Sievi Futsal - KaDy (4 - 2)

Aika: 4.12.2015 18.30
Paikka: Sievin monitoimihalli

kady-logo300px.pngKaDyn lupaavasti alkanut ottelu Sievissä päättyi mitä synkimmissä merkeissä, sillä kotijoukkue takoi kuin muistumana viime kevään finaaleista voittomaalin ainoastaan 37 sekuntia ennen summeria. Näin viikon toinenkin vieraspeli päättyi niukkaan tappioon ja numeroiksi merkittiin lopulta 4–2 (0–2). KaDyn molemmat maalit järkkäsi maajoukkueduo Arash Muridiyazd – Jukka Kytölä sivurajapotkuista.

Ennakkoasetelmat

Viime kevään finaalivastuksesta odotettiin molemmin nippe.jpgpuolin tiukkaa vastusta ja hyvää mittaria loppusyksyn tuloskunnosta. Sekä KaDy että SiFu olivat aloittaneet Liigan tuloksellisesti hieman alakanttiin (sijoitukset ennen kohtaamista 6. ja 10.), mutta ylemmän keskikastin tasaisuudesta ja ottelumäärien epätasaisuudesta johtuen molemmilla oli aivan omissa käsissään paikka top 4:ssä joulutauolle mentäessä. KaDy-luotsi Tero Kelhälä heitti pitkästä aikaa luukulle sitkeästä murtumasta toipuneen Niila-Ville Laitisen (oik.); sen sijaan Alastarolla parketeille palannut Jussi Kaihlajärvi otti huilia loppuviikon. Sievi lähti kotoisassa ”hikikuutiossaan” otteluun niukkana ennakkosuosikkina sarjataulukon kertomasta huolimatta.

Mikä ratkaisi

Dynamo nappasi ottelun ensimmäisellä puoliskolla kahden maalin etumatkan, kun Muridiyazd osui jakson ensimmäisellä ja Kytölä sen viimeisellä peliminuutilla. Avausmaalissa KaDyn sivurajakuvio puri täydellisesti ja Arash sai venytettyä pallon takatolpalta alanurkkaan ohi SiFu-veskari Miika Toivolan. Viimeisellä minuutilla Sievi-puolustus höntyili itsensä tilanteesta ulos pahemman kerran ja Kytölä pyssytti kuulan oikeaan yläkulmaan maajoukkuetoverinsa Arashin syötöstä.

Toisella puoliajalla Dynamon prässi muuttui vaisummaksi ja paremmalla jalalla liikkunut SiFu kuroi ottelun tasoihin. Kavennusmaali oli kevään avausfinaalin sankarin Jarmo Junnon 1 vs. 2 -taidonnäyte, joka päättyi komeaan yläkulmapommiin: mainion iltapuhteen huhkinut Laitinen oli ensi kertaa ohitettu. Toisessa maalissa KaDy-nelikko oli tuuliajolla ja Rami Tirkkonen sai rauhassa nakuttaa pelin tasoihin suosikkitontiltaan maalinedustalta.

Sievi hallitsi hienoisesti koko toista puoliaikaa, semminkin kun kymmentä kenttäpelaajaa kierrättänyt KaDy alkoi vaiheittain väsyä pelitempoon. Aiemmin viikolla jo yhden pelikieltonsa sovittanut Jesse Kalliokoski rikkoi kahdesti varoituksen arvoisesti joutuen ennenaikaisesti suihkun puolelle lehtereiden äijien pilkkamylvinnän säestämänä.

Seuranneen 3 vs. 4-alivoiman kokovalkoinen KaDy vielä kesti mainiosti, mutta eräänlainen käännekohta nähtiin reilu minuutti ennen loppua. Kytölä voitti hyökkäyspään 1 vs. 1 -tilanteen ja eteni kohti maalintekotilannetta. Häntä rikottiin selästä selvästi, mutta tuomarikaksikon pilli ei soinut. Päivänselvän tilanteen jälkiprotestoinnista KaDy-kapteeni sai hänelle perin harvinaislaatuisen varoituksen, ja pian oltiinkin jo puolustuskannalla.

