KaDy - FC Rauma (5 - 2)

Aika: 22.3.2014 15.00
Paikka: Monitoimitalo
Sarja: Futsal-Liiga


kaihlo_ja_ara_3_2014.jpgKampuksen Dynamo teki runkosarjan viimeisen kierroksen ottelussaan tarvittavan työn ja löi FC Rauman numeroilla 5–2 (2–0). Ottelu ei lukeutunut KaDy-historian ikimuistoisimpiin - pikemminkin kyse oli niin sanotun pakkopullan järsimisestä - mutta lopulta tänään merkitystä oli ainoastaan pistesarakkeeseen saadulla kolmen yksikön täydennyksellä

Ennakkoasetelmat

Konkreettista panosta ottelussa olisi ainoastaan kotijoukkueella, joka varmistaisi voitolla runkosarjan neljännen sijan ja sitä myöten puolivälierien kotiedun. Dynamolla oli vielä ohut sauma nousta jopa kolmanneksikin, mutta tässä visiossa tarvittaisiin omien tekemisten ohella myös TPK:n yllätysvoittoa GFT:n vieraana. Sarjanousija FC Rauman visiitti liigassa jäi tällä kertaa yhden kauden mittaiseksi ja paluu Futsal Ykköseen oli varmistunut jo viikkoja sitten. Oletettavasti raumalaiset halusivat lähteä liigasta hyvällä esityksellä, joten aivan kumartamalla ei Dynamon leirissä voiton odotettu irtoavan.

Mikä ratkaisi

Ennennäkemättömän nopea avausmaali sekä pari komeilla yksilösuorituksilla viimeisteltyä osumaa tekivät tänään eron tulostaululle joukkueiden välille. Kapean miehityksen (2+6) Keski-Suomen reissulle saaneen Rauman jalka ei luonnollisesti liikkunut erityisen sähäkästi ja KaDy tyytyi vieraiden ehdottamaan verkkaiseen kyytiin tehden sen mitä vaadittin, muttei juurikaan enempää. Hyökkäyspelin terävyys jätti muutamista mukavista kuvioista huolimatta toivomisen varaa ja toisaalta myös ajoittainen oman pään lepsuilu tarjosi raumalaisille suhteellisen paljon tilaisuuksia maalintekoon, jotka torjuntavastuun puolittaneet Niila-Ville Laitinen ja Henri Hytönen onneksi enimmiltä osin torpedoivat.Arash_ja_Kirill.jpg

Dynamo avasi maalihanat jo kymmenen pelisekunnin kohdalla Arash Muridiyazdin (kuvassa) jatkettua Jarkko Ojalalta saamansa syötön vasempaan alakulmaan. Osuma lienee KaDyn (liiga)historian nopein ja tilastopeikot voivat halutessaan kaivaa esille onko pikaisempia liigassa ylipäätänsä montaakaan tehty. KaDy levensi johtoasemaansa ajassa 7:33, jolloin Miika Hosio jallitti läpiajonsa päätteeksi raumalaisten kassari Ari Bohmin näyttävästi ja viimeisteli tyhjiin 2–0. Vaikka Dynamo olikin ratkaisemassa ottelua heti alkuunsa, on hyvä muistaa että raumalaisilla oli ensimmäisen kympin mittaan saumansa tehdä isännille ottelusta hyvinkin hankala ja "Nippe" Laitinen joutui puuttumaan torjunnoillaan peliin jopa virkaveljeään Bohmia useammin. Jakson jälkimmäinen puolisko sujui Rauman hieman vetäydyttyä entistä selkeämmin Dynamon komennossa. Penalty liikkui punamustien toimesta pitkienkin syöttökombinaatioiden mitassa raumalaisten päädyssä, mutta lisäosumia ei enää saatu aikaan. Lähimpänä kolmas maali kävi "Maagi" Hosion ilmavan laukauksen kajahdettua pystyrautaan.

