KaDy - Ilves FS (3 - 2)

Aika: 4.3.2015 19.00
Paikka: Monitoimitalo
Sarja: Futsal-Liiga


Monnarin keskiviikkoillassa nähtiin kutkuttavan jännittävä kohtaaminen, kun hallitseva Suomen mestari ja tuore cup-mestari Ilves saapui Tampereelta haastamaan KaDy-hirviön. Joukkueet olivat kohdanneet kauden mittaan jo kahdesti: syyskierroksella KaDy tunnetusti voitti kaikki pelinsä, ja Ilves kaatui vieraissa 0–2. Monnarilla pelatussa cup-ottelussa Ilves sen sijaan oli tehokkaampi, mikä päätti punamustien cup-taipaleen.

kady-ilves-4.3.2015-komik-maali.jpg

Ave Komik! Mikko Kytölä palasi komeasti kotimaan kentille.

Vanhoihin tuloksiin ei ollut kuitenkaan katsominen, kun parketille asteli suurin osa maan kiistattomasta futsal-eliitistä. KaDy-luotsi Tero Kelhälä sai vihdoin roolittaa Italiasta palanneen Mikko Kytölän parketin puolelle, kun ”Komikin” siirtopaperit olivat saapuneet. Ainakin tässä huippuottelussa ”Komik” sijoitettiin Dynamon jo valmiiksi huikaisevan tehokkaaseen avaavaan kentälliseen Miika Hosion, Jukka Kytölän ja Arash Muridiyazdin rinnalle. KaDyn ”maajoukkueketju” oli nyt nimensä mukainen, jos kohta vastustajan riveissä viipottikin kosolti enemmän ”saliharreja” kokeneesta Juha-Pekka Torvisesta nuoreen Jani Korpelaan.

Kuumaksikin yltynyt ja erinomaisen tasainen peli päättyi isäntien eduksi lukemin 3–2 (1–0). ”Komik” Kytölä huudatti yleisöä jo ennen kuin kaksi minuuttia tuli täyteen, ja”Maagi” Hosion kauden alusta jatkunut maali per peli -putki jatkui toisella puoliskolla. Kovan luokan vastustaja kampesi 50 sekunnin välein tulleilla maaleilla tasoihin, ja hetkeä myöhemmin upeasta voittomaalista vastasi kukapa muukaan kuin ”Komik”.

Ennakkoasetelmat

Vaikka kauden alla ja sen mittaan vahvistunut Sievi Futsal on KaDyn ohella ennakkosuosikki runkosarjan voittajaksi, Ilveksen rutiini, tarkkuus ja venyminen tosipeleissä ovat edelleen omaa luokkaansa. Cupissa Ilves nousi kolmessa pelissä (KaDy, GFT, Sievi) takaa-ajoasemasta voittoon ja vei pytyn mukanaan Tampereelle. Monnarin vierailu oli ”vain” runkosarjapeli, mutta pisteittä jääminen tarkoittaisi käytännössä niin Ilvekselle kuin KaDyllekin runkosarjan voiton ja pudotuspelien maksimaalisen kotiedun karkaamista ulottumattomiin. Näin ollen KaDy-leirissä osattiin odottaa Ilvekseltä oikealla tavalla latautunutta peliä.

KaDy oli palannut voittokantaan kolmella rutiinivoitolla: liigassa kaatuivat PS Villa ja PP-70, piirimestaruusfinaalissa LPK. Myös Dynamon sairastupa oli tyhjentynyt – ainoastaan ”Nippe” Laitinen oli edelleen poissa pelistä. Mikä tärkeintä, ruotuun palannut Mikko Kytölä oli vihdoin kokoonpanossa.

Mikä ratkaisi?

Dynamon ja Ilveksen välisissä kohtaamisissa KaDyn etsikkoaika on ollut pelien alussa ja kohtalonhetket hieman myöhemmin, kun Ilveksen peli käynnistyy toden teolla. Tälläkin kerralla KaDy hoiti pelin ensimmäisen kolmanneksen itsevarmuudella mennen johtoon, ja tälläkin kerralla Ilves sai pelistä otteen kaventaen ja tasoittaen lukemat kertaalleen.

