Tervarit - KaDy (4 - 7)

Aika: 24.1.2015 18.30
Paikka: Oulun urheilutalo
Sarja: Futsal-Liiga


 tervaritlogo.jpg

kady-logo300px.png

Ennakkoasetelmat

Vuoden pisin vierasreissu Ouluun loksahti tällä kaudella keskelle pahinta otteluruuhkaa, joka alkoi keskiviikkoillan voitokkaasta derbystä Riemua vastaan. Edessä olisi kolmen kovan ottelun viikko, joten nyt kysyttäisiin tehokkaan ykkösketjun lisäksi ringiltä leveyttä. Tehtävää ei helpottanut se, että lasaretissa majailee ketjullinen runkomiehiä Nippe Laitisen johdolla.

Useita avainpelaajiaan niin ikään sairastuvan puolelle ja vieläpä pahimpiin kilpakumppaneihinsa menettänyt Tervarit oli lopsahtanut yläkanttiin sujuneesta alkukaudestaan sarjataulukon kuudenneksi, jo reilusti kärjestä jääneenä. Edelliskaudelta Dynamolla oli hampaankolossa oululaisia kohtaan peräti neljä niukkaakin niukempaa tappiota, joista kaksi rankkareilla ja kaksi kohtalokkaasti pudotuspeleissä.

 

Mikä ratkaisi

Suurin osa Oulun myöhäisillan ottelusta edettiin tasaväkisissä merkeissä (puoliajalla lukemat olivat tasan 2–2), mutta KaDy:n ykkösnyrkin armoton viiden minuutin tehojakso ratkaisi sarjapisteet Jyväskylän suuntaan.  Tervarien liima.jpgparhaana palkittu Iiro Vandell vei isännät varhaiseen johtoon, jonka ”Armas” Muridiyazd kuittasi pian. Vandellin kovasta syötöstä syntynyt Dynamon oma maali piti oululaiset johdossa lähes 10 minuuttia, mutta KaDy näytti vahvuutensa nousemalla jälleen kerran tasoihin juuri ennen puoliaikaa.

Toisella puoliajalla Dynamo meni nopeasti menojaan; Dynamon meritoitunut maajoukkuekolmikko Muridiyazd – ”Maagi” Hosio – Jukka Kytölä tehtaili neljä maalia alle viiteen minuuttiin ja tilanteeksi 2–6. Tervarien yritteliäs takaa-ajo toi heidät vielä kahden maalin päähän ja lopussa ”reikäpaitapyöritykseen”, mutta isäntien virhetilin täytyttyä ilmiliekeissä viikosta toiseen kirmaava Hosio pääsi tulittamaan 10 metrin täplältä viimeisen niitin matsille. Tervarien ylivoimapyöritys tuotti vain yhden todellisen maalipaikan; erikoisketjun suurta vastuuta pääsi maistamaan myös rooliaan talven mittaan tasaisesti kasvattanut Tuomas ”Liima” Linjamäki (oik.).

– Avausjakson kajuk.jpgalku oltiin unessa pitkän bussimatkan jälkeen. Ei oltu tarpeeksi aggressiivisia, puolustettiin huolimattomasti, otettiin tarpeettomia riskejä pelinrakennuksessa. Tervarit olivat hyvällä asenteella liikkeessä. Huono puoliaika meiltä, tiivisti kapteeni-valmentaja Jukka Kytölä (vas.).

Toiselle puoliajalle tulimme sitä vastoin oikealla asenteella; ottelun kolmas kymmenminuuttinen oli ehdottomasti ehjin meiltä. Ilahduttavaa, että maaleja tuli monipuolisesti: erikoistilanteesta, vastahyökkäyksestä, pallonhallintahyökkäyksestä, 1 vs. 1 -haastosta. Tämä lupaa hyvää jatkoon, Kytölä löysi hyvää joukkueensa tekemisestä.

