Ruutupaidat - KaDy (4 - 6)

Aika: 19.12.2015 15.00
Paikka: Vaasan kauppaoppilaitos
Sarja: Futsal-Liiga

KaDy pääsee joulunviettoon hyvissä tunnelmissa täyden kuuden pisteen viikon myötä. Jos ei ollut helppoa keskiviikkona Monnarilla sähäkkää PP-70:ä vastaan, niin Vaasassa isäntäjoukkue Ruutupaidat antoi myös Dynamolle kelpo vastuksen toisen puoliajan määrätietoisella kirillään. Ottelun loppuminuutit mentiin vuorotellen yhden ja kahden maalin vierasjohdossa, mutta tasoihin vaasalaiset eivät missään vaiheessa yltäneet. Loppulukemiksi kirjattiin 4–6 (0–3).

Ennakkoasetelmat

KaDy reissasi länsirannikon kaksikieliselle kaistaleelle täynnä luottamusta, sillä kuunvaihteen kurja tappioputki oli saatu katki keskiviikon kotiottelussa PP-70:ä vastaan. Toisaalta arki-illan esitys kotiyleisön edessä oli jättänyt joka osa-alueella toivomisen varaa, ja näin edellistä ehjää 40-minuuttista sai hakea yli kuukauden takaa marraskuun alun voittoputkesta.

Ruutupaitojen comeback-kausi Liigaan oli sujunut tuloksellisesti aivan alakanttiin, sillä kiperistä taisteluista huolimatta vaasalaiset olivat jämähtäneet sarjan jumbotontille huolestuttavan näköisesti. Dynamo olisi kuntopuntarin perusteella niukka suosikki, semminkin kun kapteeni Jukka Kytölä sekä debyttikauttaan puna-mustassa pelaava kokkolalaisen futsalkulttuurin kasvatti Jesse Kalliokoski vapautuivat parahiksi syksyn toisista pelikielloistaan.

Mikä ratkaisi

KaDyn ensimmäisen puoliajan esitys oli ehjä ja melko tehokaskin, mikä palkittiin hulppealla 0–3-taukojohdolla. Hyvä pallonhallinta ja monipuoliset, harjoitellut hyökkäyskuviot poikivat tulosta avausjakson puolessavälissä. Itsekin entisestä Vaasan läänistä kotoisin oleva Tuomas Linjamäki (oik.) teki oikea-aikaisen Schumi-liikkeen ja tulitti kuulan takayläkulmaan illan maestron Arash Muridiyazdin laidalta tulleesta passista. Hetkeä myöhemmin Arash itse otti syötön haltuun vetojalalleen oivallisella kontrollikosketuksella ja onnistui laukauksellaan ohittamaan vaasalaisvahti Ville Rintalan. Muutamaa minuuttia myöhemmin Arash syötti päällään pallon päätyyn edellisen maalin syöttäjälle Juha Huuskolle, joka maksoi kunniavelkansa Arashille pakottamalla pallon pienestä kulmasta sisään kimmokkeella maalivahdin kautta.liima2.jpg

Toinen puoliaika ei ollut vuorostaan kurinalaisinta Dynamoa, ja niinpä vahvalla taisteluasenteella ja voitontahdolla liikekannalla ollut Ruutupaidat kapitalisoi KaDy-nukahdukset hyvällä prosentilla.  Ruutupaidat aloitti tappioasemassa kovemman prässin puoliajalla, mikä sekoitti KaDyn pallorallia. Lisäksi isännät saivat useita onnistumisia pivot-pelaamiseen perustuvalla hyökkäyskuviollaan. Peräti neljästi Dynamon puolustus jäi miehiä jälkeen sillä seurauksilla, että verkko helähti muuten hyvin pelanneet Juppis Savolaisen selän takana. Pahimmin vieraita kuritti Ruutupaitojen parhaana palkittu Lauri Karri kahdella osumallaan.

Onneksi Dynamokin osui kahdesti pysyen siten koko ajan vähintään yhden maalin johtoasemassa. 2–4-maalissa nähtiin toisinto avausmaalista: Muridiyazd tarjoilee, Linjamäki hakee vetojalan vapaaksi ja löytää takayläkulman. Mainiosti pivot-roolissaan esiintynyt Linjamäki kunnostautui myös syöttäjänä vapauttavan oloisessa 3–5-maalissa, jossa Kytölä vapautuu vastalaitaan ja päättää hyökkäyksen hienoon maagihosio-maiseen chippi-viimeistelyyn – jälleen takayläkulmaan.

