FC Kemi - KaDy (3 - 4)

Aika: 8.11.2015 15.00
Paikka: Tervahalli, Kemi
Sarja: Futsal-Liiga


KaDy nousi pohjoisen-kiertueensa jälkimmäisessä kamppailussa vaikeuksien kautta voittoon niistäen pitkän kaavan eli voittomaalikilpailun kautta mukaansa kaksi pistettä. Kemin Tervahallissa pelatun ottelun loppunumerot kirjoitetaan rp. 3–4, ja. 3–3, 2–2 (2–0).

 FCKemilogo.JPG

kady-logo300px.pngEnnakkoasetelmat

KaDyfutsal.netin kausiennakossa Liigan häntäpäähän tylysti povattu FC Kemi oli aloittanut kautensa varsin ennakkoluulottomasti ja osoittanut ehdottomasti kuuluvansa korkeimmalle sarjatasolle. Jyväskylässä viikkoa aiemmin Dynamo oli rutiinillaan kairannut kemiläiset nurin luvuin 3–0 ollen kuitenkin ajoittain vaikeuksissa yllätysvalmiin nousijan kanssa. Kemin-uusinnasta odotettiin yhä tasaisempaa, semminkin kun Dynamo oli urakoinut lauantain myöhäisillassa Oulun Urheilutalolla Kemin saadessa tuoreet jalat askiin. Kimmo Tolvasen odotettu kentillepaluu viivästyi yhä pohjevamman johdosta.

 

Mikä ratkaisi

FC Kemin nuori joukkue tuli avausjaksolle odotetun kovaa hyödyntäen Dynamon lauantaista matka- ja ottelurasitusta. Avausjaksolla tekopaikkoja siunaantui molemmille joukkueille – KaDylta ahkerasti laukoivat Tuomas Linjamäki ja Juho Rinne – mutta Kemin 2–0-taukojohtoa voidaan pitää jokseenkin ansaittuna. 8. minuutilla KaDyn ykkösnyrkki teki harvinaisen mutta typerän taktisen virheen käynnistäessään prässinpurkua ja pallo lipui palautuksena Juppis Savolaisen jalkaan. Epäsuorasta vapaapotkusta kuuden metrin etäisyydeltä Kemin Joona Veteli viimeisteli KaDy-lihamuurin läpi. Pari minuuttia ennen loppua kotijohto tuplaantui, kun kokenut ja väkevä pivot-pelaaja Keijo Huusko tarjoili Jussi-Esko Bergille namupassin maalin eteen KaDy-puolustuksen myöhästellessä pahasti.

– Kemi tuli todella lujaa sisään, johto-kelhis.jpgkuten osattiin odottaa. Tiesivät eilisen rasitteemme, pitivät vauhtia ja olivat fyysisiä, meillä ei jalka riittänyt, jakoi itsekin kemiläislähtöinen päävalmentaja Tero Kelhälä (oik.) sunnuntaina tunnustusta sarjanousijalle.

KaDy veti tutun valttikorttinsa lentävän maalivahdin ylös heti toisen puoliajan alussa eikä helpottavaa kavennusta tarvinnut kauaa odottaa. Hiotun kuvion toimitti yläkulmaan juho2.jpgJuho ”Lopsi” Rinne (vas.), jolle maali oli liigauran ensimmäinen. 27. peliminuutilla päivänvalon nähneen maalin ikimuistoisuutta alleviivaa se, että se syntyi Rinteen 27. syntymäpäivänä. KaDy palasi muutamaksi minuutiksi tasakentällispeliin, mutta pian jatkettiin hyvin harjoiteltua yv-myllyä ja onnistuttiin tasoituksessa. Tasoitusmaalin pääsi oivallisesti ajoitettujen poikittaissyöttöjen päätteeksi niittaamaan Jesse ”Jesús” Kalliokoski. Molemmat maalit syötti Arash Muridiyazd, jonka edellisiltana saama kolhu osoittautui siis ensidiagnoosia lievemmäksi.  

Arash saatiin parsittua eilisen jäljiltä sittenkin pelikuntoon ja hän olikin tärkeä palanen tässä pelissä, Kelhälä kiitteli sunnuntain haastattelussa.

