KaDy - Leijona Futsal (8 - 6)

Aika: 9.11.2014 17.00
Paikka: Monitoimitalo
Sarja: Futsal-Liiga


Ennakkoasetelmat

Hirviön ja Leijonan kohtaamisesta odotettiin maalintekokilpailua, ja odotukset myös toteutuivat.

Vaikka Akaan leijonalauma ei ollut edellisiltana onnistunut saamaan kertaakaan palloa Tervareiden maaliin, sillä oli KaDy-kohtaamista edeltävistä viidestä pelistä tilillään kokonaista 30 maalia. Leijonan laadukas serbikolmikko oli tulossa Monnarille kokonaisuudessaan, kun liigan pistepörssin kärkimimes Nenad Rancic ja niin ikään kymmenen tehokkaimman pelaajan joukossa viihtyvä Stefan Krstic vapautuivat pelikielloistaan. Monnarilla Leijonan maaliin asettui moninkertainen Suomen mestari Tuomas Kallioinen, joka on tullut Dynamo-kannattajille turhankin tutuksi Ilveksen paidassa.

kady-leif-rove-kajuk.jpg

Illan onnistujiin kuuluivat "Roisto" Takala (tehot 2+0), "Kajuk" Kytölä (3+1) ja Sadeg Akhawan (1+1). Kuva: Bubi Tuomala.

Jos Leijonalta odotettiinkin tehoja hyökkäyspäässä, KaDy oli silti kotiluolassaan hienoinen ennakkosuosikki. Dynamon alkukauden puhdas voittoputki ei ollut tullut heittopusseja vastaan pelatuista otteluista – sellaisia ei näytä kaudella 2014–15 Futsal-Liigassa pelaavankaan. Maajoukkuekolmikko HosioKytöläMuridiyazd oli nakuttanut itsensä tehopörssin kärkipäähän, ja joukkueella oli sarjassa toiseksi eniten tehtyjä maaleja – eniten niitä oli Leijonalla. Päävalmentaja Tero ”Q” Kelhälä oli myös jakanut vastuuta laajalle ringille, ja kaikki askiin heitetyt pelaajat liigadebytantteja myöten olivat kiittäneet vastuusta hyvillä otteilla. Akaalaisia vastaan ringin laajuuden merkitys korostuikin, kun Jussi ”Kaihlos” Kaihlajärvi ja Rancicia pistepörssin kärjessä haastava ”Maagi” Hosio joutuivat seuraamaan leijonanmetsästystä katsomon puolelta pelikieltojen vuoksi.

Kauden ensimmäisissä peleissä KaDyn huolena oli puolustuspelin keskeneräisyys. Punamustat olivat iskeneet ison nipun maaleja, mutta myös omissa oli soinut liikaa. Monnarilla jännitettiinkin erityisesti kahta asiaa: olivatko KaDy-pelaajat keränneet riittävästi puolustuspään varmuutta, ja jos pelistä todella tulisi maalintekokilpailu, kuinka Dynamo pärjäisi ilman ykköstykkiään?

Mikä ratkaisi?

Maaleja paiskottiin lopulta jopa enemmän kuin aikaisemmissa otteluissa Leijonaa (os. Kylmäkosken Veikot) vastaan. Karkelot alkoivat 57. pelisekunnin kohdalla, kun Mikko ”Rove” Takala oli napannut pallon, jonka Leijona-vahti Kallioinen sitten torjui Arash Muridiyazdin jalkaan. ”Ara” toimitti pallon ”Kajuk” Kytölälle avopaikkaan. Hetkeä myöhemmin Leijonan sivurajapotku kimposi KaDy-puolustajan jalasta omaan maaliin, mutta takaiskusta huolimatta pelin ensimmäinen neljännes mentiin punamustien määräämässä tahdissa.