Mittelön kulminaatiopisteenä KaDy-maalivahti Juha-Matti Savolainen torjuu Dynamon virhetilin ylityttyä Ruutupaita-kollegansa Ville Rintalan ampuman 10-metrisen, jonka onnistuessa kotijoukkue olisi tullut tasoihin. Muuten KaDy kestää vaasalaisten loppukirin, joka päättyy lopulta siihen että Jussi Kaihlajärvi ei jää maaleitta tässäkään pelaamassaan ottelussa, vaan pääsee puttaamaan 4–6-loppunumerot 16 sekuntia ennen päätössummeria.

Maukkaan vierasvoiton myötä lähtee joulutauolle sarjataulukon nelosena huolimatta hieman alakanttiin menneestä syyskierroksesta, joskin keskikastissa hönkii niskaan kovan luokan joukkueita.

Vaasan-ryöstön tehojantterina hääri takuuvarmalla suorituksellaan maajoukkuemies Arash Muridiyazd, joka rohmusi tehopisteet 1 + 4 ja samalla KaDyn parhaan pelaajan pystin. Näillä syöttöpisteillä Arash nousi koko Liigan syöttöpörssin kakkoseksi (aivan itseoikeutetun "jokaisen maalin syöttäjän" Nikola Ercegin perään).

ara2.jpgEnsimmäinen puoliaika oli meiltä aika ehjä esitys; kolmen maalin johtoasemassa oli hyvä lähteä koppiin. Ruutupaidoilla oli vain yksi hyvä maalipaikka, jonka Juppis [Savolainen] torjui ja joka saatiin siivottua maalinedustalta, ”Ara” jäsentää.

– Pallonhallintamme toimi erityisesti avausjaksolla.. Ruutupaidat aloitti tappioasemassa kovemman prässin 2. puoliajalla; he saivat liukuhihnalta onnistumisia pivot-pelaamiseen perustuvalla hyökkäyskuviollaan. Jäätiin miehiä jälkeen ja kaveri sai lauottua neljä maalia; yllättävän ”Old school” -futsalia tuo Ruutupaitojen pallollinen pelaaminen edelleen oli, mutta näköjään toimi aika hyvin meitä vastaan, ensimmäisellä Vaasan-futsalreissullaan ollut Muridiyazd ruotii.

– Jouduttiin tekemään töitä voiton eteen, mutta saatiin hienosti pidettyä johto loppuun asti. Onneksi ”Liima” [Linjamäki] oli tänään loistavassa vireessä, teki oikeita juttuja selkeässä pivotin roolissa, Arash summaa siirtäen sankarin viittaa ketjukaverilleen.

Jobinpostiakin tuli muuten onnistuneen reissun tuliaisina, sillä lupaavaa debyyttikautta puna-mustassa pelaava Jose Ikonen joutui jättämään Kauppiksen ”askin” vihoittelevan takareitensä johdosta. Toisaalta nyt jos koskaan on hyvä aika parannella haavoja; ehkä Dynamo saa kevätkierroksen kärkeen viimein koko rosterinsa jalkeille kerralla?

Erikoista

– Vaasa oli tilastokummajaisena pitkään Dynamon historiassa ainoana liigapaikkakuntana, josta KaDy ei ollut yhtään voittoa napannut. Selityskin tälle oli yksinkertainen: yhteistä liigataivalta oli tätä ennen historiankirjoissa vain KaDyn debyyttikausi (2009–10), jolloin Ruutupaidat putosi Liigasta, vaikka niukasti kotonaan Dynamon voittikin. Tämä tilasto on nyt korjattu ja KaDy on täten korkannut pisteitä jokaisesta vierassatamasta.

– Ottelu oli Tuomas Linjamäelle ensimmäinen kahden täysosuman matsi KaDy-paidassa. Kahdella aiemmalla kaudellaan ”Liima” onnistui maalinteossa viisi kertaa, mutta tällä kaudella tilasto näyttää neljää jo alle puolessa välissä kautta. Linjamäki on aina ollut kovapotkuinen kaveri, mutta nyt maalijyvä on alkanut kunnolla löytyä niin 10 metrin pisteeltä kuin pelitilanteissa. Ave, ”Liima”!

Palkitut

Ruutupaidat: Lauri Karri

KaDy: Arash Muridiyazd

Yleisöä: 60

Ottelupöytäkirja

Seuraava ottelu

Joulutauon jälkeen KaDy matkaa Valkeakoskelle lauantaina 9. tammikuuta tavoitteenaan revanssi syksyn kotitappiosta. Seuraava kotiottelu on keskiviikkona 13.1.2016, jolloin Monnarille saapuu taatusti sytyttävä vastustaja Ilves FS.