PS Villa - KaDy (0 - 5)

Aika: 15.11.2014 13.00
Paikka: Martinhalli, Hyvinkää

Kampuksen Dynamo jatkoi puhdasta voittosuoraansa lyömällä Hyvinkäällä käydyssä lauantain alkuiltapäivän kamppailussa PS Villan selkein lukemin 0-5 (0-2). Tuloksen myötä KaDy jatkaa edelleen tasapistein Ilveksen kanssa liigan toisella sijalla tamperelaisten ollessa niukimman mahdollisen maalieron turvin kärkipaikalla.

Ennakkoasetelmat

Vahvasti liigan avannut KaDy oli palannut edellisenä sunnuntaina muutaman viikon ottelutauolta voitokkaasti päihittämällä kotikentällään Leijona Futsalin ottelussa, joka äityi melkoiseksi maalihurjasteluksi. Sarjanousija PS Villa on puolestaan saanut havaita sarjatason kovuuden, sillä uusimaalaiset olivat viiden pelatun ottelun jälkeen taulukon peränpitäjinä. Tosin juuri viimeisin ottelu SoVoa vastaan oli tuonut Villalle rankkarikisan kautta hankitun kahden pisteen arvoisen avausvoiton ja kotisalissaan hyvinkääläisiltä saattoi odottaa ennakkoluulotontakin otetta, mutta joka tapauksessa Dynamo lähti joukkueiden kautta aikain ensimmäiseen kohtaamiseen selkeänä suosikkina.

Mikä ratkaisi

nippe.jpgDynamon vankka rutiini, lähestulkoon läpi ottelun ylläpidetty pallonhallinta sekä riittävä terävyys maalipaikoissa takasivat kaikkien kolmen pisteen matkaamisen Keski-Suomeen. KaDyn tehoista vastasivat etupäässä aloittavan nelikon nimet ja tällä kertaa eniten täytettä pistetilastoihinsa keräsivät kolme maalia iskenyt Miika Hosio sekä "Maagin" jokaiseen osumaan syötön antanut Arash Muridiyazd. Kotijoukkueen pienet etsikkoajat osuivat ottelun alkupuolelle sekä toisen jakson puolivälin tienoille, mutta kauden ensimmäiseen ja uransa kahdenteentoista nollapeliinsä liigassa yltänyt Niila-Ville Laitinen (kuvassa) kykeni raapimaan vaaditut torjunnat kun niitä kysyttiin.

Dynamon ensimmäisen osuman ampui ottelun kahdeksannella minuutilla kapteeni Jukka Kytölä. Sadeg Akhawan pelasi kulmapotkun kaaren taakse "Kajukille", jonka rauhassa tähdätty laukaus upposi maalin oikeaan alakulmaan. Punamustat lisäsivät vielä ennen taukoa johtoaan Hosion ohjattua pallon Muridiyazdin esityöstä sisään vasemman tolpan kautta.

roisto.jpg0-2- lukemissa mentiin aina toisen jakson viimeiselle neljännekselle saakka, joskin muutamia vaarallisia tilanteita ehti toki tätä ennenkin kumpaankin kenttäpäätyyn siunaantumaan. Dynamolta lähinnä maalintekoa olivat Kytölä, jonka matala kuti painui tolppaa nuollen maalikehikon ohitse, sekä Kimmo Tolvanen, jonka pommin Villa-vahti Kimi Koliseva torjui reaktiollaan. Vastaavasti kotijoukkueen kavennus kävi lähimpänä Miikka Hurmeen laukauksen kolahdettua pystyrautaan. KaDy-leiriä helpottaneen kolmannen maalin loihti viimein viitisen minuuttia ennen summeria Muridiyazdin syötön ovelasti maalin kulmalta verkkoon tuikannut Hosio. Villa ryhtyi kolmen maalin takaa-ajoasemaan jouduttuaan hakemaan oitis kavennusta lentävän maalivahdin avulla, mutta hatara ylivoimakokeilu johti ainoastaan kahteen Dynamon lisäosumaan. Mainioon syysiskuun virinnyt Mikko Takala (kuvassa) kiirehti ensin lämäämään Tuomas Linjamäen syötön takatolpalta sisään ja "Maagi" Hosio viimesteli vielä päivän kolmantensa.

Kolme pistettä vieraskentältä ilman päästettyjä maaleja on aina vähintäänkin tyydyttävä suoritus ja tällä kertaa koskemattomana pysyneellä verkolla lienee tiettyä lisäarvoakin, olihan päävalmentaja Tero Kelhälä painottanut juuri puolustuspelin kehitystä. Muutamissa alkukauden otteluissa KaDyn riesana ovat olleet myös ennen aikojaan täyttyneet virhetilit ja Hyvinkäälläkin alku oli hieman huolestuttava, sillä ensimmäisen jakson kolmas rike Dynamolle vihellettiin jo ennen seitsemännen minuutin täyttymistä. Tämä jäi kuitenkin paitsi jakson, myös koko ottelun viimeiseksi KaDylle tuomituksi rikkeeksi, joten viimeiset 33 minuuttia sujuivat tältäkin osin sataprosenttisesti.

Seuraava ottelu

KaDy hakee tulevana sunnuntaina 23.11 seitsemättä perättäistä voittoaan kotisalissa Monnarilla. Kello 17:00 alkavan ottelun vastustajaksi saapuu sarjan toinen nousijajoukkue eli tamperelainen PP-70.