Dynamo aloitti myös ottelun toisen puoliskon tehokkaasti. Maalirautojen väliin enriqo.jpgvaihdettu "Enrico" Hytönen (oikealla) lähetti heti jakson ensimmäisellä peliminuutilla kuulan tarkasti jalallaan hyökkäysalueelle Jere Keskiselle (alla), joka pääsi taitavan haltuunottonsa perästä ohittamaan Bohmin ja nautiskelemaan lukemiksi 3–0. Tehokasta läpilyöntikauttaan jatkava "Jekku" oli asialla uudelleen jo reilun neljän minuutin kuluttua päästessään ohjaamaan Jaakko Kinnusen maukkaan passin pitseihin aivan maalin edustalta. Raumalaisetkin saivat pian tämän jälkeen maalitilinsä Jekku_ja_Bohm.jpgviimein auki, kun Jere Kyrkkö rankaisi Dynamoa armotta puolustuspään hutiloinnista ja latasi ulottuvilleen lipsahtaneen pallon ensimmäisestä kosketuksesta alapesään. Hytösen ja Bohmin mainiot torjunnat sekä KaDy-laukausten enemmän tai vähemmän puutteelliset osoitteet pitivät numerot muuttumattomina aina viimeiselle viisiminuuttiselle saakka, kunnes Hosio kävi rykäisemässä rosvoamansa pallon reikäpaidalla kavennusta hakeneiden keltapaitojen verkkoon. Loppulukemat ennätti vielä hyvällä kaukolaukauksellaan viimeistelemään ottelun toisen osumansa noteerannut Jere Kyrkkö.

Lauantai-iltapäivän lopputulemana siis Dynamolle pakkovoitto rutiininomaisella suorituksella, mutta ensi viikon lopulla on kentällä taatusti kiihkeämpi tahti puolivälierien alkaessa. TPK ei kyennyt lopulta Dynamoa auttamaan, vaan GFT väänsi puoliajan tasatilanteen voitokseen ja säilytti täten kolmannen sijansa sarjataulukossa. Näin ollen KaDy ei pääse suorittamaan minkäänlaista valintaa puolivälierien vastustajan suhteen tulevan maanantain valintatilaisuudessa Helsingissä. Dynamoa kyseisessä tilaisuudessa edustavalla manageri Samu Kytölällä on selkeä näkemys siitä mitä tuleman pitää:

- Todennäköistähän se on, että Tervarit jää meidän vastustajaksemme, ellei sitten Sievi voimainsa tunnossa halua poimia pohjoisen paikallisottelua ja lyhyitä matkakilometrejä. Derby olisi tietysti KaDyn toiveissa päällimmäisenä, olkoonkin että Riemu on ollut meille hankala purtava ja odotan heiltä todella vahvaa panosta puolivälierissä, kenet sitten niissä otteluissa kohtaavatkaan, pyörittelee "Smaug" maanantain mahdollisuuksia.

Seuraava ottelu

Dynamo pelaa puolivälierien ensimmäisen ottelun kotikentällään. Ottelun täsmällinen ajankohta selviää alkuviikosta ja KaDy informoi asiasta välittömästi tiedotuskanavillaan.

Yleisöä: 

88 kpl

Palkitut:

KaDy: Miika Hosio

FC Rauma: Ari Bohm

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 000:10Muridiyazd ArashOjala Jarkko
2 - 007:33Hosio MiikaEi syöttäjää
3 - 020:36Keskinen JereHytönen Henri
4 - 024:51Keskinen JereKinnunen Jaakko
4 - 125:27Kyrkkö JereEi syöttäjää
5 - 135:53Hosio MiikaEi syöttäjää
5 - 238:20Kyrkkö JereNyholm Kasper
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
00:00Nyholm KasperKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Laitinen Niila-Ville
Maalivahdit
3Huhtanen Kerkko
Pelaaja-valmentaja
4Kinnunen Jaakko
Kenttäpelaaja
5Kaihlajärvi Jussi
Kenttäpelaaja
8Linjamäki Tuomas
Kenttäpelaaja
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaajat
10Keskinen Jere
Kenttäpelaaja
10Hosio Miika
Kenttäpelaajat
14Ojala Jarkko
Kenttäpelaaja
15Mäkiniemi Juho
Kenttäpelaaja
20Hytönen Henri
Maalivahti
-Pernaa Juhana
Kenttäpelaaja