Ilves FS - KaDy (3 - 2)

Aika: 26.9.2014 19.00
Paikka: Spiral-Halli, Tampere
Sarja: Harjoitusottelut

Kenraaliharjoituksena alkavaa liigakautta varten KaDy hioi perjantai-iltana viime hetken kuvioitaan hallitsevaa Suomen mestaria Ilvestä vastaan Tampereella. Dynamo pääsi kokeilemaan eri kokoonpanopermutaatioita Spiral-hallissa lähes täydellä kupongilla, kun taas Ilves operoi kapealla mutta tasavahvalla ja laadukkaalla nipulla.

Kotijoukkue Ilves hallitsi 1. puoliaikaa selkeästi vieden sen ansaitusti nimiinsä lukemin 3-1. Ilves sai nakutella kaksi maalia KaDy:n harhasyöttöjen seurauksena; välissä KaDy:n ”ykköskentän” Mikko Takala rokotti tasoituksen onnistuneesta kulmakuviosta. roisto-pelaajakortti.jpgEntinen KaDy-veijari Tomi ”Loi” Lahtinen pyssytti 10 metrin vapaapotkupisteeltä Ilveksen 2-1-johtoon Dynamon virhetilin täytyttyä. Kaikkiaan Lahtinen rokotti armottomasti entistä seuraansa tehoilla 1+1. Loppupuolella avausjaksoa maalintekijä Takala (oikealla) kunnostautui myös vaihtopenkin puolella ottamalla toisen keltaisen korttinsa. ”Roisto” ohjattiin näin ollen katsomon puolelle jo toisessa perättäisessä harjoituspelissä!

Toisella puoliajalla KaDy pääsi otteluun huomattavasti paremmin mukaan; Ilves jatkoi perusvarmaa pallonhallintapeliään ja hyvin organisoitua prässiään, mutta enemmän maalipaikkoja loi Dynamo. Puoliajan ainoaksi maaliksi jäi kuitenkin hyvään syysvireeseen päässyt sadeg2.jpgSadeg Akhawan (vasemmalla), joka roikotti miltei puolesta kentästä komean luupin ulkona maalistaan seikkailleen Ilves-veräjänvartija Leo Rantasen taa. Puoliajan edetessä kaivattuun 3-3-tasoitukseen oli useita saumoja.  Edes Nippe Laitisen ja Jukka Kytölän orkestroima 5 vs. 4 -ylivoimapeli ei kuitenkaan tuonut kavennusta, joten Spiralin kauhtuneeseen pukukoppiin poistuttiin ties monennenko kerran niukka tappio niskassa.

Toinen puoliaika oli meiltä parempi. Saimme arvokasta oppia ensimmäisestä puoliajasta, jolla Ilves prässäsi ja pelasi fiksummin hyödyntäen meidän henkilökohtaisia virheitä maalien muodossa, summaa KaDy-päävalmentajaksi kesällä palannut Tero ”Qelhis” Kelhälä.  Vaikka Ilves oli askelen edellä ja hävisimme tällä kertaa, ei ole syytä hätääntyä. Alkavalla liigakaudella pystymme haastamaan kärkijoukkueet, ”Qelhis” jatkaa.

Ennakkotiedoista poiketen Dynamon kokoonpanosta puuttui flunssaa potenut maaliahmatti Maagi Hosio. Sen sijaan ilonaiheeksi voidaan lukea viime kauden kapteeni Kimmo ”Kimble” Tolvasen paluu pelaavaan kokoonpanoon sitkeiden loukkaantumisten jäljiltä. Maalivahdit Henri Hytönen ja Nippe Laitinen pelasivat ottelun puoliksi. Sadeg Akhawanin hienon kavennusmaalin syöttäjänä oli koeajalla oleva José Ignacio Márturet.

1 - 007:06Korpela JaniLahtinen Tomi
1 - 108:19Takala MikkoMuridiyazd Arash
2 - 117:52Lahtinen TomiEi syöttäjää
3 - 123:38Similä ValtteriMajamaa Jarno
3 - 226:21Akhawan SadegMarturet del Río Jose Ignacio
00:00Korpela JaniKeltainen
00:00Grönholm PetriKeltainen
00:00Takala MikkoKeltainen