KaDy - FC Kemi (3 - 1)

Aika: 8.1.2017 16.30
Sarja: Futsal Cup

OTTELURAPORTTI: Sitkeää kuin pitkäkuituinen sellu

KaDyn cup-juna jatkaa kolmen ala-arvoisen cup-vuoden jälkeen pitkästä aikaa raiteillaan. Dynamo aloitti cup-taipaleensa tällä kaudella neljännesvälierästä, josta muodostui odotetun sitkeä haaste. Sinnikkäästi pelissä mukana roikkunut nuori liigajoukkue FC Kemi kaatui pidemmän kaavan kautta jatko-ottelussa numeroin 3–1 ja. (11) (11).

FCKemilogo.JPG

Ennakkoasetelmat

Perämeren pohjukan futsalylpeys FC Kemi marssitti nuoren ja nälkäisen koplansa Hirviöluolaan pitkien pyhien päätöksen sunnuntaiohjelmaksi Futsal Cupin neljännesvälierään. Joukkueet majailevat liigan sarjataulukossa hyvinkin lähekkäin kahden pisteen erolla SoVon ollessa hajuraon täytteenä. Teholukemat ovat hyvinkin samaa tasoa, mutta Kemi on joutunut useammin hakemaan jomaa pitseistään. Edellisenä päivänä Kemi oli niistänyt kotonaan Sieviltä pisteen ja KaDy rouhinut liigamatsivoiton SoVosta.

Mikä ratkaisi

nippe2016-17.jpgKaDy marssitti avaukseen allianssin Sergei Korsunov, Mikko Takala, Jukka Kytölä, Mikko Kytölä ja maalille Niila-Ville Laitisen (vas.). Pelivälineen hallinta oli alkumetreillä tuttua Dynamoa. Ensimmäisen kaudelle ominaisen tolpan kolahduksen sai aikaan Jukka Kytölä 33 sekunnin kohdalla kulman jälkitilanteesta. Toisena ketjuna pääsi kentälle maestroimaan SantiTarkko SavelaArash Muridiyazd (C)Jose Ikonen.

KaDyn dominanssi molemmilla parketilla käyneillä ketjuilla sai aikaan poikkeuksellisen nopean aikalisän vastustajalle jo kolmannella peliminuutilla. KaDy-Hirviönkään ei tarvinnut isoja korviaan paljon höristää, kun kävi ilmi kemiläiskoutsi Kalle Huuskon viesti pojilleen. Sofistikoituneiden pelikuvioiden sijasta nyt muistutettiin selkeästi sovittuun "gameplaniin" palaamisesta ja asenteella.

Yllätys, yllätys, viesti tuntui menneen perille, ja seuraavat tuokiot kääntyivät paljon tasaisemmaksi. Kemin hyökkäykset pallonhallinnan kautta olivat kuitenkin varsin harvoja. Kahdeksan minuutin kohdalla nähtiin sentään vastustajan vaarallinen tilanne, jonka "Nippe" kuitenkin hoiteli.

Isännät pääsivät oikeutetusti juhlimaan maalia ensimmäisenä 12 minuutin korvilla. Mikko Kytölä haastoi oikealta laidalta ja sai toimitettua poikittaissyötön maalin edessä olleelle Juho Rinteelle (oik.), jonka tehtäväksi jäi eleettömästi ja varmasti ohjata massinyssäkkä nakkikiskan luukusta sisään.juho2016-17.jpg

Kemi ei juurikaan nitkahtanut tästä, vaan pyrki vaarallisiin vastahyökkäyksiin. 13 minuutin kohdalla Laitinen pääsi tuplapelastamaan jyväskyläläiset, kun kemiläispelaaja tykitti maaliin suuntautuneen volleyn keskisektorilta, ja joukkueensa kauden pistetilastoa johtava kapteeni Iiro Vanha pääsi jatkamaan riparia taidokkaasti kantapäällä.

Kemi sai palkkionsa ennen puoliaikaa, kun maalivahti Marko Pirnes kehitti pitkällä avauksella pompun kautta Sami Huhtiniemelle vasemmalle puolen vetopaikan, josta pallo siirtyi häkkiin kauniisti yhdellä tatsilla.

Puoliajalta KaDy marssitti kentälle puhtaan maajoukkueketjun ArashKytöläKytöläKorsunov, ja nähtiin taas kaksi minuuttia, jolloin Kemi ei juurikaan edes koskenut palloon. KaDyn tunkeutuminen maalintekoon jäi varsin vähäiseksi kuitenkin ja laukaukset vaarattomiksi.

