KaDy - Sievi Futsal (0 - 5)

Aika: 7.2.2016 17.00
Paikka: Monitoimitalo
Sarja: Futsal-Liiga


 KaDy-Sievi-7.2.kajuk-haastaa.jpg

(kaikki ottelukuvat: Sami Virtanen)

KaDy jäi sunnuntai-illan liigaottelussa nollille hallitsevan mestarin Sievi Futsalin käsittelyssä. Vahvalla jalalla liikkeessä ollut SiFu sai varhaisen johtomaalin jo minuutin pelin jälkeen ja triplasi johtonsa avauspuoliajalla. KaDy veti lentävän maalivahdin käyttöönsä toisen puoliajan alkuminuuteilla, mutta paljon harjoiteltu 5 vs. 4 -ylivoimapyöritys tuotti lopulta vain pari tolppalaukausta. Sievi kaunisteli lukemat lopussa turhankin leveiksi: 0–5 tulostaululla kertoo korutonta kieltään KaDyn päivän kunnosta.

 

kady-logo300px.png

              sifu.png

Ennakkoasetelmat

Monnarilla varauduttiin tasaiseen ja tarkkaan huippuotteluun: KaDy oli tammikuussa saanut parin notkahduksen jälkeen juonen päästä kiinni ja napannut GFT:ltä kaksi pistettä erinomaisella esityksellä. Sievi Futsal oli puolestaan hieman tahmean alkusyksyn jälkeen tehnyt vakuuttavaa jälkeä ja tulossa jo lähelle viime mestaruuskeväänsä tasoa. Tahrana sarjanelosen paikalta viikonloppuun lähteneellä SiFulla oli rankkaritappio Cup-välierässä juuri GFT:lle; Jyväskylään he matkasivat duurivoittoisissa merkeissä tuore 10–0-mässyttely plakkarissaan. Tosin murskavoiton uhri Mad Max lienee Sievin monitoimihallilla lauantaina ollut vain alkupala viikonlopun päävastustajaa odotellessa.

KaDy-rosteria ei kamppailuun tarvinnut erikseen herätellä; olihan kevään huima finaalisarja mukaan lukien Sievi vienyt peräti viisi edellistä kohtaamista nimiinsä – niistä tosin vain yhden Jyväskylässä ja käytännössä kaikki vaivaisella yhden maalin erotuksella (joulukuussa Sievissähän kosmeettinen 4–2-maali tuli muutama sekunti ennen loppua).

 KaDy-Sievi-7.2.Ara-Erceg.jpg

Mikä ratkaisi

KaDyn kohtaloksi koituivat futsalin keskeiset osa-alueet: viimeistelytaito ja huolellisuus puolustuspäässä. Hyvällä, atleettisella ilmeellä esiintynyt SiFu ei esittänyt avauspuolikkaalla erityisiä ihmeitä hyökkäyspäässä, mutta onnistui saamaan kolme aivan liian helppoa maalia KaDyn huolimattoman puolustustyöskentelyn seurauksena. Jo minuutin kohdalla kokenut paluumuuttaja Henri Heikkilä tuikkasi yleisen sekaannuksen keskeltä kuulan alanurkkaan. KaDy hyökkäsi vahvasti ylimmälle kolmannekselle saakka, mutta siihen loppuivat eväät. Kapteeni Jukka Kytölä osui kertaalleen tolppaan. Pirteästi jälleen kerran KaDya vastaan esiintynyt Jarmo Junno tuplasi vierasjohdon yksinkertaisesta vaparikuviosta, jonka puna-mustat puolustivat uneliaasti.kimble.jpg

Aivan puoliajan viimeisillä hetkillä illan paras pelaaja, tehot 1+3 kengittänyt Jaakko Alasuutari – kevään finaaleissa vielä untuvikko ja statisti – rankaisi KaDya maalinedustan irtopallosta lannistavalla ”pukukoppimaalilla”. Sievin liike, fyysisyys ja taistelutahto olivat askeleen edellä jyväskyläläisiä huolimatta siitä, että he olivat jo lauantaina yhden liigamatsin urakoineet. Maalipaikat ja pelinhallinta menivät kutakuinkin tasan – KaDykin taisteli ja rakensi yritteliäästi pelikirjan mukaan – mutta vieraiden puolustusnelikko oli tiiviimpi, uhrautuvampi ja fokusoituneempi.

