Sievi Futsal - KaDy (4 - 3)

Aika: 25.4.2015 16.00
Paikka: Sievin monitoimihalli
Sarja: Pudotuspelit

Kampuksen Dynamo kärsi futsal-liigan ensimmäisessä loppuottelussa kitkerän tappion, kun Sievi Futsal otti ensimmäisen kiinnityksen pokaaliin viimeisen sekunnin voittomaalillaan. Kotijoukkueen sankariksi nousi Jarmo Junno, joka onnistui törkkäämään pallon tyhjään verkkoon Dynamon haettua loppuun saakka voittoa tänäänkin erittäin hyvin rullanneen ja kaksi maalia tuottaneen reikäpaitapelinsä avulla. Ottelun loppunumeroiksi merkitään 4-3 ja. 3-3 (2-0).

ENNAKKOASETELMAT

Sievi oli luettavissa niukaksi ennakkosuosikiksi sarjan avausottelussa, suosivathan keltapaitojen kotihallin pelikentän koko sekä alusta joukkueen vahvuuksia ja lisäksi KaDyn oli tultava toimeen ilmaan pelikieltoaan sovittavaa Mikko Kytölää. Sievi ei ollut kärsinyt kotikentällään kahden viimeisen kauden aikana kuin yhden tappion ja Dynamonkin edellinen ryöstö Pohjanmaan peltojen laidoilta oli peräisin keväältä 2013. Toisaalta KaDy on kyennyt Sievinkin hallissa lähes poikkeuksetta hyviin esityksiin ja lisäksi kaikki viisi joukkueiden välistä kohtaamista playoff-otteluissa olivat menneet jyväskyläläisten nimiin.

MIKÄ RATKAISI

Piinallisen jännittävän ja dramaattisen ottelun ratkaisuksi muodostui Dynamo-kippari Jukka Kytölän harmillinen ja harvinainen lipsahdus. KaDy pyöritti jatkoajan viimeisillä sekunneilla 5 vs 4- ylivoimaansa hakien vielä yhtä mahdollisuutta ratkaista ottelu ennen rangaistuspotkukilpailua, mutta Sievin Jarmo Junno ehti katkaisemaan "Kajukin" syötön ja vieritti pallon avoimeen rysään kun pelikellossa oli aikaa enää yhden sekunnin verran. Korkeiden panosten uhkapeli lentävän maalivahdin avulla jätti siis tällä kertaa luun puna-mustien kouraan, mutta nämäkin karvaat tappiot kuuluvat nopean ja hienon lajin luonteeseen.

KaDy aloitti ottelun erittäin ennakkoluulottomasti eikä suostunut antamaan isäntien taitureille juurikaan tilaisuuksia pitkiin syöttömyllyihin. Päin vastoin; puna-mustat leipoivat avausjaksolla ja etenkin sen ensimmäisellä puoliskolla lukuisia vähintäänkin kohtuullisia maalipaikkoja. Harmillista kyllä, Sievi-vahti Juho Keskisen torjuttaviksi päätyneet pallot eivät olleet niitä vaikeimpia mahdollisia, vaan nasakimmat ohjukset viuhuivat maalipuiden ohitse tai sitten poikkiputkeen, kuten Miika Hosion pommin tapauksessa.

Sievi tarrasi kuitenkin vääjäämättä kiinni peliin ja toisin kuin Dynamo, kotijoukkue osasi paikkansa hyödyntää. Timur Inapshba ehti jo ensin ampumaan pystyputkeen ja hieman ennen jakson puoliväliä isännät onnistuivat tekemään avausmaalin. KaDy ei saanut siivottua palloa pois puolustusalueeltaan ja Rami Tirkkonen pääsi lapioimaan Nikola Ercegin tarjoileman kuulan sisään aivan Niila-Ville Laitisen nenän alta. Sievi lisäsi johtoaan 16. peliminuutilla, jolloin Inapshba nosti pallon riistonsa jälkeen maalirautoihin ja ensimmäisenä paikalle ehättänyt Dritan Stafsula puski sen verkkoihin. Pelillisillä ansioillaan ottelun keskeisimpiin hahmoihin lukeutunut Stafsula väläytti maalinsa jälkeen myös kyseenalaisempaa puoltansa esittämällä KaDy-penkin edustalla ala-arvoisen provokaation, josta miehelle seurasivatkin erotuomari Timo Onatsun nuhteet.