Kotijoukkue kaapaisi lopulta kaikki jaossa olleet pisteet itselleen Radik Akhmetkhanovin tavaramerkiksi tulleella valelaukaushaastolla, joka puri täydellisesti vasurilaukauksen suuntautuessa takakulmaan koko KaDy-puolustuksen läpi. Aikaa kellossa oli tuossa vaiheessa enää 37 sekuntia; kafkamaiset painajaiset kollektiivisessa Dynamo-alitajunnassa puskivat pintaan. KaDyn tavaramerkiksi muodostunut reikäpaitapeli ei enää parissakymmenessä sekunnissa lähtenyt kehuttavasti rullaamaan ja alati vaarallinen Joni Pakola sai lopulta roikottaa irtopallon tyhjään nuottaan sekunteja ennen summeria.

kajuk.jpgAvauspuoliaika oli hyvä; oltiin liikkeellä paremmalla jalalla ja paremmalla asenteella kuin kahdessa edellisessä tappio-ottelussa (Riemu, AU), Jukka Kytölä tuumaa. – Saatiin ”Aran” kanssa rakenneltua pari maukasta osumaa hyviin saumoihin. Enempäänkin oli paikkoja, mutta toisaalta SiFu:kin oli lähellä rikkoa kuparisen. Nippe maalissa oli hyvä, Kytölä jakaa tunnustusta.

Toisella jaksolla prässimme huononi ja pakka rakoili. Jalat alkoivat väsyä; suunnilleen samat kaverit urakoivat kaksi vierasmatsia parin vuorokauden sisään ja satoja kilometrejä bussissa istumista, Kytölä erittelee. – Sievi on meitä jonkin verran vahvempi 1 vs. 1 -pelaamisessa ja silloin joukkuepuolustuksen pitää toimia oikea-aikaisesti ja järkevästi. Sen verran pakkamme rakoili, että Sievi sai kolme maaliaan ihan ansaitusti, Kytölä päättää.

Lisää Jukka Kytölän ajatuksia KaDyn kolmen ottelun tappioputkesta sekä ensi viikon MM-karsintaotteluista Radio Kompassin syväluotaavassa haastattelussa.

Erikoista

– SiFu:sta on kehkeytynyt alle vuoden sisällä Dynamolle lähestulkoon Ilveksen veroinen ”Angstgegner”. Nyt keskinäisistä liigakohtaamisista perättäisiä tappioita on kertynyt jo viisi – joista neljä Sievissä ja neljä vaivaisella yhden maalin marginaalilla. Tällä kertaa Sievi sai siis poikkeuksellisesti venytettyä voittonsa kahden maalin levyiseksi.

– Murheiden keskelläkin löytyy ilon aihetta: kolmessa pelissä puolentoista viikon sisällä Dynamolla on ollut mahdollisuus peluuttaa kolmea erinomaista maalivahtia. Maajoukkuevahti ”Juppis” Savolainen, kentille palannut ”Nipsu” Laitinen ja kumimaisen notkea ”Jesse” Cabello muodostavat yhden liigan parhaimmista veskarikolmikoista, joten päävalmentaja Kelhälällä on siltä osin käsissään ns. positiivinen ongelma.

– Debyyttikauttaan Dynamossa pelaavan Kalliokosken toinen pelikielto on KaDyn liigahistorian nopein; nyt on pelattu vasta kymmenen virallista matsia (9 Liigassa + 1 Cupissa). Kuriositeettina myös Jukka Kytölä joutuu jo vuoden toiseen ”bänniinsä”, mutta hänen ensimmäinen kahden ottelun pelikieltonsa oli sentään hankittu edelliskauden päätösottelussa!

Seuraava ottelu

Tappioputkeen ajautuneelle KaDylle maajoukkuetauko tulee sopivaan saumaan, sillä otteluista on nyt 12 päivän paussi. Keskiviikkona 16.12. Monnarille matkaa toista kauttaan Liigassa pelaava PP-70 Tampereelta maajoukkuepyssy Sergei Korsunovin johdolla. Ottelu pyörähtää käyntiin klo 19:00; tervetuloa Monnarille!

0 - 100:31Muridiyazd ArashKytölä Jukka
0 - 219:42Kytölä JukkaMuridiyazd Arash
1 - 223:17Junno JarmoHeikkilä Henri
2 - 226:47Tirkkonen RamiAkhmetkhanov Radik
3 - 239:23Akhmetkhanov RadikErceg Nikola
4 - 239:53Pakola JoniEi syöttäjää
00:00Kalliokoski JesseKeltainen
00:00Kalliokoski JessePunainen