Kummankin joukkueen pelissä tällä kaudella korostuneet tekijät näkyivät ottelussa: Ilves puolusti erittäin tarkasti, mutta ei saanut aikaan kovinkaan paljon maukkaita maalipaikkoja. KaDyn maajoukkueketju puolestaan onnistui liikuttelemaan palloa parhaimmillaan vaarallisesti, mutta vieraiden aggressiivisen prässin alla dynamolaiset sortuivat uhkarohkeisiin ratkaisuihin omassa päässä. Turvallisempana mutta tehottomana ratkaisuna pallo pelattiin kymmeniä kertoja pitkänä kaarena laitaan.

Kumpainenkin joukkue teki ottelussa erikoistilannemaalin. Jukka Kytölä löysi Mikko-veljensä hyvästä paikasta lähteneellä vapaapotkulla heti pelin alussa, ja Ilveksen tasoitusmaali tuli kulmapotkusta. Vieraiden erikoistilannepelaaminen oli kuitenkin huomattavan hampaatonta. Hartaasti mietityt hyökkäyspään sivurajapotkut, vaparit ja kulmat kilpistyivät usein ensimmäiseen mieheen. Ilves vaihtoi reikäpaitamaalivahtiin viisi minuuttia ennen pelin loppua, mutta ylähirttä lähemmäs toista tasoitusta tamperelaiset eivät päässeet.

Ottelun hahmoksi nousi itseoikeutetusti upean paluun tehnyt ”Komik” Kytölä, joka pelasi avaavan ketjun mukana isot minuutit ja oli mukana jokaisessa KaDyn maalissa. Kytölän veljesten saumaton yhteispeli oli myrkkyä sinnikkäälle vastustajalle, ja ”Kajuk” pääsikin kasvattamaan tehosaldoaan kolmella millintarkalla maalisyötöllä.

Erikoista

Jukka ja Mikko Kytölä ovat molemmat kantaneet vuosien varrella KaDyssa kapteeninnauhaa, mutta Ilves-kohtaaminen oli ensimmäinen, jolloin he olivat yhtä aikaa kentällä niin, että kipparin vastuu oli veljeksistä nuoremmalla.jukka_kytola-lahikuva2014.jpg

Kapteeni Jukka Kytölä (oik.) luonnehti Kadyfutsal.netille ottelua tuoreeltaan vaikeaksi arki-illan peliksi:

­– Ilves oli taas sitkeä ja tuli väkisin tasoihin. He prässäsivät kovaa, emmekä saaneet aikaan pitkiä hyökkäyksiä. Maalipaikkoja tuli molemmille joukkueille vähän. Itselläni syötöt napsuivat tänään kohdalleen, ainakin maalisyötöt. Ja ”Komik” teki ihan ok paluun.

”Komik” oli itsekin tyytyväinen iltapuhteeseen, vaikka kritisoitavaakin löytyi:

– Omassa päässä otettiin edelleen liian paljon riskejä. Ei pitänyt antaa Ilveksen ottaa johtoa kiinni: puhuttiin itse asiassa, että rauhoitettaisiin peli jo 2–0-tilanteessa reikäpaidalla, mutta ei ehditty, kun Ilves teki nopeasti kaksi maalia. Peli oli runkosarjan otteluksi yllättävän kuuma, käsiä käytettiin paljon.

Olihan tämä mahtava paluu, paras mahdollinen: paras vastustaja eli Ilves, paras lopputulos.

Seuraava ottelu

Seuraavan ottelunsa KaDy pelaa lauantaina 7.3. Espoossa Leppävaaran liikuntahallissa, jossa vastassa on Golden Futsal Team. Seuraava kotipeli pelataan Monnarilla lauantaina 14.3. klo 13.00 Valkeakoskelta saapuvaa Mad Maxia vastaan

Yleisöä: 240

Palkitut

KaDy: Mikko Kytölä
Ilves: Antti Teittinen

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 001:33Kytölä MikkoKytölä Jukka
2 - 028:09Hosio MiikaKytölä Jukka
2 - 131:11Oma maaliEi syöttäjää
2 - 231:52Grönholm PetriTorvinen Juha-Pekka
3 - 232:42Kytölä MikkoKytölä Jukka
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
5Kaihlajärvi Jussi
Kenttäpelaaja
6Kytölä Jukka
Kenttäpelaajat
7Tolvanen Kimmo
Kenttäpelaajat
8Linjamäki Tuomas
Kenttäpelaaja
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaajat
10Keskinen Jere
Kenttäpelaaja
10Hosio Miika
Kenttäpelaajat
11Kytölä Mikko
Kenttäpelaajat
14Rautiainen Markus
Kenttäpelaajat
20Hytönen Henri
Maalivahti
21Savela Tarkko
Kenttäpelaaja