Ilves FS - KaDy (2 - 1)

Aika: 12.4.2015 15.00
Paikka: Ilvesluola, Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
Sarja: Pudotuspelit

Kampuksen Dynamo ei kyennyt uusimaan marraskuista ryöstöretkeään Pirkkahallin Ilvesluolaan, vaan kotijoukkue Ilves FS kuittasi rangaistuspotkukilpailun voitollaan välieräsarjan tasalukemiin 1-1. Varsinainen peliaika päättyi numeroihin 1-1 (0-0) ja rankkarikisassa kaikki Ilveksen kolme ampujaa onnistuivat maalinteossa, kun taas KaDylta onnistui ainoastaan Miika Hosio.

ENNAKKOASETELMAT

Lauantaina oli nähty varsin tyypillinen KaDyn ja Ilveksen välinen koitos, jossa etusijalla oli tarkka, tiivis ja enemmän tai vähemmän puolustusorientoitunut pelaaminen. Eroa joukkueiden välille saatiin Monnarilla niukin naukin yhden maalin verran ja kaikki viittasi siihen että samanlaisissa merkeissä jatkettaisiin myös Tampereella. Ilves saatettiin väihintäänkin niukaksi ennakkosuosiksi kotisalissaan lukea, sillä vaikka KaDy olikin runkosarjassa Ilvesluolan onnistunut valloittamaan, niin sitä edeltävää Tampereelta noudettua voittoa saatiin etsiä useamman kauden takaa. Dynamon kuponkiin oli tullut pieniä muutoksia, mutta muutaman poissaolijan vastapainoksi mukaan saatiin reisivammansa jäljiltä vielä lauantain ottelun penkiltä seurannut Jussi Kaihlajärvi.

MIKÄ RATKAISI

Kamppailu oli täsmälleen niin tasainen kuin odottaa sopikin, eivätkä toisensa perinpohjaisesti tuntevat joukkueet saaneet selvyyttä paremmuudestaan sen paremmin varsinaisen peliajan kuin jatkoajankaan puitteissa, joten 50 peliminuutin jälkeen siirryttiin kuusimetriselle ja niissä Ilves oli tällä kertaa yhden osuman verran edellä. Ottelun luonnetta kuvastaa sekin, että kumpikin varsinaisessa ottelussa tehty maali syntyi erikoistilanteesta.

KaDylla oli ensimmäisen puoliajan loppupuolella lyhyen ajan sisään kolme erinomaista tilaisuutta siirtyä johtoon, mutta Ilveksen ja maajoukkueen kokenut luottovahti Juha Ojanperä onnistui estämään jokaisen näistä. Ensin Ojanperä peitti Jere Keskisen tilanteen ja venytti sitten peräperää maailmanluokan torjunnat niin Jukka Kytölän kuin Mikko Kytölän laukauksiin. Ilveksen ensi jakson paras tilanne avautui kuin puolivahingossa Petri Grönholmille, mutta tämän puolestaan teki nopealla reagoinnillaan tyhjäksi muutenkin perusvarman esityksen KaDy-maalilla suorittanut "Nippe" Laitinen.

Ottelun maalit nähtiin sitten toisen puoliajan ensimmäisen kymmenminuuttisen puitteissa ja ensin iski Ilves, kun Tatu Ahonen tälläsi Jani Korpelan jakamasta kulmuriluupista lähes täydellisen volleyn poikkiputken alle. Läpi ottelun joukkueista hienokseltaan aktiivisempana ollut KaDy rakensi kuitenkin tasoituksen vain muutamassa minuutissa. Arash Muridiyazd hankki vapaapotkun syvällä hyökkäysalueella ja "Kajuk" Kytölä pelasi vaparin takaviistoon Jussi Kaihlajärvelle, jonka laukaus solahti lattiaa pitkin aina maaliverkkoon saakka. "Kaihlos" oli vain hetkeä ennen maaliansa päättänyt näyttävän hyökkäyssommitelman ohjaamalla pallon Ilves-maalin ylärimaan.

Kun muutamat ottelun loppupuolen erinomaiset KaDy-tontit valuivat hiekkaan eikä Ilveskään onnistunut puna-mustien maalinedustalle kokoamista hässäköistään voittomaalia iskemään, siirryttiin jatkoajan kautta potkimaan kuuden metrin rankkareita. Tässä kohden Ilves vaihdatti maalillensa Leo Rantasen, joka onnistuikin torjumaan Dynamon ensimmäisenä laukojana olleen "Ara" Muridiyazdin yrityksen. Tämä jäi kuusimetriskisan ainoaksi hudiksi ja ottelu päättyi Ilveksen kolmannen laukojan Tomi Lahtisen onnistumiseen.

Sunnuntain tulos tietää sitä, että ottelusarja jatkuu varmuudella ainakin vielä kahden ottelun verran. Keskiviikkona pelataan taas Monnarilla ja sitä seuraavana lauantaina palataan Tampereelle, mutta tuolla kertaa Ilvesluolan asemesta Kaukajärven Spiral-halliin.

ERIKOISTA

Miika Hosio pussitti varmasti omalla vuorollaan rankkarikisassa, mutta tilastoihin ei tämä osuma kelpaa, joten "Maagi" jäi nyt ensimmäistä kertaa osumitta kilpailullisessa ottelussa kuluvalla kaudella. Saldoksi muodostui maali 24:ssä perättäisessä ottelussa - "Ave" Maagi!

TERO "Q" KELHÄLÄN KOMMENTIT

johto-kelhis.jpg - Todella tasainen ottelu, molemmat joukkueet pelasivat hyvin kurinalaisesti, agendalla oli erityisesti välttää virheitä. Tappiosta huolimatta olen tyytyväinen siihen että luotiin maalipaikkoja. Luotiin niitä ensinnäkin enemmän kuin eilisessä kotiottelussa ja toisekseen myös enemmän kuin Ilves tänään. Tämän vuoksi olen luottavainen sarjan seuraavien otteluiden suhteen.

- Syy siihen miksei saatu enempiä maaleja paikoistamme löytyy vastustajan tolppien välistä: "Julli" Ojanperä pelasi siellä loistavasti ja piti Ilvestä pystyssä meidän momentumin aikaan.

- Ensimmäinen jakso tarkkailtiin myös korostetusti mikä on tuomarilinja - oli sellainen että tänään sai pelata kovaa. Pelaajiston esityksestä ei nouse erityistä esiin, tasainen suoritus koko joukkueelta.