KaDy - Mad Max (5 - 4)

Aika: 21.11.2013 19.30

Ennakkoasetelmat:

KaDy lähti hakemaan paitsi kaikkia kolmea jaossa olevaa sarjapistettä, myös kipeästi kaipaamiaan onnistumisia hyökkäyspäässä. Valkeakoskelta jo kauden toiselle vierailulleen Jyväskylään saapunut Mad Max varjosti Dynamoa sarjataulukossa ainoastaan pisteen vähemmän keränneenä.

Mikä ratkaisi:

KaDyn peliminuuttien 7-21 väliin osunut tehopiikki tuotti varsin tyydyttävät viisi maalia ja johtoaseman, jonka leveys kesti Mad Maxin toisen jakson nousun riittäen täyteen pistepottiin. Illan punamustien tehokeikareiden ohella on muistettava myös torjuntavuorossa olleen Henri Hytösen (kuvassa) enriqo.jpgansiot. "Enrico" mahdollisti voittoon saakka pitäneen karkumatkan peittämällä ensimmäisellä jaksolla muutamat kriittiset tilanteet niihin nopeasti reagoiden.

KaDy pääsi iskemään henkisesti tärkeän avausmaalin ottelun kahdeksannella minuutilla, kun Miika Hosion oikeaan alakulmaan painuneeseen laukaukseen päättyneessä kulmapotkukuviossa vastustajaa huiputettiin verbaliikkaakin avuksi käyttäen. Dynamon toinen maali oli puolestaan Jarkko Ojalan luomus: oikeaa kaistaa pitkin maalia kohden ajanut "Jaroslaw" toimitti oman laukauksensa reboundin maaliviivalle, josta Kerkko Huhtanen sen kävi sisään sutimassa. Vierailijoiden Juho Tuomiselle ajassa 12:44 tuomittu ulosajo antoi KaDylle mahdollisuuden lisätä johtoaan ylivoimalla, ja noin minuutin 4-3- pelaamisen jälkeen Ojala löysikin maalin kulmalta Kimmo Tolvasen, joka sai varsin rauhassa asetella pallon ja tulittaa sen Mikko Ananinin ohitse. Dynamo oli hyvää vauhtia paketoimassa ottelua Tolvasen osuttua vielä jakson viimeisellä minuutilla toistamiseen. "Maagi" Hosio ei saanut optimaalista osumaa Arash Muridiyazdin lähettämään kulmuriluuppiin, mutta "Kimble" jatkoi ulottuvilleen kimmonneen Penaltyn päällään verkkoon ja tauolle lähdettiin tilanteesta 4-0.

Toinen jakso alkoi kuten ensimmäinen päättyi ja palloa kaivettiin Maxien verkosta heti ensimmäisellä minuutilla, kun Jere Keskinen ja Hosio rynnistivät hyökkäykseen, jonka päätteeksi "Jekku" sai nautiskella kauden avausmaalinsa kutakuinkin tyhjään rysään. Tulostaulun julistaessa lukemia 5-0 saattoi Monnarin yleisö odotella kotijoukkueen jatkavan maalitehtailuaan enemmän tai vähemmän tasaisessa tahdissa aina ottelun loppuun saakka. Sitä vastoin alkoi kuitenkin tapahtua nopeasti kentän toisessa päädyssä, ja KaDy sai ryhtyä pelaamaan jo kerran voittamistaan pisteistä toden teolla uudelleen. Mika Jussilan ajassa 21:53 iskemästä avausmaalista kosolti virtaa keränneet Maxit nousivat vajaan kolmen minuutin kuluessa jo kahden maalin etäisyydelle ja puskista takaisin iholle ilmestynyt vastustaja sai punamustien olon silminnähden hankalaksi. Avausjaksolla onnistumisista kummunnut rentous oli tiessään, syöttöharhat ja pallonmenetykset seurasivat toisiaan eikä muutamasta siunaantuneesta hyvästä tilanteestakaan kyetty kamppailua tappamaan. KaDyn onneksi Maxien parhaat eväät maalinteon osalta olivat jo tulleet syödyksi ja ottelun viimeiseksi maaliksi jäi Jussilan illan toisella osumallaan ajassa 36:30 nopeasta vastaiskusta viimeistelemä 5-4- kavennus. Aivan ottelun viime vaiheessa Maxit hakivat tasoitusta komeaan kiriinsä nähden yllättävänkin passiivisesti. Reikäpaitaylivoimaa koskilaiset lähtivät kokeilemaan vasta viimeisen minuutin jo pyöriessä pelikellossa, eikä sen avulla mitään järin vaarallista myöskään aikaan saatu.

Illan kaksijakoisia tunnelmia tarjonneen ottelun lopputulemana siis Dynamolle yhdeksäs perättäinen voitto Mad Maxista. KaDy sai välttämättömien pisteiden ohella myös mukavasti onnistumisia hyökkäyssuunnassa ja eritoten erikoistilanteissa, joissa onnistuttiin kolmen maalin verran. Toisen jakson synkeä kolmeminuuttinen, sekä siitä seurannut jo kertaalleen voitetun ottelun päästäminen uudelleen pöydälle antanevat puolestaan jutunjuurta tulevan keskiviikon derbyä valmisteleviin harjoituksiin.

Seuraava ottelu:

KaDy pelaa myös seuraavan ottelunsa Monnarilla, mutta tällä kertaa vierasjoukkueen ominaisuudessa, sillä Liikunnan Riemu isännöi vuorostaan Jyväskylän derbyä tulevana keskiviikkona 27.11. Dynamolla on tietysti haussa pikainen revanssi kirvelevälle cup-tappiolle ja mieluimmin runsaiden korkojen kera.