KaDy - GFT (4 - 2)

Aika: 18.3.2017 14.00
Sarja: Pudotuspelit

PLAYOFFIT: KaDy draaman kautta avausvoittoon

Futsal-Liigan pudotuspelit alkoivat KaDyn osalta varsinaisella trillerillä, jonka loppuhetkillä ehdittiin käydä koko draaman kaari epätoivon iskusta valtavaan helpotukseen ja iloon. KaDy johti ottelua pitkään 2–0 Arash Muridiyazdin maaleilla, mutta kokenut vierasjoukkue GFT kampesi itsensä tasoihin viimeisellä puoliminuuttisella ylivoimapelin ja 10 metrin vapaapotkun turvin. Jatkoajalla Dynamo teki kuitenkin tarvittavan ja käänsi ottelun voitokseen Sergei Korsunovin voitto-osumalla. Sarja jatkuu heti sunnuntaina – jälleen kotiluolassa Monnarilla.

Ennakkoasetelmat

Sekä KaDya että GFT:tä ounasteltiin syksyn kausiennakoissa aivan terävimpään mestaruustaistoon, semminkin kun näiden kahden joukkueen riveissä pelaa pitkä nippu Suomen futsalmaajoukkueen avainpelaajia. Molemmilta hieman alakanttiin menneen runkosarjan (KaDy 4., GFT 6.) johdosta joukkueet asettuivat vastakkain kuitenkin jo puolivälierissä, joten toisen on parin viikon sisällä väistyttävä kisasta. Kuudenneksi runkosarjassa jämähtänyt tuore Cup-mestari GFT ei kelvannut valintatilaisuudessa kärkikolmikolle, joten he loksahtivat Dynamon avausvastustajaksi. Erityisen sähköinen taistelupari oli odotettavissa, kun maajoukkueen pitkäaikainen ykkösketju jakaantuisi askissa vastakkaisiin leireihin: Savolainen–Kytölä–Kytölä vastaan Autio–Hosio.

Mikä ratkaisi

Playoffien avausottelua leimasivat molempien joukkueiden tarkka puolustuspeli, riskienhallinta ja fyysiset otteet. KaDyn kapteeni Arash Muridiyazd  niittasi komealla ylänurkkalaukauksellaan kotijoukkueen johtoon huikeita otteita esittäneen Pol Viadan passista jo 4. minuutilla. Kytölän veljekset kolisuttelivat tolppia ja KaDy oli kaikitenkin lähempänä toista maalia kuin GFT kuparisen rikkomista. Panu Autio toki väläytteli vasurinsa pommia aina tilaisuuden tullen.

Sen verran tasaista ja tarkkaa peli kuitenkin oli, ettei lievästi niskan päällä ollut kotijoukkue missään vaiheessa saanut naulattua espoolaisten arkkua. Muridiyazd teki illan toisen maalinsa toisella puoliajalla Jussi Kaihlajärven oivasta esityöstä ja ottelu etenikin lähestulkoon turvallisen tuntuisessa KaDy-johdossa aivan loppusekunneille. Vielä minuutti ennen päätössummeria tilanne oli yhä 2–0 ja KaDyn voitto varsinaisella peliajalla näytti todennäköiseltä.

Viisi minuuttia lentävän maalivahtinsa Aution johdolla kärsivällisesti jauhanut GFT kuitenkin onnistui kavennuksessaan ylivoimakuviolla vaivaiset puoli minuuttia ennen loppua. Maalin sorkki lähietäisyydeltä Juppis Savolaisen taa pitseihin Niko Stenholm.

KaDy oli napsinut virhesarakettaan lihavammaksi tasaista tahtia koko toisen puoliajan, mikä oli kostautua. Ottelun dramaattisin käänne nähtiin näet vain kaksi sekuntia ennen päätössummeria Pol Viadan liukuessa liian kovaa myöhässä palloon melko vaarattomalla alueella sivurajan tuntumassa ja KaDyn saadessa tästä kuudennen kumulatiivisen rikkeen. Seuranneen 10 metrin vapaapotkun upotti GFT-ikoni Autio painavalla laukauksellaan ja täyskäännöksen kokenut ottelu vietiin jatkoajalle. Rajusti kotijoukkuetta kannustanut KaDy-yleisö seurasi tapahtunutta jähmettyneenä kuin kafkamaisessa painajaisunessa.