Toisella puoliajalla harva lajia seurannut enää yllättyi KaDyn taktisesta vedosta: lentävä maalivahti käyttöön jo 22. minuutilla. Kolmesta erinomaisesta vaihtoehdosta viherpaita yllään hyökkäyspuolikkaalla hääri vuorostaan Kimmo Tolvanen (oik.) – mies, jolla on kokemusta tiukkojen pelien kääntämisestä. Dynamon pitkä, useita eri ylivoimakuvioita kokeillut ”reikäpaitapyöritys” ei oikein ottanut tuulta alleen SiFu:n av-nelikon peittäessä väsymättä parhaat syöttölinjat. Lähimpänä osumaa oli itse Tolvanen, joka pyssytti kahdesti sisätolppaan onnistuneen kuvion päätteeksi, mutta koko rumban jälkeen Dynamolle jäi maalisarakkeeseen runsaslukuisen yleisön pettymykseksi pyöreä nolla. Sievi sitä vastoin kaunisteli 20 minuutin aikana lukemia kahdesti; 0–4-osuman pääsi puttaamaan Nikola Erceg KaDyn puolustaessa hetkellisesti maaliaan vain kenttäpelaajien voimin, viidennen, kosmeettisen maalin sijoitti päätösminuutilla omalta puoliskoltaan Rami Tirkkonen tyhjään nuottaan.

KaDy-Sievi-7.2.kimble-tolppaan.jpg

 

Jos jotain myönteistä Dynamon esityksestä etsitään, pysyi tuhojaan lähes joka liigaottelussa tehnyt keltainen tehokaksikko Erceg–Tirkkonen koko ottelun erinomaisesti puolustuksen pihdeissä ja tasakentällisin nollilla. Sievin eduksi on vaan laskettava, että suurimmilla staroilla on varaa vaikka jäädä turhautuneina levittelemään käsiään, kun riveistä löytyy vielä puolitoista kentällistä laadukasta työmyyrää; nuorimman Alasuutarin ja Junnon ohella Joni Pakola mainittakoon illan parhaimmistona. Maalivahti Miika Toivolan nollapeliä avitti tolppien lisäksi KaDyn anteeksiantamaton tuhnuilu parhailtakin tonteilta.KaDy-Sievi-7.2.sieve-juhlii.jpg

 

- Mikä meni vikaan, päävalmentaja Tero Kelhälä?johto-kelhis.jpg

– Sievi oli joka osa-alueella askelen edellä meitä. Lisäksi vastustaja puolusti pitkän 4 vs. 5 -alivoimansa todella hyvin; emme osuneet edes reikäpaidalla kertaakaan.

– Sievi ja Ilves ovat kaksi kovakuntoisinta liigaporukkaa tällä hetkellä; meillä on töitä tehtävänä jos aiotaan keväällä yltää heidän tasolleen pudotuspeleissä.

Meillä ei ollut sama tahtotaso kuin viikko sitten huippumatsissa GFT:tä vastaan. Sievi oli fyysisempi, liikkuvampi, ei pystytty vastaamaan haasteeseen, ei auta selitellä. Numerot ovat tulostaululla, Kelhälä (vas.) suitsuttaa vierasjoukkuetta.

Haetaan vielä jotain positiivista kotiin tästä matsista?

– Se että tämä oli runkosarjan peli eikä vielä pudotuspeli. Todella paljon töitä tehtävä, että pärjättäisiin playoffeissa.

– Selvä juttu, asia pihvi, käännetään katseet futuuriin: millä eväillä KaDy latautuu tulevaan tuplaviikonloppuun?

