KaDy - Mad Max (10 - 1)

Aika: 14.3.2015 13.00
Paikka: Monitoimitalo
Sarja: Futsal-Liiga


KaDy kukisti runkosarjan viimeisessä kotipelissään Valkeakoskelta saapuneen Mad Maxin suvereenein ottein ja lukemin 10–1 (2–0). Upeita maaleja viimeisteli laaja pelaajakaarti, yhteensä kuusi pelaajaa, mutta
kaksi heistä nousi erityisen selvästi parrasvaloihin: voiton kapellimestarina hääräsi Jukka ”Kajuk” Kytölä, joka syötti peräti seitsemän maalia ja kruunasi iltapäiväpuhteensa ottelun laukomalla itse ottelun viimeisen osuman, ja kohtuuttoman tehokasta kautta pelaava Miika ”Maagi” Hosio puolestaan rikkoi hattutempullaan jo toisen ennätyksen viikon sisään.

kady-madmax-ykkonen-nauraa.jpg

Nyt naurattaa: "Maagi" kirjautti tehot 3+0, "Komik" 2+1, "Kajuk" 1+7 ja "Ara" 1+0.

Ennakkoasetelmat

Dynamo oli kotipelissään toki ennakkosuosikki. Koskilaisjoukkueen kausi on sujunut alavireisesti, ja se nähtävästi joutuu karsintaan säilyttääkseen liigapaikan. Maaleja kokenut liigajoukkue kyllä kykenee tekemään: syyskierroksella Mad Maxin ja KaDyn kohtaamisessa niitä mätettiin yhteensä peräti 15. KaDy-hirviö on kuitenkin vienyt ”maxeilta” kaikissa kohtaamisissa pisteitä, yleensä täydet kolme.

Runkosarjan voitto oli jo käytännössä karannut KaDyn ulottumattomiin, sillä maalierovertailussa Sieviä olisi vaikea enää tavoittaa. Toisen sijan varmistaminen sen sijaan oli hyvissä kantimissa. Päävalmentaja Tero ”Q” Kelhälällä oli myös käytössään leveä rosteri, mikä tietenkin pudotuspelien alla on ensiarvoisen tärkeää.

Dynamo aloitti pelin jälleen järeällä miehityksellä: kun paluumuuttaja Mikko ”Komik” Kytölä on pelannut kolme peliä, maajoukkueketju Hosio–Kytölä–Kytölä–Muridiyazd on vakiintunut KaDyn avaavaksi kentälliseksi. ”Maxeja” vastaan jatkavaan nelikkoon laitettiin kokeneet Jussi Kaihlajärvi, Tuomas Linjamäki, Jaakko Kinnunen ja hyvään vauhtiin päässyt liigatulokas Markus Rautiainen, joka kiitti luottamuksesta iskemällä kaksi hienoa tavaramerkkimaalia. Pelin toisella puoliskolla ”Q” pääsi kokeilemaan monia erilaisia ketjutuksia.

Mikä ratkaisi

Altavastaajaksi joutunut Mad Max vetäytyi pelin alusta alkaen tiiviiseen puolustusmuodostelmaan, eikä tottuneiden liigapelaajien otteissa pitkään ollutkaan moittimista. Lopulta Dynamon väsymätön pyöritys ja Mikko Ananinin maalille kohdistunut pommitus kuitenkin väsyttivät vieraat perin pohjin, ja riveistä alkoi löytyä aukkoja. Koko Dynamon miehistö hoiti leiviskänsä erinomaisesti, mutta etenkin ”Kajuk” Kytölän panos oli ratkaisevassa roolissa: omassa päädyssä kapteeni napsi vieraiden penetroivat syötöt eleettömästi haltuunsa, toisella kenttäpuoliskolla hän toimitti Penaltyn erehtymättä maalitonteille, mistä se jatkettiinkin seitsemän kertaa verkkoon.

Ensimmäisen maalin iski Hosio tuttuun tapaan mutta tavallistakin komeammin. ”Kajuk” roikotti sisäänpotkun kentän yli ”Maagin” ulottuviin, ja volley upposi yläriman kautta vieraiden maaliin. Toisen osuman teki ”Rage” Rautiainen: uhkarohkean näköinen haasto omassa päässä, määrämittainen syöttö itselle laitaan ja spurtti palloon juuri ennen vastaan tulevaa Ananinia.

