KaDy - LPK (4 - 2)

Aika: 12.2.2014 19.45
Sarja: Piirinmestaruusfinaali

Piirinmestarit 2014. Kuvasta puuttuu kapteeni Kimmo Tolvanen.

KaDy voitti keskiviikon piirinmestaruusfinaalissa jyväskyläläisen Lohikosken Pallokerhon lukemin 4–2 ja., 2–2 (1–0). Entisen KaDy-luotsi Tero "Q" Kelhälän valmentama LPK laittoi erinomaisesti hanttiin kokoonpano-ongelmista kärsineille punamustille, mutta 2 x 5 minuutin jatko-ottelussa LPK:n taika lopulta murtui ja Dynamo rullaili Miika Hosion (kuvassa) maagi2.jpgjohdolla toiseen perättäiseen piirinmestaruuteensa viimetalviseen nähden identtisin loppulukemin.

Ennakkoasetelmat

KaDy:n pudottua Futsal Cupista kitkerästi jo 2. kierroksella jäi helmikuun Cup-lopputurnausviikolle vapaa kolo, johon piirinmestaruusottelu sujahti melko kivuttomasti. Dynamon oikeutus finaalipaikkaan tuli siten, että syyskierroksen Riemu–KaDy-liigaottelun sovittiin toimittavan samanaikaisesti piirinmestaruussemifinaalin virkaa. Hyvin latautunut Dynamo hoiti tunnetusti tuon derbyn lukemin 3–8.

LPK joutui urakoimaan täydet kolme kierrosta muita piirinsarjajoukkueita vastaan voittaakseen ensin Piiricupin. Tämä oikeutti lohikoskelaiset finaalipaikkaan ja mittaamaan Kakkosessa hyväksi todettua tasoaan liiga-KaDya vastaan. LPK oli tappioitta sarjassaan tavoitteenaan Ykkösen nousukarsintapaikka (toim.huom. ei suora nousu kuten ennakossa virheellisesti uutisoimme!). LPK:ssa pelaa pari ex-kadylaista ja sama toisin päin, joten entisistä pelikavereista otettaisiin parketilla mittaa puolin ja toisin.

Mikä ratkaisi

KaDy oli läpi ottelun hallitseva osapuoli, mutta LPK puolusti todella tarkasti, hyökkäsi ajoittain vaarallisesti ja onnistui painamaan pelin loppuminuuteilla tasoihin, vieläpä kahteen otteeseen. Lopulta jatkoajalla jymy-yllätyksen todennäköisyys kuihtui, kun rutinoitunut, joskin muutamaan pelaajaan supistunut liigaremmi jauhoi kärsivällisesti tarvittavan voittomaalin ja sinetiksi päälle 4–2.

Suurimmassa roolissa hääri jälleen kerran KaDy:n ässäkortti "Maagi" Hosio, joka osui avausjaksolla kapteenina esiintyneen Arash Muridiyazdin passista ja toisella puoliajalla Tuomas "Glue" Linjamäen tarkasta kulmaluupista. Lisäksi Hosion puolustuspään moraali oli kokenut selvän kasvojenkohotuksen: mies johti omalla puoliskolla LPK:n hyökkäysviritelmien torpedointia juuri kuten pitääkin.

Peli eteni kohti loppuaan Dynamon 1–0-johdossa, kun ex-kady Åke Partio (oikealla) tico.jpgtorjui LPK-uunilla kaiken mahdollisen (joskaań kaikki viimeistely-yrityksetkään eivät aivan täydellisiä olleet). Linjamäki kolautti kertaalleen tolppaa nätillä volleylla. Kevyttä shokkihoitoa tarjoili 36. minuutilla KaDy III:n lupaava futsalkasvatti Olli Koittola (18), joka kengitti kuulan alakulmaan ex-dynamo Sami "Eskis" Eskonniemen (vasemmalla) eskis.jpgtäsmäpassista. Tämän KaDy kuittasi vielä nopeasti Hosion erikoistilannemaalilla, mutta väsähtänyt alivoimanelikko ei aivan loppusummeriin saakka kestänyt LPK:n hyvin rullannutta reikäpaitaylivoimaa. Aivan sunnuntain Tervarit-pelin lailla KaDy:n alivoima murtui aivan viime sekunneilla ja LPK:n johtohahmo Eetu Parpala pommitti harmaapaidat tasoihin.

2 x 5 minuutin jatko-ottelussa Dynamon maajoukkuemiehet nousivat tarvittavan pykälän muiden yläpuolelle: heidän rutiininsa, kokemuksensa ja taitonsa olivat valttia. "Maagi" Hosio oli avainasemassa 3–2-voittomaalissa, kun LPK-puolustajan väärin ajoitettu liukukatko suuntasi Hosion vapauttavaksi tarkoitetun poikittaissyötön omaan rysään. Kosmeettinen mutta vapauttava 4–2 oli "Jaroslav" Ojalan nappisuoritus: hän teki syötönkatkon ja loi Muridiyazdin kanssa salamannopean 2 vs. 1 -tilanteen, joka huipentui ruoskaniskun kaltaiseen takanurkkakärkkäriin. Kahden maalin tappiosta LPK ei enää millään keinoin kyennyt nousemaan ja pitkä ilta päättyi lopulta kuten pitikin: Dynamon pokaalinnosteluun.

Kuvassa yhtä hymyä (vasemmalta): jyväskyläläinen FIFA-valioerotuomari Timo Onatsu, KaDy:n kapteeni Arash Muridiyazd, jälleen yksi pokaali.

Erikoista

LPK sai pallon maaliin kertaalleen jo ensimmäisellä puoliajalla. Tuomari ehti puhaltaa pilliinsä KaDy-rikkeen merkiksi katsomatta hyötynäkökohtaa loppuun saakka ja vihellyksen jälkeen loppuun asti pelannut LPK-hyökkääjä töräytti Penaltyn päätyrajan tuntumasta etukulmaan. KaDy:n onneksi maalia ei hyväksytty.

Penkin päässä tikit otsassa KaDy:a luotsannut Kerkko Huhtanen peluutti maalin suulla Enrico Hytöstä ja Nippe Laitista tasaisesti. Erikoista tästä teki sen, että Huhtanen vaihtoi maalivahtia useaan kertaan lennosta ottelun aikana!

Poissaolojen ja pikkuloukkaantumisten johdosta KaDy aloitti ottelun vain seitsemällä liigaringin kenttäpelaajalla; ottelun tuoksinassa määrä pieneni viiteen Kimmo Tolvasen ja Jaakko Kinnusen jouduttua harmillisesti lasaretin puolelle kesken matsin. KaDy III:n Hannu Pernu pelasi koko ottelun täydentäen mainiosti kapeaa rosteria. Ja mikäs oli pelatessa, kun "Hane" peri – ainakin yhden ottelun ajaksi – monivuotisen KaDy-kapteeni Mikko "Komik" Kytölän ex-paidan numero 11!

Yleisöä
:
60

Seuraava ottelu

Futsal-Liiga on tämän viikon tauolla Futsal Cupin finaalien vuoksi, joten KaDy palaa levänneenä (ja toivon mukaan taas laajemmalla rosterilla) tositoimiin lauantaina 22.2., jolloin Paajasen Tilausliikenteen navigaattoriin asetetaan pääteasemaksi Apian liikuntahalli Valkeakoskella. Vastassa siis Mad Max vieraissa ja tilauksessa taas täysi 3 pisteen vierasvoitto.

Seuraava kotiottelu on sitäkin upeampi tapahtuma, kun KaDy isännöi paikallisderbyssä Riemua keskiviikkoiltana 26.2.. Toivomme näkevämme siellä sinutkin tunnustamassa väriä!

1 - 006:37Hosio MiikaMuridiyazd Arash
1 - 135:17Koittola OlliEskonniemi Sami-Pekka
2 - 136:40Hosio MiikaLinjamäki Tuomas
2 - 239:42Parpala EetuEi syöttäjää
3 - 243:55oma maaliEi syöttäjää
4 - 246:35Ojala JarkkoMuridiyazd Arash
00:00Kinnunen JaakkoKeltainen