Ensimmäisessä vaihdossa ”Ara” kohahdutti katsomoa vielä kovalla vedolla, joka kimposi maaliraudoista kentälle, mutta yleisön huudoista hätkähtämätön tuomarikaksikko katsoi, ettei laukaus ollut kolistellut maalin perimmäisimpiä rakenteita. Hieman myöhemmin ”Rove” jatkoi ”Kajukin” diagonaalisyötön takatolpalta verkkoon, ja 10. minuutilla Jere ”Jekku” Keskinen hankki ja upotti itse rangaistuspotkun Kallioisen taakse.

KaDy-LeiF-jekku-kaadetaan.jpg

"Jekku" Keskinen hankki ja upotti kuusimetrisen. Kuva: Bubi Tuomala.

Aivan aseeton ei Leijonakaan ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana ollut. Sekä Rancic että aina vaarallinen Jussi Nyström ehtivät säikytellä Monnarin yleisöä täpärästi ohi menneillä laukauksilla.

Jatkava ketju Keskinen–LinjamäkiRautiainen­Tolvanen sahasi Leijona-puolustuksen siististi osiin ja merkkautti nimiinsä KaDyn neljännen maalin, kun arkailematta myös puolustuspäässä vääntänyt Tuomas ”Liima” Linjamäki sai kotidebyyttiään pelanneelta Markus Rautiaiselta poikittaissyötön maalin eteen.

Sitten KaDy joutui todelliseen paahteeseen. Kovan paineen alle puserrettu puolustus ei saanut purettua palloa turvallisemmille vesille, ja Jussi Nyström puski Leijonan toisen maalin ajassa 13.24. Syöttäjäksi merkittiin Nenad Rancic. Hetkeä myöhemmin sama kaksikko oli jälleen pahanteossa: Rancic jatkoi pitkän avauksen päällään takatolpalle, ja Nyström liukui kilpajuoksun päätteeksi pallon ”Nippe” Laitisen selän taakse.

Leijona otti KaDyn johdon kiinni ajassa 16.30, ja lukuisat harhasyötöt antoivat leimansa ensimmäisen puoliskon loppuminuuteille.

Tauon jälkeen Dynamo näytti saaneen pelinsä kasaan. ”Rove” Takala sai 23. minuutin kohdalla hämmästyttävän paljon aikaa päättää, syöttääkö ”Aralle” puolustajien taakse vai laukoako pallon maaliin. Itsekäs ratkaisu oli tällä kertaa oikea, ja pallo sujahti etukulmasta sisään.

Akaalaiset olivat tulleet kerran tasoihin, eivätkä antaneet Dynamon nauttia nytkään pitkään johtoasemastaan. Punamustat joutuivat rikkomaan useita kertoja toisen puoliskon alussa, ja ”Nielsen” pääsi näyttämään taitojaan ainakin yhden vaarallisen vapaapotkun tiellä. Ajassa 27.00 Leijonan ensimmäisestä tasoitusmaalista vastannut Erkka Helminen onnistui toistamiseen, kun KaDyn puolustus ajautui pieneen tilaan ja menetti pallon.

Kapteeni ”Kajuk” Kytölä ratkaisi lopulta trillerin kahdella näyttävällä maalillaan, kun peliä oli pelaamatta vielä noin neljännes. Ensin hän laukoi Sadeg Akhawanin antamasta sivurajasta komean pommin sisäristikkoon, sitten katkaisi omalla kenttäpuoliskolla vastustajan hyökkäyksen ja nousi laitaa pitkin vetosektorille.

Dynamolle merkittiin neljäs kumuloituva virhe viitisen minuuttia ennen loppusummeria, ja vastustaja alkoi pyörittää ylivoimapeliä. Sekä Muridiyazd että Akhawan pääsivät sijoittamaan pallon katkojen jälkeen kohti tyhjää maalia, mutta Kallioinen ehti LeiFin penkiltä maaliviivalle ”Aran” laukauksen vielä vieriessä kohti päämääräänsä. Sadegin laukaus sen sijaan vei KaDyn jo 8–5 johtoon. Nyström onnistui vielä täydentämään hattutemppunsa, mutta hänen maalinsa jäi pelin viimeiseksi.

