KaDy - Sievi Futsal (6 - 3)

Aika: 8.10.2014 19.00
Paikka: Monitoimitalo
Sarja: Futsal-Liiga

Kampuksen Dynamo korkkasi liigakauden 2014-15 kotisalissaan Monnarilla kukistamalla sarjan suursuosikkeihin luettavan Sievi Futsalin numeroin 6-3 (4-0). Ilahduttavan tuloksen takana oli ensimmäisen jakson konkreettisen tehokkuden ohella vierailijaa selkeästi suurempi valmius liigatempoon. Kumartamalla kolme pistettä eivät avausjaksolla hankitusta neljän maalin etumatkasta huolimatta missään nimessä tulleet - rutinoitunut Sievi hilasi itsensä tauon jälkeen tilaisuudet saatuaan varsin nopeasti jo maalin etäisyydelle, mutta punamustien rinnalle saati ohi ei tänään asiaa ollut.

Ennakkoasetelmat

Vastakkain liigan kärkipäähän oletetut joukkueet: KaDy hakee pikaista paluuta mitalipeleihin, kun puolestaan viime keväänä pronssit saavuttaneelle Sieville kelpaa nyt vain ja ainoastaan mestaruus. Kuinka KaDyn selkeästi mittavampi kesäharjoittelu useine sarjaan valmistavine otteluineen näkyisi kentällä?

Mikä ratkaisi

Kuten ounastella osattiin, oli KaDyn vahvempi pelituntuma arvossaan. Ottelun suuntaviivat vedettiin ennen ensimmäisen jakson puoliväliä Dynamon taottua tappavalla viimeistelyllä kolme maalia vajaan puolentoista minuutin sisään. Pitkälti muutaman kokeneen huippupelaajansa yksilöosaamisella tänään elänyt vierasjoukkue ehti otteluun kunnolla kiinni vasta toisella jaksolla.

nippe.jpg- Selvästi huomasi, että joukkueelle on ollut kesäsarjasta hyötyä, olimme ensimmäisellä puoliajalla Sieviä valmiimpia jokaisella osa-alueella, näkee asian laidan myös Niila-Ville Laitinen (oikealla).

Jukka Kytölä tempaisi pallon kulmuritilanteesta tolppaan jo ensi hetkillä, mutta kauden ensimmäisen Dynamo-maalin sai kunnian iskeä lähietäisyydeltä ottelun seitsemännellä minuutilla Arash Muridiyazd. "Ara" rankaisi sieviläisiä Dynamon aggressiivisen pallonriiston seurauksena uudelleen jo vajaan 40 sekunnin kuluttua ja pian oli asialla myös kapteeni Kytölä, joka pääsi nautiskelmaan Miika Hosion maalin kulmalle tarjoilemasta poikittaissyötöstä.

Kahden viimeisen harjoitusottelun tavoin KaDyn virhetili täyttyi ensimmäisellä jaksolla huolestuttavan nopeasti. Kuudeskin virhe vihellettiin lopulta viitisen minuuttia ennen taukoa ja Sievin tähtikaartiin kuuluva Timur Inapshba pääsi yrittämään kavennusta kympin pisteeltä, ampuen kuitenkin pallon räikeästi yli maalin. Dynamo kuittasi tilaisuuden tullen toisessa päädyssä, kun maajoukkuemiesten ketjussa pre-seasonista saakka pelannut Sadeg Akhawan kiitti vastuusta kääntämällä tulostaululle lukemat 4-0.

Tutkapari Arash Muridiyazd (2+2) sekä Sadeg Akhawan (2+1) löysivät toisensa.

Sievi iski toisen jakson alussa myrkynnopeasti kaksi maalia ja kun vierasjoukkueen parhaana palkittu Sasa Savic kavensi 28. minuutilla numeroiksi jo 4-3 , joutui Dynamo-luotsi Tero Kelhälä hakemaan uutta suuntaa aikalisän kautta. Monnarin yleisön enemmistön suureksi helpotukseksi huutoon vastattiin nopeasti, ja tänään erityisen irtonaisesti palloa liikuttanut tandem Akhawan-Muridiyazd sahasi jo minuutin kuluttua illan komeimman maalin. Toisen jakson loppupuolella pääsi puolestaan KaDy yrittämään osumaa esteettömästä 10 metrin vapaapotkusta, mutta liigadebyyttinsä erikoistilanteen yhteydessä tehnyt Markus Rautiainen ei onnistunut yllättämään Juho Keskistä. Ottelun lopullisesti paketoineen 6-3- maalin viskasi näyttävästi tyhjään verkkoon "Maagi" Hosio.

Näkyvästi tänään olivat tietysti esillä paksut pistepussit kaksine maaleineen keränneet Akhawan ja Muridiyazd, mutta maininnan ansaitsevat myös ensimmäiset liigaminuuttinsa perusvarmasti suorittanut Juha Huusko, sekä jälleen kerran "Sievin peikkona" heilunut maalivahti "Nippe" Laitinen:

- Hyvin meni kieltämättä oma peli, etenkin liiga-avaukseksi. Vetoja ja tilanteita tuli koko pelin ajan mukavaan tahtiin, tuumailee "Nielsen" omasta suorituksestaan ja jatkaa vielä toisen puoliajan kriittisistä hetkistä:

- Toisen puoliajan alku ei tietenkään ollut kovin hyvä, siinä Sievi sai pientä "momentumia", mutta hienosti pidettiin pää kylmänä ja otettiin pallonhallinta takaisin itsellemme.

Niila-Ville Laitinen oli loistokunnossa. Timur Inapshba (nr. 9) sai ottelussa kuitenkin yhden upotettua "Nipsun" selän taakse kuusimetriseltä.

Mainitsematta ei voi tietenkään tässä yhteydessä jättää, että Sievin pelaava kokoonpano kuihtui loukkaantumisten myötä varsin kapeaksi. Monnarinkin yleisölle jo varsin tuttu Joni Pakola taittoi valitettavasti jalkansa jo ensimmäisellä peliminuutilla. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat liigassa tammikuussa. Sievi on tuolloin varmasti tänään nähtyä valmiimpi ja vaarallisempi, mutta niin on Dynamokin.

Lisää kuvia ottelusta Dynamon Facebook-sivujen albumissa.