Tervarit - KaDy (2 - 6)

Aika: 7.11.2015 19.00
Paikka: Oulun urheilutalo

Kampuksen Dynamon tuplaviikonloppu pohjoisessa alkoi tuloksellisesti parhaalla mahdollisella tavalla, sillä punamusta kukisti lauantain myöhäisillan ottelussa Oulun Urheilutalolla kotijoukkue Tervarit lukemilla 2-6 (0-2). Kaksi maalia mieheen iskeneiden Jere Keskisen ja Jukka Kytölän vahvojen esitysten siivittämänä noukittu kolmen pisteen potti nostaa Dynamon sarjataulukon viidennelle sijalle. Saavutuksessa oli kuitenkin Pyrrhoksen voiton kitkerää sivumakua, sillä kokoonpanosta putosi tärkeitä palasia ottelun mittaan ja myös sitä ennen.

ENNAKKOASETELMAT

KaDy oli saanut edellisviikonlopun kahdella voitollaan korjattua tyhjyyttään kumisseita piste- ja maalisarakkeita siedettävämpään suuntaan. Sarjasijoitus ennen pohjoisen otteluita oli kohentunut kahdeksanneksi ja pisteen enemmän keränneiden Tervareiden ohittaminen oli tähtäimessä seuraavana. Tiedossa oli haastava kamppailu, sillä Oulu ei ole KaDylle ollut kaikkein suopein matkakohde tulosten valossa. Dynamon maajoukkuevahti Juha-Matti Savolaiselle paluu vanhaan kotisaliin olisi varmasti merkittävä hetki ja "Juppiksen" haastamisesta saisi kotijoukkuekin epäilemättä ylimääräistä inspiraatiota.

Mukavan leveällä ryhmällä matkalle lähteneen Dynamon kokoonpano kaventui harmillisesti jo ennen alkuvihellystä. Ensin sivuun joutui sairastumisensa myötä jäämään Juha Huusko ja alkulämmittely toi lisää ikäviä uutisia, kun Kimmo Tolvasen vihoitellut pohje ei mahdollistanut pelaamista.

MIKÄ RATKAISI

KaDy pelasi taktisesti viisaan ottelun ottaen tempoa tarvittaessa alas pallokontrollin avulla, mutta viime kädessä voiton tuonut valtti oli kerrankin kohdallaan ollut sihti. Kauden ensimmäisissä otteluissa Dynamoa hanganneesta tehottomuudesta ei ollut nyt tietoakaan, vaan palloa painettiin kylmästi häkkiin kun tilaisuus avautui. Kuusi tehtyä maalia on enemmän kuin aiemmissa neljässä ottelussa yhteensä.

Myös maalivahtien keskinäisessä ottelussa oli Juha-Matti Savolainen tällä kertaa vanhaa mentoriaan Juho Keskistä etevämpi. Kehnosti ei Keskinenkään esiintynyt, mutta "gamesaver"-kategorian venytyksiä kriittisiin paikkoihin hän ei "Juppiksen" tavoin kyennyt ottamaan.

KaDy iski avausmaalin ottelun kahdeksannella peliminuutilla ylivoimahyökkäyksen päätteeksi. Arash Muridiyazdin laukauksen Juho Keskinen kykeni torjumaan, mutta Jukka Kytölän maalin kattoon tälläämä rebound oli jo mahdoton otettava. Jatkoa tuli jo seuraavalla minuutilla, jolloin Jose Ikonen tikkasi Tuomas Linjamäen jakaman kulmurin matalana verkkoon. Osuma oli "Xocen" liigauran ensimmäinen. Dynamo oli muutenkin vahva erikoistilanteissa etenkin ensimmäisellä puoliajalla, jolloin hujan hajan olleen Tervari-puolustuksen keskeltä olisi ollut muutama lisämaalikin tehtävissä.

