KaDy - GFT (4 - 3)

Aika: 31.1.2016 14.00
Paikka: Monitoimitalo
Sarja: Futsal-Liiga


Dynamo osoitti todellista taistelutahtoa, kun Monnarille saapui sarjan kärkinelikkoon itsensä hyvin asemoinut Golden Futsal Team, tuore cup-mestari. Vauhdikkaassa, kovatempoisessa ja kuumaksikin yltyneessä ottelussa punamustat nousivat kahden maalin takaa rinnalle ja sitten ohi. Kun yhtä lailla voittoa hamunnut GFT tasoitti vielä pelin, voittaja jouduttiin lopulta ratkaisemaan pilkkukisalla, jossa isännät veivät pidemmän korren.

Ennakkoasetelmat

Ailahtelevasti vuotensa aloittaneelle KaDylle GFT-kohtaaminen oli varsin tärkeä: runkosarjan neljän parhaan joukkoon pääseminen ja pudotuspelien kotiedun varmistaminen on edelleen mahdollista. Lisäksi voittokantaan palaamisella parin nihkeän tai huono-onnisen tappion jälkeen olisi henkisesti iso merkitys, etenkin kun vastassa oli hyvässä myötätuulessa purjehtiva GFT.

Kultaisten riveissä Jyväskylään palasi KaDy-yleisön suosikkeihin kuuluva Miika Hosio. ”Maagi” ei ole uudessa joukkueessaan päässyt yhtä näyttävään vauhtiin kuin KaDy-aikoinaan, mutta niin isännät, punamusta yleisö kuin mies itsekin tietävät hyvin, mihin hän parhaimmillaan pystyy.

KaDy-GFT-31.1.hosio-paita.jpg

Monnari muistaa "Maagin", joka sai Dynamo-paidan Samu "Smaug" Kytölältä. (Kuva: Sami Virtanen)

Viikkoa aiemmin GFT oli voittanut Futsal Cupin loppuottelussa Liikunnan Riemun, ja liigassakin se keikkui toisella sijalla, joskin vähemmän otteluita pelanneet SoVo ja Sievi roikkuivat aivan sen kintereillä. Oli selvää, että kokenut espoolaisryhmä ei silti tulisi Monnarille leijumaan, vaan hakisi tosissaan kolmea vieraspistettä.

Mikä ratkaisi

Pari ensimmäistä minuuttia meni isäntien pyörityksessä, mutta avausmaalin iski kuin iskikin ”Maagi” Hosio. Hankala, sivurajalta lähtenyt kärkkäri kimmahti Juha-Matti Savolaisen selän taakse. Hetkeä myöhemmin vieraat tuplasivat johtonsa kulmatilanteesta.

Dynamo ei kuitenkaan sotkeutunut jalkoihinsa tappioasemassa. Johtoa ei kurottu kiinni ensimmäisellä puoliajalla, mutta Jukka ”Kajuk” Kytölän kuuden minuutin kohdalla pommittama maali vakuutti Monnarin siitä, että pisteistä ei olla luopumassa.

KaDy pelasi laajalla ringillä sinnikkäästi ja määrätietoisesti, ja tasoitus tuli toisen puoliskon alkuminuuteilla, kun Arash Muridiyazd ohjasi kulmakuvion päätteeksi pallon maaliin. Hetkeä myöhemmin ”Aran” osuman syöttäjä Markus Rautiainen ja parketeille palannut Jere Keskinen osoittivat, että korkea prässi kannatti – ”Jekku” merkkautti itselleen kauden 7. maalinsa, ”Rage” 4. syöttönsä.

KaDy-GFT-31.1.Lopsin-huuto.jpg
Kuumaksi yltyneessä ottelussa ei vältytty kolhuilta. Ottavana osapuolena Juho Rinne. (Kuva: Sami Virtanen)

KaDyn johtomaalin molemmin puolin tunteet kuumenivat ja desibelit katsomossa kohosivat ottelun arvon mukaiselle tasolle. Tilanteisiin tultiin kovaa, ja tuomarikaksikko joutui nostelemaan korttejakin. GFT sai virhetilinsä täyteen toisella puoliskolla, KaDy jatko-ottelun alussa. ”Maagi” Hosion merkkaaminen ei ollut helppoa: molemmat Dynamon saamat varoitukset tulivat hänen kolhimisestaan.

Kymppimetrisiä ei kuitenkaan nähty, ei myöskään pelitilannemaaleja, vaikka vieraat pelasivat viidellä kenttäpelaajalla suurimman osan jatko-ottelusta. Pilkkukisassa ottelun ratkaisuun tarvittiin ”Juppis” Savolaisen rintakehä, johon Hosion veto kilpistyi, sekä Jesse Kalliokosken ja Markus Rautiaisen tarkat laukaukset.

KaDy-GFT-31.1.rage-rankkari.jpg

"Rage" ratkaisee. (Kuva: Sami Virtanen)

Erikoista

– Dynamon kokoonpanossa oli varsin paljon liigakokemusta, ja pienemmänkään ringin pyörittäminen kovassa paikassa ei olisi ollut mahdoton ratkaisu. Toisin kävi: Tero ”Kelhis” Kelhälä peluutti kaikkia kahtatoista kenttäpelaajaansa, mukaan lukien ensimmäiset liigaminuuttinsa hankkinut Sami Selmani ja puoli vuotta sivussa ollut Sadeg Akhawan. Vaikka GFT:ssäkin on käynnissä sukupolvenvaihdos, sunnuntainen Dynamo vaikutti leimallisesti nuoremmalta joukkueelta.


Seuraava ottelu

Sunnuntaina 7.2. Dynamon vieraaksi saapuu viime kevään finaalivastus, voittoputkessa porskuttava Sievi Futsal. Ottelu pelataan Monnarilla klo 17.00.

Yleisöä: 201

Palkitut:

KaDy: Jere Keskinen
GFT: Miika Hosio

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 102:16Hosio MiikaSpangar Ville
0 - 204:45Lumivaara TimoLindgren Ville
1 - 205:59Kytölä JukkaMuridiyazd Arash
2 - 221:57Muridiyazd ArashRautiainen Markus
3 - 225:24Keskinen JereRautiainen Markus
3 - 329:24Spangar VilleOksanen Jaso
4 - 345:00Tuntematon pelaajaEi syöttäjää
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
00:00Kytölä JukkaKeltainen
00:00Lindgren VilleKeltainen
00:00Kaihlajärvi JussiKeltainen
00:00Lind LasseKeltainen
00:00Autio PanuKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
3Selmani Sami
Kenttäpelaaja
5Kaihlajärvi Jussi
Kenttäpelaaja
6Kytölä Jukka
Kenttäpelaajat
7Tolvanen Kimmo
Kenttäpelaajat
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaajat
10Keskinen Jere
Kenttäpelaaja
14Rautiainen Markus
Kenttäpelaajat
17Rinne Juho
Kenttäpelaajat
18Akhawan Sadeg
Kenttäpelaaja
19Ikonen Jose
Kenttäpelaajat
22Kalliokoski Jesse
Kenttäpelaajat
30Savolainen Juha-Matti
Maalivahdit