ara2.jpgDynamo joutui sinnittelemään myös toisen jakson alkupuolella toveittain pahasti köysissä ja erittäin synkältä alkoivat ennusteet näyttää kuudennella minuutilla, kun Rami Tirkkonen onnistui liukumaan pallon ohi "Nippe" Laitisen ja aina verkon perukoille saakka. Siltaan taivutettu Dynamo näytti sisuaan reilun kahden minuutin kuluttua edellisestä ja kuparisen rikkoi tietysti "Maagi" Hosio, joka sai siirtää Jere Keskisen tolppalaukauksen karat vapaasti pussiin. KaDy-luotsi Tero Kelhälä määräsi miehensä reikäpaitapeliin vajaat kahdeksan minuuttia ennen päätöstä ja oranssin nutun veti niskaansa kokoonpanoon ilahduttavasti palannut Kimmo Tolvanen. Puna-musta ylivoimamylly jauhoi ensimmäisen jyvän ajassa 34:00, jolloin Jussi Kaihlajärvi jatkoi Hosion maukkaan syötön sisään maalin kulmalta. Kaivatun 3-3-maalin tekeminen venyi viimeiselle minuutille, mutta tapa jolla se syntyi oli komea: Dynamo ulosmittasi Sievin nelikon ryntäilyt kierrättäen palloa viileästi edellistä paremmalle tontille ja Arash Muridiyazd  (kuvassa) sijoitti 30-päisen vieraskatsomon riemuksi tasoituksen takanurkkaan ajassa 39:20. Sievi puolestansa kokosi rivinsä välittömästi tasoitusmaalin jälkeen ja ehti vielä järjestelemään kaksikin huippuluokan paikkaa - näistä Nikola Ercegin lähettämä laaka suhahti Dynamon maalin sivuitse vain sekunteja ennen summeria.

Jatkoajan ensimmäisellä puoliskolla Dynamolle tarjoutui mahdollisuus ratkaista ottelu edukseen ylivoimapelillä. Timur Inapshba katkaisi pakon sanelemana Dynamon hyökkäyksen keltaisen kortin arvoisesti ja kun varoitus oli hänelle ottelun toinen, joutui kokenut maajoukkuemies poistumaan kentältä. Jostain syystä KaDy ei saanut 4 vs 3-peliinsä lainkaan samanlaista rytmiä kuin reikäpaidalla ja rikkonaiseksi jääneen pyörityksen mittaan saatiin aikaan lähinnä pienehköstä kulmasta ammuttuja kuteja, jotka Juho Keskinen varmasti torjui.

Jatkoajan toisen puoliskon Dynamo sitten haki ratkaisua "Kimble" Tolvanen lentävänä maalivahtinaan ja ottelu sai lopulta varsin poikkeuksellisen päätöksen edellä kuvatulla tavalla. Sievi Futsal pääsi juhlimaan kotisalissaan maukasta ja tärkeää avausvoittoa, mutta ottelun koko kuvaa katsoen ei puna-mustassa leirissä ole syytä vaipua pessimismiin. Laadukkaalla tekemisellä noustiin kolmen maalin takaa rinnalle Suomen hankalimmassa salissa ja sunnuntain kamppailussa KaDyn mahdollisuuksien puolesta puhuvat paitsi tuttu kotiparketti, myös kokoonpanoon palaavien "Komik" Kytölän sekä Mikko Takalan tuoma lisäarvo.

Sarja jatkuu siis Monnarilla sunnuntaina 26.4 kello 17:00. Kaikki lehtereille tukemaan puna-mustaa! FORZA DYNAMO!

PÄÄVALMENTAJA TERO "Q" KELHÄLÄN KOMMENTIT

Ave "Q", nopeat kommenttisi ensimmäisestä finaaliottelusta?

johto-kelhis.jpg- Oli taas kerran erittäin tasainen ottelu. Ensimmäisellä puoliajalla luotiin runsaasti paikkoja, mutta Sievi viimeisteli omistansa kliinisemmin. Toisella puoliajalla 5 vs 4 -pelimme kulki todella hyvin ja sen siivittämänä saimme pallonhallinnan ja nousimme tasoihin. Jatkoajalla sitten 4 vs 3 -pelimme ei sujunut lainkaan niin hyvin.

Kirvelöittävä tapa hävitä, millä mielin eteenpäin?

- Joukkueessa vallitsi viime hetken tappiosta huolimatta jo varsin pian pelin jälkeen hyvä fiilis. Nousu tasatilanteeseen ja kuinka se tehtiin luovat uskoa. Luottavaisena lähdetään erityisesti huomiseen kotiotteluun ja myös koko jäljellä olevaan sarjaan, sikäli hyvältä näytti joukkueen tekeminen kentällä ja kyettiin haastamaan Sievi kotisalissansa vahvasti ilman "Komikiakin".