Matsin kuva tasoittuikin toisen puolikkaan alun jälkeen, jolloin mentiin varsin tasaista polkkaa. Kemi sai momentumiensa aikana muutamia tilanteita, joissa pallo hivelsi takatolpan ohi ilman sisäänheittäjää ja muutamia laukauksia etupuolen sivuverkkoon.

Varsinainen peliaika suljettiin Dynamon viimeisen sekunnin läheltä piti -tilanteesta huolimatta tasalukemiin 11 (11) ja cupin sääntöjen mukaan mentiin 2 x 5 minuutin jatko-otteluun. Jatkoaikaa ei ollut pelattu minuuttiakaan, kun Nippe Laitinen pääsi näyttämään jalkansa tarkkuutta laittaen pivotina häärineelle Korsunoville, joka otti taitaen syötön haltuun vartalolla ja kääntyi laukaisemaan varmasti yläkulmaan ja lukemiksi 21.

Pari minuuttia myöhemmin näytti kuin oikeassa laidassa olisi ollut veljesten perustaitotreenit veto vastapalloon -teemalla, kun Mikko Kytölä pudotti jalkapohjalla veljelleen Jukalle, joka niittasi kemiläispelaajan längistä ja etukulmasta pallon pömpeliin.

Iiro Vanha ja Mikko Kytölä

Jatko-ottelun toisella puolikkaalla Iiro Vanha oli paljolti reikäpaita päällään liikkeellä ja ylivoimakavennusta haettiin ahnaasti. Kovin vaarallisia tontteja ei kuitenkaan nähty, ja loppulukemiksi kirjattiin 31. KaDy jatkaa kolmen laihemman vuoden jälkeen Cupin puolivälieriin.

Seuraava Cup-vastustaja ja tarkka matkakohde Pirkanmaalla selviävät tiistai-iltana, kun Mad Max (Valkeakoski) ja PJK (Pirkkala) mittelevät paremmuudestaan.

Pelaaja-valmentaja Mikko Kytölän painopistealueet pelin kehittämisessä edelleen kevättä kohti ovat selvät; pallonhallinnasta tehoja ja vastustajalle annetut helpot paikat pois (ks. "Komikin" kommentit).

KaDyn parhaana palkittiin loistavan ottelun pelannut Niila-Ville Laitinen ja FC Kemiltä ansaitusti taidokas, maajoukkuerosteriin kuuluva kapteeni Iiro Vanha.

Hirviön kelkassa on jo hyvä luisto, ja varmasti paranee kevään kiimaviikkoja kohti!

Erikoista

Kemin nuoressa joukkueessa (konkari Keijo Huusko puuttui matkasta) näyttäisi olevan poikkeuksellisen monta vasenjalkaista pelaajaa, jopa enemmän kuin oikeajalkaisia.

Kevään 2013 Cup-mestari KaDy sai viimein karistettua kafkamaisen Cup-kirouksen harteiltaan: matka oli katkennut kolmena perättäisenä vuonna katastrofaalisesti jo ensimmäiseen otteluun (201314 Riemu, 201415 Ilves, 201516 Alastaron Urheilijat). FC Kemi tuntuisi sopivan Cup-taipaleeseen dynamolaisittain katsasteltuna, sillä kemiläiset isännöivät helmikuussa 2013 KaDyn dominoimia finaaleja Haaparannalla.

Palkitut

KaDyn paras: Niila-Ville Laitinen
FC Kemin paras: Iiro Vanha

Yleisöä: 132

Seuraavat ottelut

Seuraava Futsal-Liigan ottelu pelataan keskiviikkona 18.1. Monnarilla, kun Riemu isännöi kauden toista Jyväskylän derbyä. Klo 18.30 alkava ottelu on siirretty sunnuntailta 22.1. keskiviikolle. KaDy-kannattajia toivotaan paikalle satamäärin.

Sitä ennen KaDy käy mahdollisesti Pirkanmaan perukoilla Cupin merkeissä; tästä lisätietoa jo tällä viikolla, kunhan vastustaja ja pelipäivä selviävät.

1 - 012:35Rinne JuhoKytölä Mikko
1 - 119:28Huhtiniemi SamiPirnes Marko
2 - 140:32Korsunov SergeiLaitinen Niila-Ville
3 - 142:53Kytölä JukkaKytölä Mikko
00:00Lilja VesaKeltainen
00:00Pikkarainen TuukkaKeltainen