– Neljän maalin takaa-ajoasemassa Tervarit jälleen kiristi prässiä ja painoi väkisin pelin välillä meidänkin päätyyn. He taistelivat irtopalloista todella rajusti ja ansaitsivat neljä maaliaan. Ehkä heillä sitten yliyrittäminen johti virhetilin täyttymiseen lopussa. Itse lauoin meidän ekan kymppimetrisen yläristikkoon, mutta onneksi ”Maagi” oli omalla ”kymppivuorollaan” tarkempi, tärkeästä vierasvoitosta helpottunut ”Kajuk” naurahtaa.

 

Erikoista

– Futsalissa puskumaalit ovat jalkapalloon verrattuna hyvin harvinaisia. KaDy on kuitenkin päästänyt tällä viikolla peräti 3 puskumaalia, joista kaksi riemulaisten kalloista ja yksi Oulussa.

– Jos alkukaudesta näytti siltä, että sarjataulukko repeää kuuden joukkueen ylä- ja alakasteihin, vahvisti lauantain kierros sarjan jakautumisen neljään kerrokseen. Kolmesta kärkipaikasta kamppailevat KaDy:n takana lauantaina täpärät vierasvoitot napanneet Ilves FS ja SiFu, kun taas lauantaina tappion karvautta maistaneet LeiF, GFT ja Tervarit taistelevat realistisesti neljännestä sijasta ja puolivälierän kotiedusta. Sijoilla 7–9 mittelevät tasaväkisesti SoVo, TPK ja Riemu, kun taas suoran putoajan ja säilymiskarsijoiden kohtalot ratkaistaneen Mad Maxin ja kahden sarjanousijan kesken. Toki kahdeksan jäljellä olevaa sarjakierrosta voivat vielä muuttaa voimasuhteita – etenkin sijan 7. SoVo on vahvassa nousussa – mutta perusasetelmat runkosarjan viimeiselle kolmannekselle on nyt vahvasti naulattu seinään.

 

Seuraava ottelu

Pelit jatkuvat KaDy:n osalta jo keskiviikkona, kun tuttuakin tutumpi Ilves FS saapuu Monnarille Futsal-Cupin neljännesvälierään. Klo 19:30 alkavan ottelun henki on selvä: kerrasta poikki ja häviäjä ulos.

Liiga jatkuu lauantaina 31.1. niin ikään kotiottelulla, jolloin Monnarilla "KaDynastiaa" yrittää vuorostaan horjuttaa vahvassa vireessä oleva Someron Voima. Ottelu alkaa klo 14:00.

Parhaina palkitut:

Tervarit: Iiro Vandell

KaDy: Jukka Kytölä

Yleisöä: 148

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 002:10Vandell IiroHalmet Heikki
1 - 106:37Muridiyazd ArashHosio Miika
2 - 1 (om.)09:18oma maaliEi syöttäjää
2 - 2 (om.)18:46VastustajaEi syöttäjää
2 - 321:53Muridiyazd ArashKytölä Jukka
2 - 422:24Kytölä JukkaHosio Miika
2 - 524:24Kytölä JukkaMuridiyazd Arash
2 - 626:48Hosio MiikaKytölä Jukka
3 - 630:07Autioniemi AleksiVandell Iiro
4 - 632:23Björkberg JerryVandell Iiro
4 - 739:15Hosio MiikaEi syöttäjää
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
00:00Väinälä JuhoKeltainen
00:00Rizvani AdrianKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
6Kytölä Jukka
Kenttäpelaajat
7Tolvanen Kimmo
Kenttäpelaajat
8Linjamäki Tuomas
Kenttäpelaaja
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaajat
10Hosio Miika
Kenttäpelaajat
14Rautiainen Markus
Kenttäpelaajat
15Nykänen Miika
Kenttäpelaaja
17Rinne Juho
Kenttäpelaajat
18Akhawan Sadeg
Kenttäpelaaja
20Hytönen Henri
Maalivahti