GFT - KaDy (5 - 4)

Aika: 7.3.2015 15.00
Paikka: Leppävaaran Liikuntahalli, Espoo

Kampuksen Dynamo ei kyennyt vieläkään kaivamaan runkosarjan ottelun voittoa Espoosta, vaan hallia isännöinyt Golden Futsal Team nappasi rp-kisan jälkeen kaksi pistettä aikakirjoihin merkittävän lopputuloksen oltua rp. 5-4 ja. 4-4, 4-4 (3-2). Leppävaarassa nähtiin lauantaina 45 minuutin verran viihdyttävää ja yleisöönmenevää futsalia. Vauhtia ja intensiteettiä oli ajoittain lähes pudotuspelien malliin, mutta kokonaiskuvassaan ottelu pysyi rehtinä ja hyvin siistinä.

Varsinaisen peliajan viime hetkillä puristettu tasoitusmaali antoi sentään Dynamolle jotain kotiin tuotavaa, mutta lisäpiste jäi ottamatta ja tämän tuloksen myötä runkosarjan voitto lipuu nyt kaikella todennäköisyydellä Sieviin. KaDyn puolustettavaksi kahdelle viimeiselle sarjakierrokselle jää kuitenkin vielä runkosarjan toinen sija, joka sekin antaa paitsi valinnanvapauksia puolivälierävastustajan suhteen, myös taatun kotiedun välierävaiheeseen saakka.

ENNAKKOASETELMAT

Synkästä Leppävaaran historiastaan huolimatta KaDy lähti lauantain otteluun ainakin vedonvälittäjien papereissa selkeähkönä ennakkosuosikkina ja tätä näkemystä tukivat myös viikko-otteluiden tulokset: Dynamo oli onnistunut vääntämään maukkaan kotivoiton Ilveksestä, kun puolestaan GFT oli saanut ainoastaan yhden pisteen PP-70:n vieraana. Myös ottelun panos oli keskisuomalaisille konkreettisempi: KaDy tarvitsi voiton ja mieluiten täyden kolmen pisteen potin taistellakseen edelleen runkosarjan voitosta, siinä missä kotijoukkueen saumat pudotuspelien kotietuun olivat käyneet hyvin ohuiksi.

MIKÄ RATKAISI

KaDylla oli ehdottomasti kaikki eväät korjata sarakkeeseensa jokainen jaossa ollut piste, mutta ensimmäisen jakson alkupuolelle osunut musta hetki, GFT:n nöyrä puolustuspelaaminen sekä paikoitellen lähes päällään seisten torjunut maalivahti Antti Koivumäki olivat yhdistelmä lauantain lopputuloksen takana. Reikäpaitaylivoimaa KaDy pyöritti ottelussa yhteensä toistakymmentä minuuttia onnistuen maalinteossa yhden kerran, joskaan omaankaan nuottaan ei tämän puitteissa palloja livennyt.

KaDy sai otteluun toivomansa alun, kun ykkösnyrkki pyöritti herpaantumatonta rallia GFT:n kenttäpäädyssä ja Miika Hosio tulitti Jukka Kytölän jakaman kulmapotkun ansaitusti sisään jo kolmannella peliminuutilla. GFT-valmennus reagoi nopealla aikalisällä, mutta liigan tehotilastojen ennätyksiä jahtaava "Maagi" osui pian jo toistamiseen mestaroituaan Arash Muridiyazdin taitavan diagonaalipallon verkkoon ja olipa Dynamon kolmaskin maali erittäin lähellä Henri Hytösen pedattua terävällä pelinluvullaan tilanteen Jussi Kaihlajärvelle.

Ottelun luonne muuttui kuitenkin nopeasti isäntien käännettyä tilanteen edukseen kolmella reilun kahden minuutin sisään tekemällään mallilla. GFT-osumat syntyivät kahdella takatolppaohjurilla sekä Ari Makowskin komealla ylänurkkalaukauksella ja hurmokseen syttynyt kotijoukkue piti johtoasemaan päästyänsä aikansa vinhaa puhuria KaDy-päädyssä. Jakson loppupuolella Dynamon maajoukkueketju työnsi taas pelin painopisteen GFT-maalin tuntumaan, joskin pyöritys jäi pitkälti Antti Koivumäestä johtuen tuloksettomaksi.

Dynamo aloitti toisenkin jakson vahvasti, mutta jakson seitsemännellä peliminuutilla Panu Autio rokotti vierasjoukkuetta upottamalla Penaltyn sisäänpotkun jälkeen takanurkkaan. KaDy sai kuitenkin kavennusmaalin rohkaisevan nopeasti, kun "Kaihlos" Kaihlajärvi päätti kansainvälisen tason sommitelman lennättämällä pallon näyttävällä volleylla espoolaisten verkkoon. Varsinaisen peliajan viimeisen neljänneksen käsikirjoitus olikin sitten yksioikoinen: Kimmo Tolvanen puki ylleen vihreän puseron hypäten askiin lentäväksi maalivahdiksi ja KaDy ryhtyi jynssäämään tasoitusmaalia ylivoimapelillä. Maali myös saatiinkiin aikaan, vaikka todella viime tippaan se tällä kertaa menikin. Tiiviisti puolustanut GFT-nelikko repesi ratkaisevasti vasta 20 sekuntia ennen täyttä aikaa, jolloin Muridiyazdin poikittaissyöttö löysi maalin edestä Tolvasen, joka pääsi louhimaan makoisan tasoituksen muutamien Leppävaaran lehtereille löytäneiden Dynamo-mielisten iloksi.

