KaDy - Ilves FS (1 - 2)

Aika: 13.11.2016 19.00

2010-luvun Suomi-futsalin modernissa klassikossa otettiin tutun tiukat tanssiaskelet. Vanhat kiistakumppanukset KaDy ja Ilves FS polkkasivat isänpäivän iltana Monnarin parketilla eivätkä saaneet paremmuuttaan selvitettyä 45 minuutissa, joiden jälkeen tulostaululla seisoivat 1–1-lukemat. Voittomaalikilpailussa vihreäpaitaiset vieraat olivat valttia ja veivät ylimääräisen sarjapisteen muassaan Pirkanmaalle.

Ennakkoasetelmat

KaDyn ja Ilveksen ennakkoasetelmat olivat tutut. Maalinteko tiedettiin vaikeaksi tamperelaisia vastaan. Ilves marssitti Monnarille varsin kapean kahden kentän rosterin; KaDyn pöytäkirjassa komeili peräti 13 kenttäpelaajaa huilivuorossa olleen maalivahti Juppis Savolaisen tehdessä seuraa taustajoukoille.

(kuva: Sami Virtanen)

Hirviöluolan isänpäivä: mikä ratkaisi?

Ottelu käynnistyi vauhdikkaalla pelillä. Prässi oli aktiivista molemmilla eikä alasvetäytyvä tiivis puolustusmuoto hallinnut pelin kuvaa. KaDy pystyi ensimmäisellä puolikkaalla katkomaan Ilveksen peliä hyvin, syöttöpeli oli varmaa ja KaDy onnistui tilanteiden rakentelussa vastustajaansa paremmin. Ilveksen maalivahti Tuomas Kallioinen oli huippuvireessä ja venyi useissa torjunnoissaan.

Myös Ilves kolisteli maalirautoja. "Nippe" Laitinen sai torjuttua vaarallisen vaparin jälkitilanteen 17. minuutilla. KaDy pyöritti pelaajarulettia koko 13 kenttäpelaajan arsenaalilla säästääkseen jalkoja toiselle puoliskolle.nippe2016-17.jpg

Toisen puoliajan peli oli rikkonaista molemmin puolin. Useiden maalipaikkojen jälkeen Pol Viadan syöttö löysi Mikko Kytölän keskeltä ja tämä pääsi kääntymisen jälkeen tykittämään KaDyn 1–0-johtoon 29. minuutilla. Tästä seurasi pitkä ja vaarallinen Ilves-momentum. KaDyn alakerran ajoittaiset kaaoksen hetket kotijoukkueen parhaana pelaajana palkittu Laitinen (kuvassa) onnistui viimeisenä lukkona pelastamaan lukuisilla torjunnoilla, vastaantuloilla ja syöksyillä.

Ilves oli vaarallisimmillaan erikoistilanteista, jotka he pelasivat totuttua suoraviivaisemmin. Erään monista kulmapotkuistaan Ilves onnistuikin hyödyntämään 34. minuutilla tullen tasoihin. Maalin sohi sekavasta räkäpallosta sisään syksyn supervahvistus Rafael Giorgio. Varsinainen peliaika päättyi siis tasan 1–1 (0–0).

Jatko-ottelussa ei nähty maaleja. Monnarin yleisöä kohahduttavia tilanteita koettiin kyllä useampia; KaDy otti hallinnan takaisin ja oli huomattavasti vieraita lähempänä pelin ratkaisemista. Voittolaukauskilpailun vei kuitenkin Ilves saaden kaksi ensimmäistään sisään. Kallioinen jatkoi onnistumisiaan ja torjui KaDyn kaksi ensimmäistä laukausta.

Mikko Kytölä harmitteli tulosta:

Ensimmäinen jakso oli meiltä varsin mukiinmenevä, joskin jälleen kerran maalit jäivät uupumaan. Toinen jakso oli meiltä selvästi heikompi. Todella harmittava tulos kotisalissa, jossa meidän ei tulisi hävitä.

Maalipaikkojen puutteeseen ei KaDyn peli ainakaan kaatunut. Tarkempaan viimeistelyyn onkin Monnarilla mahdollisuus jo ensi lauantaina jyväskyläläisderbyssä.

Isänpäivän erikoisena voitiin pitää isän ja pojan "kohtaamista", sillä KaDyn pelaajana taituroi Jani Korpela (kuvassa) ja Ilveksen huollossa hääri isänsä Kari Korpela. Myös Reijo Kytölä katsomossa huomioitiin asianmukaisin kuulutuksin, semminkin kun KaDyn taustarosterissa hääri pitkästä aikaa Kytölän koko veljestroikka.

– Voittomaalikilpailun erikoisuutena kaikki neljä laukojaa olivat tamperelaisia, kun KaDylta vastuuta saivat ensimmäisinä syksyn kaappaukset Korsunov ja Korpela – tällä kertaa laihoin tuloksin. Tomi Lahtinen toki rokotti entistä seuraansa nasauttaen pallon ystävänsä Laitisen selän taa.

KaDyn paras: Niila-Ville Laitinen
Ilveksen paras: Rafael Giorgio

Yleisöä: 302

Seuraava ottelu

Seuraava ottelu ei juuri esittelyjä kaipaa: on derbyn aika. KaDyn kotiottelu Riemua vastaan vihelletään käyntiin Jyväskylän Monnarilla lauantaina 19.11. klo 16.45. Ottelu televisioidaan YLE TV2:lla.

1 - 028:01Kytölä MikkoViada Pol
1 - 133:13Giorgio RafaelAhonen Tatu
1 - 2 (rp)45:00VastustajaEi syöttäjää
00:00Sardà SantiKeltainen
00:00Kaihlajärvi JussiKeltainen