Maalivahti Henri ”Enrico” Hytönen hoiteli vieraiden muutamat vastahyökkäykset varmasti, eikä kavennus ollut ensimmäisellä puoliskolla lähelläkään. Tauon jälkeen se kuitenkin tuli: Jarno Mattilan vapaapotku lähes puolesta kentästä muutti puolustajasta suuntaa ja upposi tolpan juureen. Tämän jälkeen nähtiin nippu upeita Dynamo-maaleja: ”Maagi” teki kauden 32. maalinsa nostamalla pallon kaarelta maalivahdin yli, ”Ara” Muridiyazd osui takatolpalta,  ”Komik” hienolla yhteispelillä ”Kajukin” kanssa laidasta ja sitten kaukovedolla keskeltä, ”Sakko” Akhawan tuttuun tapaansa rauhallisella nostolla maalivahdin yli, Hosio vielä kolmannen kerran, Rautiainen jälleen laitanousun päätteeksi ja lopuksi ”Kajuk” löi rauhassa viimeisen niitin kymmenen metrin täplän tienoilta.

Erikoista

”Maagi” Hosio rikkoi viikkoa aikaisemmin liigan runkosarjan yhden kauden tehopiste-ennätyksen. Nyt hän saavutti myös runkosarjan maaliennätyksen: viime kaudella Sievin Joni Pakola teki 31 maalia, Hosio pääsi hattutempullaan 33 maaliin. Hosio (33+21) ei toki ole pistepörssin kärkisijoilla yksin, sillä ”Kajuk” Kytölä on vain kahden pisteen päässä (22+30). Mitä maaliennätykseen tulee, Sievin Rami Tirkkonen ja SoVon Arber Istrefi ovat tehneet 29 maalia mieheen, ja jokunen osuma saattaa näillekin tehopossuille vielä viimeisellä kierroksella siunaantua, semminkin kun Sievillä on vastassaan KaDyn kenties lannistama Mad Max. Tilastojen valossa on kuitenkin todennäköistä, että ”Maagi” osuu myös viimeisessä runkosarjapelissä TPK:ta vastaan.

kady-madmax-14.3.maagi-3-byyri.jpg

On se kova: hattutemppu ja runkosarjan maaliennätys. Ave Maagi!

Seuraavat ottelut

KaDyn viimeinen runkosarjapeli pelataan Turussa TPK:ta vastaan 28.3. Puolivälierät alkavat kotiottelulla 4.4. Kellonaika ja vastustaja selviävät myöhemmin.

Palkitut

KaDy: Jukka Kytölä
Mad Max: Jarno Mattila

Yleisöä: 251

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 003:43Hosio MiikaKytölä Jukka
2 - 005:23Rautiainen Markus Ei syöttäjää
2 - 121:04Mattila JarnoEi syöttäjää
3 - 121:52Hosio MiikaKytölä Jukka
4 - 128:09Muridiyazd ArashKytölä Jukka
5 - 129:02Kytölä MikkoKytölä Jukka
6 - 130:55Akhawan SadegTolvanen Kimmo
7 - 132:44Kytölä MikkoKytölä Jukka
8 - 133:31Hosio MiikaKytölä Jukka
9 - 138:19Rautiainen Markus Kytölä Jukka
10 - 139:26Kytölä JukkaKytölä Mikko
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
06:00Ananin MikkoKeltainen
19:00Raikko RikuKeltainen
19:00Kinnunen JaakkoKeltainen
33:00Mäkelä TomiKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
4Kinnunen Jaakko
Kenttäpelaaja
5Kaihlajärvi Jussi
Kenttäpelaaja
6Kytölä Jukka
Kenttäpelaajat
7Tolvanen Kimmo
Kenttäpelaajat
8Linjamäki Tuomas
Kenttäpelaaja
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaajat
10Hosio Miika
Kenttäpelaajat
11Kytölä Mikko
Kenttäpelaajat
14Rautiainen Markus
Kenttäpelaajat
15Nykänen Miika
Kenttäpelaaja
18Akhawan Sadeg
Kenttäpelaaja
20Hytönen Henri
Maalivahti