– Totta kai lähdetään jokaista ottelua voittamaan, pystymme haastamaan kenet vaan Suomessa. Neljän parhaan joukkoon pääsy ei ole enää omissa käsissä. Somero on voitettava jos kotietua hamutaan, samoin kaikki viisi viimeistä matsia. Mutta parhaiden haastaminen vaatii meiltä parannusta joka osa-alueella: puolustus, hyökkäys, fyysisyys, keskittyminen, tahtotaso, erikoistilanteet…

– Nyt alkaa meiltä karata jo puolivälierienkin kotietu, kun top 4 -sakki (Ilves, Sievi, SoVo, GFT) repii pesäeroa. Haastava kevät tulossa, paljon on petrattavaa, tähdentää Kelhälä.

 KaDy-Sievi-7.2.sieve-maali.jpg

 

Erikoista

– KaDy pelaa monella tapaa tuloksellisesti heikointa liigakauttaan pitkään aikaan. Plakkarissa on jo kokonaista seitsemän tappiota (+ yksi Cupissa), kun edellinen ennätys (8 tappiota runkosarjassa) on ensimmäiseltä hopeakaudelta 2010–11. Myös tuolla viiden vuoden takaisella kaudella puna-mustaa vaivasi maalinteko-ongelma, sillä peräti viisi ottelua päättyi Dynamolle maalittomana. Toisaalta tuolla kaudella KaDy nousi runkosarjan viitossijalta ikimuistoisesti finaaliin – toistuuko tuo taika? Peli on ollut ajoittain hyvää, jopa erinomaista, mutta otteisiin on löydyttävä tasaisuutta. Toisaalta KaDy ei ole seitsenvuotisen liigahistoriansa aikana ollut kevätkierroksen aikana kertaakaan yhtä lähellä putoamiskarsintasijoitusta (nyt vaivaisen 6 pisteen ero), joten pistetiliä on viimeisillä kuudella sarjakierroksella kerrytettävä jopa playoff-paikan eteen.

– Raportti päättyköön positiivisessa hengessä: Keski-Suomen junioriseurojen kanssa yhteistyössä toteutettu lipunmyyntikampanja auttoi illan yleisömäärän komeisiin lukemiin: 426 katsojaa. Lukema on KaDy–Riemu-pelit pois lukien yksi Jyväskylän futsalhistorian parhaista! KaDy kiittää kaikkia paikalle tulleita upeasta kannustuksesta!

 KaDy-Sievi-7.2.jaakko-alasuu-repii.jpg

Palkitut:

KaDy: Jussi Kaihlajärvi 

SiFu: Jaakko Alasuutari

 

Yleisöä: 426

 

Seuraavat ottelut

KaDylla on edessä runkosarjan viimeinen tuplaviikonloppu. Lauantaina 13.2. Dynamo matkaa Somerolle haastamaan hurjaa jälkeä hyökkäyskalustollaan tällä kaudella tehneen SoVo:n (sarjataulukossa sijalla 3.). Ottelu alkaa klo 16:00.

Sunnuntaina 14.2. klo 16:30 jatketaan panoksellisten huippumatsien putkea kotona Monnarilla, kun ystävänpäivän näytöksen vieraaksi saapuu jaetulla sijalla 7. majaileva tuttu ja turvallinen Oulun Tervarit. Tervetuloa!

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 101:04Heikkilä HenriAlasuutari Jaakko
0 - 213:56Junno JarmoAlasuutari Jaakko
0 - 319:34Alasuutari JaakkoPakola Joni
0 - 430:13Erceg NikolaAlasuutari Jaakko
0 - 539:29Tirkkonen RamiEi syöttäjää
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
37:00Tolvanen KimmoKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Laitinen Niila-Ville
Maalivahdit
5Kaihlajärvi Jussi
Kenttäpelaaja
6Kytölä Jukka
Kenttäpelaajat
7Tolvanen Kimmo
Kenttäpelaajat
9Muridiyazd Arash
Kenttäpelaajat
10Keskinen Jere
Kenttäpelaaja
14Rautiainen Markus
Kenttäpelaajat
18Akhawan Sadeg
Kenttäpelaaja
19Ikonen Jose
Kenttäpelaajat
21Savela Tarkko
Kenttäpelaaja
22Kalliokoski Jesse
Kenttäpelaajat