Tervarit teki omat tilanteensa pitkälti onnistuneiden haastojen ja yksilösuoritusten seurauksena. Parhaan paikkansa kotijoukkue sai jakson viimeisellä minuutilla Juho Väinälän karattua puhtaaseen läpiajoon. "Juppis" Savolainen peitti kuitenkin kylmästi Väinälän yrityksen, eikä antanut vanhalle seuralleen ns. pukukoppimaalia. Iso torjunta ja eräänlainen kulminaatiopiste kamppailulle.

Toisella jaksolla KaDy pudottautui alusta alkaen hieman alemmas, mutta piti linjansa pääosin hyvin tiiviinä eikä antanut Tervareille montaakaan mahdollisuutta päästä aivan a-luokan tilanteisiin. Jakson puolivälissä Dynamo sitten iskikin ratkaisevan tuntuisesti vastaan, kun "Jekku" Keskinen loi itselleen tyhjää tilaa ja päätti juoksunsa ujuttamalla kuulan sukunimikaimansa ohi aina verkon perukoille saakka. Komea yksilösuoritus "Jeggemansilta", joka piti murtautumisillaan oululaisia koko ottelun ajan varpaillaan.

liima2.jpgMaaleja alkoi tulla enemmänkin ottelun käännyttyä viimeiselle viisiminuuttiselleen ja Tervareiden siirryttyä lentävän maalivahdin käyttöön. Iiro Vandellin maalinedustalta tuikkaama kavennus herättikin hetkeksi "Pyrkän" kotiyleisön toiveet, mutta "Liima" Linjamäki (kuvassa) solmi ottelun pakettiin kolmisen minuuttia ennen loppua kiskaisemalla pallon varmasti nuottaan 10 metrin täplältä Tervareiden saatua kuudennen kumuloituvan virheensä.

Adrian Rizvani onnistui vielä tekemään toisen maalin isännille, mutta vastaavasti sekä Keskinen että Kytölä kuittasivat illan toiset osumansa loppuun saakka reikäpaidalla yrittäneen vastustajan verkkoon. Keskinen teki maalinsa näyttävän diagonaalijuoksun päätteeksi ja Kytölän tyhjään rysään vippaamasta osumasta sai liigauransa ensimmäisen tehopisteen syöttäjä Santeri Paltamaa

Viikonlopun ensimmäisen ottelun saaliina siis kolme pistettä, mutta halpaan hintaan ne eivät mukaan lähteneet. Arash Muridiyazd löi nimittäin ensimmäisen jakson loppupuolella polvensa voimakkaasti yhteen Tervari-pelaajan kanssa, eikä kyennyt peliä enää tämän jälkeen jatkamaan. "Aran" osalta ottelun toinen puoliaika kului jääpussi jalalla vaihtopenkin puolella ja hänen pelaamisensa sunnuntaina Kemissä on tällä tiedoin epätodennäköistä.

PÄÄVALMENTAJA KELHÄLÄN KOMMENTIT

- Tasokas viimeistely oli tänään voiton avaimena. Pistettiin sisään silloin kun piti, josta hyvänä esimerkkinä Tervarien niskan lopullisesti katkaissut Tuomas Linjamäen 1-4-maali 10 metrin pisteeltä.

- Jere Keskinen ja Jukka Kytölä pelasivat loistavan ottelun molemmat, useita tärkeitä suorituksia kummaltakin. Maalissa Juha-Matti Savolainen pelasi taas kerran hienosti.

- Aivan tyytyväinen en joukkueen kurinalaisuuteen ollut, sillä diagonaalit aukesivat ajoittain pahasti ja Tervarit olisi vähänkin paremmalla viimeistelyllä pistänyt meidät todella ahtaalle. Voi jopa sanoa että hieman oli meillä nyt tuuriakin, mutta sitäkin tarvitaan.

- Kapealla ringillä mennään nyt sunnuntain otteluun, kun Tolvasen Kimmo putosi jo alkulämmöillä ja "Aran" saama polvivamma näyttää siltä, ettei hänkään Kemissä kentälle kykene. Mutta niillä mennään mitä käytettävissä on.

SEURAAVA OTTELU

Liiga jatkuu siis vierasottelulla FC Kemiä vastaan tänään sunnuntaina 8.11. kello 15:00.