Jatkoajalla kentällä nähtiin kaksi aktiivisesti voittoa hakenutta joukkuetta. Ensimmäiset kolme minuuttia reikäpaidalla ratkaisua etsi KaDy ja jatkoajan lopun tätä yritti pallonhallinnan saatuaan puolestaan GFT. Maalittomaksi jääneen viisiminuuttisen perään ryhdyttiin sitten potkimaan kuusimetrisiä jotka kirjattiin kotijoukkueen eduksi.

Seuraavassa päävalmentaja Tero Kelhälän mietteitä lauantain tapahtumista:

johto-kelhis.jpgOltiin ennakkosuosikki, vedonlyöntikertoimet tapissaan; ei silti voitettu. Miksi?

- Paikkoja oli, mutta GFT:n maalivahti pelasi hyvin ja tilanteita tuhlaili puolestaan meiltä useampi pelaaja. Lisäksi GFT puolusti meidän ylivoiman hyvin, reilut 10 minuuttia jauhettiin lentävällä maalivahdilla ja maali saatiin vasta lopussa. Tasuri lopulta ansaittu lopputulos, vaikka maalipaikat KaDyn hyväksi olivatkin.

Miten selittyy avausjakson musta hetki. Kahden maalin johdosta maalin tappiolle?

- GFT teki tosiaan kolme maaliaan nopeaan tahtiin, pallo kimpoili 1–2-kavennuksessa, kun taas 2–2-maalia edelsi se, että ryntäiltiin riisto mielessä kun olisi pitänyt vaan peittää.

Mistä Espoon kirous, ikinä ei voiteta?

- Vaikea sanoa, nyt ei sentään varsinaisesti hävittykään. Kyllä hallittiin, mutta ei saatu maalia. Kotiyleisö ei peliä ratkaissut; Dynamoa kannustettiin äänekkäämmin kuin kotijoukkuetta

Runkosarjan voitto karkasi meiltä nyt käytännössä, Sievi ei enää niin montaa pistettä menetä?

- Kyllä, mutta kakkossijakin on tosi tärkeä. Pidetään se.

GFT:n luotsi Ville Sihvonen ei ollut erityisen pettynyt, vaikka voitto joukkueensa käsistä kalkkiviivoilla lipesikin:

- Hyvä asenteelliinen tason nosto meiltä keskiviikon heikosta PP-70- pelistä. Toteutettiin omaa pelisuunitelmaa, vaikka alku olikin hankala. Vastassa oli ehkä kovin yksittäinen kentällinen, mikä koskaan on Leppävaarassa vieraillut (Kytölä-Kytölä-Hosio-Arash). Sitoutuminen puolustamiseen oli meillä hyvää ja maalivahti Koivumäki pelasi tasollaan. 20 sekunnin päässä oltiin kolmesta pinnasta, mutta kokonaisuutena täytyy olla tyytyväinen siihen mitä saatiin.

ERIKOISTA 1

KaDyn ottelu venyi jatkoajalle ensimmäistä kertaa tämän kauden runkosarjassa, viime kaudella näin kävi neljä kertaa. Tilastokummajaisena voitaneen pitää sitä ettei KaDy ole kyennyt saavuttamaan näissä otteluissa kertaakaan lisäpistettä: kolme kamppailua on hävitty rp-kisassa ja kaksi jatkoajalla.

ERiKOISTA 2

maagi.jpgFutsal-liigan pistepörssin kärkisijat ovat dynamolaisten miehittämiä ja keulilla on totaalista huippukautta pelaava Miika Hosio, joka nousi kahdella GFT:n verkkoon tekemällään maalilla lukemiin 30+21=51. Sievin Nikola Ercegin vuoden takainen saldo 19+32 antaa saman summan, mutta tehtyjen maalien mitalla voidaan Hosion tulkita ottaneen nyt ennätyksen haltuunsa. Seuraavana tähtäimessä onkin runkosarjan maaliennätys, joka on tällä hetkellä 31. Jälleen kerran: Ave, "Maagi"!

SEURAAVA OTTELU

KaDyn seuraava ottelu pelataan kotisalissa Monnarilla lauantaina 14.3 klo 13:00 ja vastustajana on tuolloin valkeakoskelainen Mad Max. Kyseessä on KaDyn viimeinen kotiottelu runkosarjassa.