Erikoista

Kelhälä on peluuttanut tämän kauden liigapeleissä jo viittätoista eri pelaajaa. Kotiyleisön edessä tositoimiin pääsi viimeisimpänä LPK:sta punamustiin siirtynyt Markus Rautiainen (alla), joka oli toki pelaavassa kokoonpanossa jo kauden ensimmäisessä vieraspelissä Somerolla. Ensimmäisellä puoliskolla Rautiainen syötti 4–1-maalin, ja toisella puoliskolla hänen otteensa näyttivät vielä vaarallisemmilta, mutta Leijona-vahti Kallioinen teki toistaiseksi tyhjäksi Rautiaisen debyyttimaaliaikeet.

KaDy-LeiF-Markus.jpg

Markus Rautiainen esittäytyi komeasti kotiyleisölle. Kuva: Bubi Tuomala.


Leijona pelasi tuplaviikonlopun, ja kotitappio Tervareille oli selvästikin sisuunnuttanut joukkueen. Ajoittain akaalaiset tuntuivat jopa ylivirittyneiltä, eikä pelikiellosta vapautuneen Stefan Krsticin loukkaantuminen ensimmäisessä vaihdossa varmastikaan helpottanut. Itse peli pysyi kuitenkin kovimmillaankin siistinä ja jännitteet purkautuivat sen ulkopuolella: tuomarikaksikko AapajärviOnatsu joutui antamaan kolme varoitusta, joista kaksi meni LeiFin vaihtopenkille. Kolmas osoitettiin Kallioiselle, joka jyräsi Tarkko Savelan aivan alueensa ulkopuolella.

Seuraava ottelu

Seuraavan kerran KaDy kohtaa vieraspelissä sarjanousija PS Villan. Ottelu pelataan Hyvinkään Martinhallissa lauantaina 15. marraskuuta kello 13.00. Sarjataulukon hännille jäänyt PS Villa voitti sunnuntaina maalilaukauskilpailulla Sovon.

Dynamon seuraava kotipeli pelataan sunnuntaina 23. marraskuuta kello 17.00. Paikka on luonnollisesti Monnari.

LeiF-voitolla KaDy varmisti paikkansa sarjataulukon toisena. Maalierolla edelle menee niin ikään pelkkiä voittoja ottanut Ilves.

Yleisöä: 209

Palkitut:

KaDy: Jukka Kytölä

Leijona: Jussi-Pekka Nyström

Otteluisäntä: Sonaatti

 

Lisää kuvia ottelusta on KaDyn Facebook-sivuilla. Ottelukooste löytyy Hirviö-TV:stä.

 

 

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 000:57Kytölä JukkaMuridiyazd Arash
1 - 101:23oma maaliEi syöttäjää
2 - 107:14Takala MikkoKytölä Jukka
3 - 1 (rp)09:09Keskinen JereEi syöttäjää
4 - 110:45Linjamäki TuomasRautiainen Markus
4 - 213:24Nyström Jussi-PekkaRancic Nenad
4 - 314:53Nyström Jussi-PekkaRancic Nenad
4 - 416:30Helminen ErkkaJärvi Jesse
5 - 423:00Takala MikkoTolvanen Kimmo
5 - 527:00Helminen ErkkaJyrämö Jukka-Pekka
6 - 527:38Kytölä JukkaAkhawan Sadeg
7 - 532:01Kytölä JukkaEi syöttäjää
8 - 536:12Akhawan SadegMuridiyazd Arash
8 - 637:42Nyström Jussi-PekkaHelminen Erkka
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
00:00Laine JuhoKeltainen
00:00Kallioinen TuomasKeltainen
00:00Jyrämö Jukka PekkaKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Laitinen Niila-Ville
Maalivahdit
6Kytölä Jukka
Kenttäpelaajat
7Tolvanen Kimmo
Kenttäpelaajat
8Linjamäki Tuomas
Kenttäpelaaja
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaajat
10Keskinen Jere
Kenttäpelaaja
13Takala Mikko
Kenttäpelaajat
14Rautiainen Markus
Kenttäpelaajat
18Akhawan Sadeg
Kenttäpelaaja
21Savela Tarkko
Kenttäpelaaja