KaDy - FC Kemi (3 - 0)

Aika: 1.11.2015 14.00

Monnarilla pelattiin sunnuntai-iltapäivästä laadukas ja varsin fyysinen ottelu, kun sarjanousija FC Kemi saapui Dynamon vieraaksi. Tiukka peli ärhäköitä kemiläisiä vastaan päättyi lopulta isäntien 3–0-voittoon, mutta sitä ei saavutettu aivan helpolla. Kapteeni Jukka ”Kajuk” Kytölä pelasi kauden ensimmäisen kotiottelunsa, jossa nousikin kotijoukkueen sankariksi tehopisteillään 1+2.

Ennakkoasetelmat

Perinteikkäältä futsal-paikkakunnalta ponnistava nuorekas FC Kemi nousi liigaan nappiin menneen kauden jälkeen vastustajan luovutettua karsinnat. Ennakoissa arveltiin, että nousu saattoi olla liian nopea, mutta kolmessa ensimmäisessä pelissään kemiläiset ottivat pisteitä niin Ruutupaidoilta, Riemulta kuin Mad Maxiltakin.

KaDyn kausi sen sijaan oli alkanut nihkeämmin, kun kaksi ensimmäistä ottelua oli päättynyt tappioihin, joissa punamustat eivät onnistuneet lainkaan maalinteossa. Loka-marraskuun vaihteen tuplaviikonlopulle odotettiin kuitenkin muutosta, etenkin kapteeni Kytölän paluun myötä. Ensimmäiset, jatko-ottelusta irronneet pisteet saatiinkin Kemi-kohtaamista edeltävänä päivänä GFT-vieraspelistä. Niinpä isäntäjoukkuetta saatettiin pitää ennakkosuosikkina, mutta minään pisteautomaattina kukaan ei varmasti sarjanousijaakaan nähnyt.

Mikä ratkaisi

tare.jpgOttelu oli ajoittain melkoiseksi pystypainiksi yltynyttä vääntöä, jossa mitään ei annettu ilmaiseksi. Käsien käyttö ja muu rymistely olisi voinut johtaa useampaankin kymppimetriseen, mutta lopulta pallo vietiin pilkulle vain kerran. KaDyn päässä ”Kajuk”, Tarkko Savela (oik.) ja kumppanit saivat vääntää tosissaan kokeneen Keijo Huuskon ja Kemin parhaana palkitun Iiro Vanhan kanssa, jotta vieraiden pitkät avaukset saatiin pidettyä poissa maalintekosektorilta.

Toisella maalilla dynamolainen palloralli johti alkuminuuteilta saakka useisiin hyviin tilanteisiin, mutta viimeistely takelteli pitkään. Vähämaalisen alkukauden venyminen ei kuitenkaan tuntunut turhauttavan punamustia, ja kun vastustajakaan ei osunut, aloite säilyi Dynamolla läpi ensimmäisen puoliskon.

Juuri ennen taukoa tullut avausmaali oli joka tapauksessa epäilemättä tärkeä. Hyvä hyökkäys näytti jo kilpistyvän, kun kemiläisvahti Tatu Kujanpää torjui ”Kajukin” vedon, mutta aktiivisesti pelannut Juha ”Huge” Huusko oli paikalla laittamassa paluupallon verkkoon.

Tauon jälkeen peli jatkui samaan henkeen kuin ensimmäisellä puoliskolla. Molemmat saivat maalipaikkoja, ja KaDy-päädyssä ”Juppis” Savolainen (alla) joutui pariin kertaan kurottamaan vaikeisiin palloihin. Suurempi osa kamppailusta käytiin kuitenkin virkaveli Kujanpään maalin edustalla.

Kunnollisen etumatkan sijaan KaDy onnistui saamaan kymmenessä minuutissa virhetilinsä täyteen. Valmentaja ”Q” Kelhälä otti tässä vaiheessa aikalisän, joka tuottikin tulosta: minuuttia myöhemmin ”Kajuk” iski hienon sivurajakuvion päälle kaivatun 2–0-maalin. Maalisyötön antoi Arash Muridiyazd.

Pian merkittiin kemiläisillekin taululle viides virhe, mutta kymppimetrinen ottelussa lauottiin vain KaDyn päädyssä pari minuuttia ennen loppuvihellystä. Laaki päätyi isäntien kannalta onnekkaasti kauas maalista.

FC Kemi käynnisteli ylivoimapelaamistaan vasta aivan ottelun lopussa, mutta Muridiyazdin ajassa 39:23 niittaama 3–0-maali ei syntynyt tyhjiin: ”Kajukin” syöttö löysi ”Aran” vieraiden kenttäpuoliskolta, jossa ainoastaan maalivahti Kujanpää oli estelemässä maajoukkuemiestä. Tämä ei erehtynyt rauhallisessa ratkaisussaan.

Erikoista

Molemmissa joukkueissa pelasi Huusko-niminen Peräpohjolan mies, joskaan Kadyfutsal.netin tietojen mukaan FC Kemin Keijo ja KaDyn Juha eivät ole sukua toisilleen.

Muutamaa vuotta vanhempi Keijo Huusko on pelannut komean uran: futsalissa hän edusti takavuosina liigamenestyjä FTK:ta ja hänen tilillään on maaotteluitakin, ”kesäpallon” puolella ”Keke” on kolunnut kenttiä Veikkausliigaa ja Ruotsin ja Norjan pääsarjoja myöten, ja tästäkin lajista hänellä on maajoukkuekokemusta.

KaDy–FC Kemi -ottelun tehokkaampi Huusko (oik.) puolestaan pelaa toista kauttaan Futsal-Liigassa. LPK-värväys löysi jo ensimmäisellä kaudellaan hyvin paikkansa Dynamon pelaavassa kokoonpanossa, mutta loppukevään 2015 tiukoissa peleissä ishuge.jpgot minuutit pelanneen maajoukkueketjun tähtisikermä vei helposti yleisön huomion. Motivoituneelta ja työteliäältä ”Hugelta” voi hyvällä syyllä odottaa tehoja kentän molemmissa päissä, ja hänet nähtäneen isossa roolissa hiljalleen uudistuvassa Dynamossa.

Myös ”Hugea” tuoreemmat punamustat kantoivat hyvin vastuunsa Kemi-väännössä. Jesse Kalliokoski on löytänyt roolinsa ja pelaa hyvällä itsevarmuudella. Samaa voi sanoa ottelun läpi pelanneesta Jose Ikosesta, jonka millintarkka, miltei koko kentän mittainen diagonaalisyöttö ”Hugelle” oli johtaa 2–0-maaliin jo toisen puoliskon alkuvaiheilla.

Yleisöä: 149

Palkitut:

KaDy: Jukka Kytölä
FC Kemi: Iiro Vanha

Seuraava ottelu

Ensi viikonloppuna KaDy-hirviö matkustaa pohjoiseen pelaamaan kaksi vierasottelua. FC Kemi kohdataan siirrettyjen pelipäivien vuoksi siis heti uudestaan. Tuplapeliviikonlopun ohjelma: