SoVo - KaDy (4 - 2)

Aika: 13.2.2016 16.00
Paikka: Someron Monitoimitalo

KaDy niukkaan tappioon Somerolla

KaDylle jäi luu käteen Somerolla lauantai-illan vierasottelussa. Sarjan kärkikahinoihin ilmeisen pysyvästi parkkeerannut SoVo piti kaikki kolme pistettä kotonaan lukemin 4­–2 (2–2), vaikka KaDy ennätti avausjaksolla pistäytyä ottelussa jo kahden maalin johdossa. Voiton takuumiehenä hääri tutusti Arber Istrefi tehopisteillä 2+2. KaDyn molemmat maalit nakutti Jesse Kalliokoski.

Ennakkoasetelmat

KaDyn ja SoVo:n keskinäisten otteluiden historia oli vahvasti punamustalle kallellaan. Syyskierroksella Monnarilla KaDy oli niistänyt tulivoimaisilta somerolaisilta 6–2-kotivoiton; tuolloin nähtiin koko kauden kenties parasta Dynamoa. Aiempien otteluiden historiaa tasapainotti kuluva kausi, joka oli mennyt Somerolla huomattavasti paremmin putkeen kuin Dynamolle. Erityisen kovassa iskussa ja tappioitta SoVo on ollut kotikentällään; toisaalta KaDyn historiassa Somerolta oli kaikkina aiempina vuosina palattu kolmen pisteen lihava saalis taskussa. Kärkinelikon repiessä kierros kierrokselta kaulaa viidenneksi jämähtäneeseen KaDyyn oli lauantain lopputulemalla vahva vaikutus siihen, puhutaanko Jyväskylässä enää realistisesti puolivälierien kotiedusta kevättalven välitavoitteena vai tyydytäänkö suosiolla kamppailemaan runkosarjan sijoista 5–8.

Mikä ratkaisi

Somerolla on pieni kenttä, jolla jesse.jpgKaDylle tuotti vaikeuksia ottaa pallo hallintaansa harjoitelluilla rotaatioilla. Vahvaa debyyttikautta pelaava Jesse Kalliokoski (oik.) vei KaDyn kahden maalin karkumatkalle avausjaksolla oivilla pistohyökkäyksillä, mutta kotijoukkue kuroi eron tasoihin puoliaikasummeriin mennessä Liigan maalipörssikärki Arber Istrefin kahdella nopealla osumalla. Jälkimmäinen syntyi jyväskyläläisten huonon kulmapotkupuolustuksen avittamana.

Toisella puoliajalla Istrefi syötti Xhevdet Gelan maalintekoon ja kotijoukkue siirtyi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. KaDyn takaa-ajo oli kuumeinen ja keltaiset kortit viuhuivat puolin ja toisin: kolmesti kotijoukkueen avainpelaajille, kerran Dynamossa rooliaan pikku hiljaa kasvattavalle Juho Rinteelle. Dynamo aloitti maalin tappioasemassa ”reikäpaitapyörityksen” 35. minuutin paikkeilla, mutta kolmesta–neljästä hyvästä maalipaikasta ei osumaa syntynyt. SoVo puolusti KaDyn ylivoiman varsin heikosti, mutta tämä jäi Dynamolta lopulta hyödyntämättä. Kolmisen minuuttia ennen päätöstä Liigan pistepörssin suvereeni hallitsija Istrefi kruunasi tehoiltansa syöttämällä Rinteen ex-seurakaverin, Tuomas Hakalan 4–2-osuman ja KaDy oli lyöty. Kyseessä oli viisivuotisen yhteisen liigahistorian ensimmäinen kerta, kun KaDy jäi Somerolla ilman voittoa.

Ensimmäiset 15 minuuttia olivat kelpo Dynamoa, mutta sen jälkeen puolustustarkkuus alkoi kovassa tempossa karista. SoVo aiheutti meille ongelmia: kaksi maalia he saivat hyökkäämällä meidän puolustuksemme selustaan, yksi erikoistilannemaali (2–2) kulmasta, jäsensi pelaaja-valmentaja Jukka Kytölä.

– Tämä oli varsin intensiivinen peli, molemmat yrittivät prässätä ahtaassa salissa lujaa. Alussa onnistuimme purkamaan prässin riskittömästi ja vastaamaan siihen osaltamme. SoVo oli kuitenkin prässipelin laadussa meitä pari askelta edellä, Kytölä päättää.

Tappio tietää käytännössä sitä, että viidenneksi sarjassa jämähtänyt Dynamo pelaa viimeiset viisi kierrosta runkosarjan sijoituksista 5–8 eli pudotuspelipaikoista ilman kotietua. Neljän kärki on Ilves, Sievi, SoVo ja GFT. Runkosarjan kahdeksan parasta jatkavat puolivälieriin; sijoilta 10–11 joudutaan liigakarsintoihin.

Palkitut:

SoVo: Xhevdet Gela

KaDy: Jesse Kalliokoski

Yleisöä: 73

Seuraavat ottelut

Kauaa ei tappiota ehditty murehtia, kun KaDy palasi parketille heti sunnuntaina 14.2. Ystävänpäivän mittelössä Jyväskylän Monnarilla kaatui Oulun Tervarit niukin lukemin 1–0 (1–0).

Lauantaina 20.2. jatketaan jälleen Monnarilla, kun vieraaksi saapuu KaDyn lailla vuoristoratamaista kautta pelaava Leijona Futsal Akaasta. Ottelun panoksena ovat tällä hetkellä ylemmän keskikastin sijoitukset 5–6 ja se alkaa klo 14:00.

0 - 109:34Kalliokoski JesseKaihlajärvi Jussi
0 - 213:01Kalliokoski JesseAkhawan Sadeg
1 - 215:52Istrefi ArberLuukkala Topi
2 - 218:36Istrefi ArberHalonen Mikko
3 - 224:12Gela XhevdetIstrefi Arber
4 - 236:43Hakala TuomasIstrefi Arber
29:00Shala DrilonKeltainen
31:00Seferi ValdrinKeltainen