Jatkoajalla Santeri Paltamaan vahva 1 vs. 1 -haasto keskelle pakotti kemiläiset kuudenteen virheeseen, jolloin Oulussakin 10 metrin täplältä onnistunut Linjamäki asteli suureen rooliin. ”Liiman” napakka kuti upposi oikeaan yläkulmaan voimattoman Tatu Kujanpään selän taa. Johdossa KaDy ehti olla koko 45-minuuttisen aikana kuitenkin vain reilut 90 sekuntia, sillä ennen päätössummeria kotijoukkueen kokeneempaa kaartia edustava Huusko–Berg-akseli väänsi vielä väkisin tasoitusmaalin. Voittomaalikisassa Dynamon kaikki kolme laukojaa (Kalliokoski, Linjamäki, ”Juppis” Savolainen) osuivat, mutta Kemin kapteeni Henri Louste nasautti tolppaan.

– Toisen puoliajan yv-peli toimi ja toi meidät jälleen mukaan otteluun. Jatkoajalla "Liima" pisti kympin komeasti ristikkoon ja tämän olisi pitänyt jo riittää kahteen pisteeseen. Jäätiin kuitenkin omassa päässä pari askelta jälkeen ja pivotina vahvasti vääntänyt Huuskon Keke pääsi petaamaan tontin, paketoi ”Qelhis” jatkoajan. – Kutoset saatiin taas varmasti sisään ja "Juppis" aavisti yhden torjunnan, joka toi voiton. Näyttää siltä, että nyt on löydetty oikeat kaverit pistämään häkkiin niin kutosia kuin kymppejäkin, ruotii Kelhälä.

 

Erikoista

– Syksyllä 2013 käyttöön otettu uusi Juppis-syys-2015.jpgpistelaskujärjestelmä tasapeliin päättyneiden runkosarjaotteluiden osalta alkaa kapitalisoitua KaDy:n näkökulmasta vasta tällä kolmannella kaudella. Siinä missä aiemmilta viideltä yrittämältä jatkoaikapisteitä oli kertynyt vain vastustajien laareihin, on tämä syksy tuonut Dynamolle jo kaksi ”kahden pisteen voittoa”. Yksi talismaani näihin pisteryöstöihin on ollut juuri Savolainen (oik.), joka on maalivahtityöskentelynsä ohella ennättänyt itse pussittaa pallon voittomaalikilpailussa reilun viikon sisään niin Espoossa kuin Kemissäkin.

– Futsal-Liigaa on pelattu vain muutama sarjakierros ja KaDy on ehtinyt niistää kemiläiset sarjanousijat jo kahdesti. Syynä sarjaohjelman outouteen on Kemi-vierasottelun siirto keväältä Oulun-reissun yhteyteen. Ottelusiirto osoittautui onnistuneeksi Dynamon kannalta, sillä talven raskain, lähes tuhannen kilometrin taival on nyt tältä kaudelta tehty ja plakkariinkin tarttui viisi sarjapistettä.

FC Kemin raportti ja valmentajien aatoksia pelistä

Pohjolan Sanomien videokooste ottelusta

 

Yleisöä: 180

Palkitut:

FC Kemi - Keijo Huusko

KaDy - Jere Keskinen

Ottelupöytäkirja

Seuraava ottelu

Kahden tuplaviikonlopun jälkeen KaDy on kehissä alkaneella viikolla vain kertaalleen. Vastus on sitäkin kuumempi, kun Monnarille saapuu sarjakärjessä porskuttava Someron Voima. Sovolaiset ovat perinteisesti löytyneet sarjataulukosta muutaman pykälän Dynamon alapuolella. Menneitä ei kuitenkaan moni muistele, sillä nykyisillä kokoonpanoilla luvassa on todella tasainen ottelu. Matsi vihelletään käyntiin Jyväskylän Monnarilla lauantaina 14.11. klo 14:00.

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 007:36Veteli JoonaVanha Iiro
2 - 017:51Berg Jussi-EskoHuusko Keijo
2 - 126:22Rinne JuhoMuridiyazd Arash
2 - 238:24Kalliokoski JesseMuridiyazd Arash
2 - 341:52Linjamäki TuomasEi syöttäjää
3 - 343:29Berg Jussi-EskoHuusko Keijo
3 - 445:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
00:00Huusko KeijoKeltainen
00:00Khupeh DoKeltainen
00:00Muridiyazd ArashKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
6Kytölä Jukka
Kenttäpelaajat
8Linjamäki Tuomas
Kenttäpelaaja
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaajat
10Keskinen Jere
Kenttäpelaaja
14Rautiainen Markus
Kenttäpelaajat
15Paltamaa Santeri
Kenttäpelaaja
17Rinne Juho
Kenttäpelaajat
19Ikonen Jose
Kenttäpelaajat
22Kalliokoski Jesse
Kenttäpelaajat
30Savolainen Juha-Matti
Maalivahdit