Leijona Futsal - KaDy (5 - 3)

Aika: 16.1.2016 16.00
Paikka: Toijalan monitoimihalli

Kireässä pakkassäässä Akaan Toijalaan lauantai-iltapäiväksi matkustaneen Kampuksen Dynamon oli palattava Keski-Suomeen tyhjin käsin, kun kotijoukkue Leijona Futsal määräsi kotisalissaan tahdin ja vei kaikki kolme pistettä numeroin 5-3 (2-0). Viikon toinen tappio jätti punamustan sarjataulukon viidennelle sijalle ja lähimmät joukkueet taistelussa pudotuspelien kotiedusta ovat nyt 3-5 pisteen karkumatkalla.

ENNAKKOASETELMAT

Joukkueiden keskinäistä historiaa sekä meneillään olevan kauden sarjataulukkoa selaamalla oli kenties oikeutettua pitää Dynamoa niukkana suosikkina vieraskentälläkin. Alkukaudesta pahemman kerran takkuillut LeiF oli kuitenkin saanut peliään hiljalleen toimivampaan kuosiin mestarillisen pelaaja-valmentajansa Nenad Veljkovicin johdolla ja muistissa oli toki myös edelliskauden kohtaaminen Toijalassa, jolloin LeiF oli ottanut historian ensimmäisen voittonsa Dynamosta. KaDy oli palannut sarjatauolta edellisenä lauantaina voitokkaasti lyömällä Mad Maxin, mutta keskiviikkona oli tullut lunta tupaan kotikentällä Monnarilla, josta sarjakärki Ilves haki kovalla rutiinilla ja fyysisellä otteellaan selityksittä selkeän voiton.

MIKÄ RATKAISI

Kotijoukkue rankaisi hieman tahmean päivätyön esittänyttä Dynamoa niin erikoistilanteista kuin syöttöharhojen välittöminä seurauksina, ollen toisin sanoen sekä vaarallisempi hyökkäyspäässä että tarkempi puolustamisessa. KaDyn hyökkäyskuvioista jäi uupumaan yllätyksellisyys ja laadultaan vaillinnaiset laukauksetkin kilpistyvät usein ensimmäiseen blokkaavaan pelaajaan, eikä ongelmaan löytynyt isossa kuvassa ratkaisua 5 vs 4-pelistäkään.

LeiF otti tahtipuikon näppeihinsä jo kolmannella peliminuutilla pelaamalla syvältä oikealta laidalta yllätyksellisen sisäänpotkun, jonka Jovan Stankovic tulitti ennakkoluulottomasti pienehköstä kulmasta sisään. Dynamoa rokotettiin vastaavasta erikoistilanteesta toistamiseen jakson puolivälissä, kun J-P Jyrämö sai tähtäillä kuulan kaarelta maalin yläkulmaan. LeiF vei avausjaksolla peliä ja totuuden nimissä on sanottava, että hieman tarkemmalla viimeistelyllä tauolle olisi voitu mennä melko roisissakin kotijohdossa. Dynamon ensimmäisen jakson paras ja milteipä ainoa tilanne syntyi nopeasti Jukka Kytölälle pelatusta epäsuorasta vaparista, mutta LeiF:n puolustus ehätti nippa nappa kavennuksen lähes maaliviivalta estämään.

Päävalmentaja Tero Kelhälä ehätti peluuttamaan 5 vs 4- ylivoimaa jo ensimmäisen jakson loppuhetkillä ja samalla reseptillä jatkettiin heti tauon jälkeen. LeiF pääsi kuitenkin tylsyttämään kiristä parhaan terän heti alkuunsa, iskemällä kahdesti jakson aivan ensi minuuteilla. Stankovic nappasi ensin kiinni hyvin haistelemaansa poikittaissyöttöön ja paineli vasenta kaistaa pitkin läpi, ujuttaen lopuksi pallon maaliin "Nippe" Laitisen putkista. Noin minuutin kuluttua edellisestä menetti reikäpaidalla pelannut Dynamo pelivälineen keskialueella ja Nenad Veljkovic sai rullata sen tyhjään verkkoon. Jakson kahdeksannella minuutilla onnistui viimein KaDykin ylivoimakuviossaan ja Arash Muridiyazd pussitti takatolpalta "Nielsen" Laitisen syötöstä.

kaihlos.jpgValitettavasti ylivoimapelistä ei löytynyt tällä kertaa ruutia äkäisempään takaa-ajoon ja minuutit valuivat hukkaan pallon kiertäessä tarkoin linjojansa suojelleen Leijonan puolustusmuodon ympärillä. Lopullisesti ottelun ratkaisi sitten Veljkovic, joka viskasi pallon toistamiseen tyhjiin saatuaan sen jalkoihinsa KaDyn huolimattomasti pelatun kulmapotkun seurauksena. Punamusta sai siivottua ottelun viime hetkillä lopputulosta hivenen siedettävämmäksi, kun Jussi Kaihlajärvi (kuvassa) järjesteli tekopaikat sekä Kytölälle että Kimmo Tolvaselle

Liiga on cupin Final Four-turnauksesta johtuen tulevan viikonlopun tauolla ja KaDy on tositoimissa seuraavan kerran kotisalissa Monnarilla sunnuntaina 31.1. klo 14:00 ja vastustajaksi saapuu aina kiinnostava espoolainen Golden Futsal Team. Viisi pistettä Dynamoa enemmän kerännyt "Gefti" on sarjassa toisella sijalla, joten kyseessä on erittäin iso ottelu kamppailtaessa pudotuspelien kotiedusta.