuussa olevat KaDy:n Kerkko Huhtanen ja Ilveksen Antti Teittinen olivat siis saaneet lentävän lähdön vastuullisiin pesteihinsä.

(Kuva: "Georg" vei keltanokka-päävalmentajien taiston taktisesti ja tietenkin fyysisesti)

Lauantai-illan huuman päätteeksi vain toinen päävalmentaja-pelaajista jatkaa tappioitta: Teittinen ja Ilves joutuivat taipumaan Huhtasen ja KaDy-hirviön puristuksessa.

Mikä ratkaisi

KaDy teki kolme maalia erikoistilanteista tai niiden jälkihässäköistä: kaksi kulmakuviosta ja yhden rajapotkusta. Huhtanen nostikin pelin jälkeen erikoistilanneteeman ensimmäiseksi tapetille.
- Vaikka voitimme neljällä maalilla, ei tasoero mielestäni aivan niin iso ollut, kuin mitä numeroista voisi päätellä. Erikoistilanteita lukuun ottamatta tämä oli nähdäkseni melko pienten marginaalien peli, ”Georg” eritteli kolmen pisteen anatomiaa.

KaDy onnistui myös teemassa, jonka Huhtanen nosti ennen peliä suurennuslasin alle. Pelin avaaminen Ilves-prässin alla sujui erinomaisesti. Ilveksen y-prässiin vastattiin välillä neljän miehen linjalla.
- Pelinavaus toimi juuri niin kuin sovittiin. Meillä ei oikeastaan ollut missään vaiheessa suurempaa hätää, ”Georg” päättää.

maagi2.jpgMaaleista vastasivat tänään Mikko Kytölä ja Miika Hosio, molemmat kahdesti. Toinen Hosion maaleista oli poikkeuksellisen hieno jopa ”Maagin” itsensä mittapuulla: jäätävän juonikas takavasara maukkaan syöttökuvion päätteeksi yllätti Ilveksen Tuomas Kallioisen täysin.

KaDy:n maalilla vuorenvarmasti esiintynyt Nippe Laitinen sai lopulta melko helposti nollapelipäänahan Ilvekseltä.   

(Kuva: "Minä teen filosofiaa vasaralla" -F.Nietzsche; "Minä teen maaleja vasaralla" -M.Hosio)

Erikoista

Tarkko Savelan debyytti Futsal-Liigassa oli väkevä. ”Tare” suoritti vain yhden mutta sitäkin mieleenpainuvamman vaihdon, sai yleisöltä suuret suosionosoitukset ja oli hiuskarvan (sic) varassa osua heti kahdesti. Kulttipelaajan ainesta?

Kieltämättä erikoista on sekin, että KaDy ei ehdi kauan voitostaan iloita, sillä pyyteetön jatkuu sen osalta jo huomenna klo 12 – Turussa asti! TPK:n vieraana ei olla koskaan voitettu, eikä vähäinen palautumisaika varmasti auta asiaa. Toisaalta KaDy on nyt parempi kuin koskaan, eikä TPK:n kausi ole alkanut kovin kaksisesti.


Palkitut
*** Mikko Kytölä (KaDy)
** Miika Hosio (KaDy)
* Niila-Ville Laitinen (KaDy)

KaDy:n paras: Mikko Kytölä
Ilveksen paras: Juhana Jyrkiäinen

Palkinnot tarjosi Metso Automation.

Yleisö
175

Seuraava ottelu
TPK-KaDy
Su 25.11. klo 12
Samppalinna, Turku

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 010:28Kytölä MikkoKytölä Jukka
2 - 014:47Hosio MiikaMuridiyazd Arash
3 - 018:05Hosio MiikaKytölä Mikko
4 - 021:14Kytölä MikkoKytölä Jukka
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
00:00Torvinen JPKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Laitinen Niila-Ville
Maalivahdit
3Huhtanen Kerkko
Pelaaja-valmentaja
6Kytölä Jukka
Kenttäpelaajat
7Tolvanen Kimmo
Kenttäpelaajat
8Lahtinen Tomi
Kenttäpelaaja
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaajat
10Hosio Miika
Kenttäpelaajat
11Kytölä Mikko
Kenttäpelaajat
13Takala Mikko
Kenttäpelaajat
14Ojala Jarkko
Kenttäpelaaja
21Savela Tarkko
Kenttäpelaaja
-Pernaa Juhana
Kenttäpelaaja