GFT - KaDy (4 - 3)

Aika: 2.4.2016 14.00
Paikka: Opinmäen koulu, Espoo
Sarja: Pudotuspelit

Kampuksen Dynamo ei saanut ryöstöä toteen futsal-liigan puolivälierien ensimmäisessä ottelussa. Espoon Opinmäen uutuudenkarheassa koulukeskuksessa tapahtumaa isännöinyt Golden Futsal Team oli kiistatta sen verran etevämpi, että loppulukemat 4-3 (1-1) olivat pelin kulkuun nähden ansaitut.

ENNAKKOASETELMAT

Puolivälieriin muodostui lopulta odotettu pari, kun KaDy ei kelvannut tiistain valintatilaisuudessa sen paremmin Sieville, Ilvekselle kuin Somerollekaan. Luvassa olisi sangen pienten marginaalien välienselvittely, olivathan runkosarjan kummatkin kamppailut venyneet aina voittomaalikilpailuun saakka. Kauden molemmista aiemmista kamppailuista kahden pisteen voiton kirjautti itselleen Dynamo, mutta kautta historian on kotietu ollut joukkueiden keskinäisissä suuressa roolissa. Syyskierroksen rankkarivoitto Espossa oli punamustalle ensimmäinen laatuaan runkosarjassa, vastaavasti GFT on juhlinut täyttä pottia Jyväskylässä ainoastaan kaudella 2010-11. Poikkeuksen kaavaan muodostaa joukkueiden viisi vuotta sitten pelaama ja KaDyn voitoin 2-1 viemä välieräsarja, jossa nähtiin ainoastaan vierasvoittoja.

MIKÄ RATKASI

Marginaalit olivat ensimmäisen 30 peliminuutin ajan taas kerran hyvin kireät, vaikka GFT vahvan pallokontrollinsa ansiosta enimmän aikaa lievästi niskan päällä olikin. Tolppien välissä varsin hyvin pelanneen Juha-Matti Savolaisen kannattelema Dynamo sai sekin mahdollisuutensa kotiedun vohkimiseen, mutta lopulta "Gefti" onnistui nykäisemään loppuun saakka kantaneen kaulan tehtailemalla peliminuuttien 29-33 välillä kolme osumaa.

ara2.jpgVahvasti otteluun sisään tullut GFT työnsi Dynamon puolustuskannalle heti ensimmäisestä minuutista lähtien ja "Juppis" Savolainen joutuikin esittämään parasta osaamistaan torjuessaan Panu Aution kärkipotkun sekä Ville Spangarin lähiohjauksen. KaDy sai jakson puolimaissa paremmin kiinni juonesta ja Markus Rautiainen sekä Jukka Kytölä tekivät haastoillaan itselleen tontit laukoa, mutta Savolaisen maajoukkuekollega Antti Koivumäki oli tarkkana hänkin. Futsal on laji jossa tilanteet tunnetusti vaihtelevat nopeasti ja nytkin pitkän kiikarilukemissa tahkoamisen jälkeen alkoi jakson viimeisellä puoliminuuttisella tapahtua. Miika Hosio nosti ensin kuulan maalinedustalta ylänurkkaan ja vei kotijoukkueen johtoon, mutta KaDy kipusi vielä viimeisellä sadasosasekunnilla rinnalle. Tasoitus aiheutti ymmärrettävästi parranpärinää kotijoukkueen leirissä, sillä pelikellossa oli jäljellä ainoastaan yksi sekunti Dynamon saadessa hyökkäysalueen sisäänpotkun ja tässä ajassa pallo ehti kuitenkin kiertää Kytölän kautta Arash Muridiyazdille (kuvassa), joka tumppasi sen verkkoon sireenin vinkuessa taustalla. Tuomariston tulkinta oli, että osuma syntyi peliajan puitteissa, joten tämän päätöksen myötä joukkueet pukukoppiin lähtötilanteesta.

Toinen jakso oli kaikkinensa ensimmäistä tasaisempi ja ottelu alkoi saada hieman fyysisempiä piirteitä ja Jukka Kytölä saikin katsella keltakorttia törmättyään voimalla Ari Makowskiin. KaDy kykeni jakson alkupuolella kohtuullisen mukaviin kontrolloituihin hyökkäyksiin, mutta yhden tällaisen mittaan tulleesta pompusta Makowski karkasi läpi ja viimeisteli Savolaisen osittaisen torjunnan kautta 2-1. Lisää seurasi jo seuraavalla minuutilla Panu Aution lähetettyä kovan ja tarkan sisäänpotkun takatolpalla päivystäneelle Timo Lumivaaralle, joka puttasi varmasti sisään. Seuraavat minuutit GFT myrskysi voimalla ja riuhtaisi lopulta kolmen maalin etumatkan ja tälläkin kertaa kitkerästi takatolpalta, nyt järjestelijänä toimi Jaso Oksanen ja viimeistelijänä Makowski.

Viimeiset kuusi minuuttia KaDy haki maaleja ylivoimapelin avulla. GFT oli tehnyt asian suhteen kotiläksynsä huolella, eikä Dynamon hyrrä pyörinyt aivan parhaalla mahdollisella tavalla, vaikka kaksi maalia tehtiinkin. Vihreässä "lentävän moken" nutussa ylivoimalla pelannut Kimmo Tolvanen vastasi faktisesti ensimmäisestä kavennuksesta, vaikka se omaksi maalinkin merkittiinkin, ja Kytölä-Muridiyazd-tandemin nätisti värkkäämään 4-3-maalin jälkeen kelloon jäi vielä 59 sekuntia tasoituksen tekemiseksi. Nyt se ei riittänyt ja näin ollen punamusta on sunnuntaina kotikentällään Monnarilla selkä seinää vasten. Kausi jatkuu vain ja ainoastaan voitolla, joten nyt jos koskaan jokainen KaDy-mielinen lehtereille tukemaan joukkuetta!