Dynamon selkäranka ei kuitenkaan napsahtanut dramaattiseen tasoitukseen, vaan jatkoaika edettiin vielä varsinaista 40-minuuttistakin selkeämmässä punamustassa kontrollissa. Ensimmäinen viiden sege2016-17.jpgminuutin jatko-ottelu oli vielä tarkkaa ja maalitonta, mutta heti pikku tauon ja puoltenvaihdon jälkeen, 46 minuutin kohdalla, Sergei Korsunov (vas.) tempaisi pallon vasempaan alakulmaan Matias Marjanderin selän taa. Toisella kerralla GFT:n pitkä ylivoimapyöritys ei tuottanut enää tulosta, vaan KaDy puolusti tiivisti ja järkevästi viimeiset minuutit. Useista täpäristä lisämaalintekoyrityksistä vain yksi lopulta onnistui: alivoimapelissä uutterasti raatanut Jukka Kytölä toimitti pallon tyhjään maaliin ja numeroiksi 4–2 muutama sekunti ennen loppua.

Suuret minuutit veljensä lailla urakoinut päävalmentaja Mikko Kytölä tuumaa:

–  Aika odotetun tasainen peli. Epäonnistuttiin hieman rikkeiden hallinnassa, joten GFT pääsi kympin täplälle ja kiinni tasoitukseen aivan lopussa. Kokonaisuudessaan kuitenkin tasapainoinen peli, vaikka päästettiin vastustaja tasoihin kaksi sekuntia ennen loppua.

Hyvä osoitus kovasta henkisestä kantista: noustiin vielä epäuskoisesta asemasta lopulta voittoon, ja sanoisin että ihan ansaitusti.

Huomenna varmaan niin ikään tasainen ”kapina” tiedossa. Nyt on palautuminen keskeisessä roolissa; koetetaan tehdä kaikki maksimaalisen hyvin sen suhteen. Muutama levännyt ukkeli saadaan vielä tuoreena pakasta askiin.

Erikoista

– Molemmista joukkueista palkittiin parhaana kapteenit: Dynamosta kaksi tärkeää maalia kengittänyt Arash Muridiyazd, GFT:stä suurella intensiteetillä joukkojaan johtanut Panu Autio.

Moni kentällä nähdyistä pelaajista on jo aiemmilta vuosilta kokenut playoff-pelaaja, mutta KaDyn taituri Sergei Korsunoville matsi oli pelaajauran ensimmäinen pudotuspeli. ”Sege” oli ennen tätä kautta pelannut koko aikuisuransa tamperelaisessa PP-70:ssä, joka kahtena ensimmäisenä liigakautenaan ei aivan yltänyt pudotuspeliviivan yläpuolelle.

– Vuosina 2011–15 Dynamon tehotalismaanina viihdyttäneen Miika ”Maagi” Hosion futsaltaidetta nähtiin taas Monnarilla, nyt siis vihulaisen paidassa. Hosio oli alati vaarallinen rakentaen aisaparinsa Aution kanssa lähes kaikki vieraiden parhaat maalipaikat, mutta sortui myös kyseenalaisen tuntuiseen filmaamiseen rehdissä kontaktitilanteessa. Tuskaisen näköinen linkutus vaihtoon ei näet ollut täydessä synkassa vaatimattomat pari minuuttia kestäneeseen ”maagiseen” parantumiseen...

Palkitut

KaDy: Arash Muridiyazd

GFT: Panu Autio

Yleisöä: 250

Seuraava ottelu

Ottelusarja jatkuu heti sunnuntaina 19.3. toisella KaDyn kotiottelulla Monnarilla klo 13.00 alkaen. Välieriin etenee kolmella voitolla.

1 - 003:21Muridiyazd ArashViada Pol
2 - 030:18Muridiyazd ArashKaihlajärvi Jussi
2 - 139:22Stenholm NikoAutio Panu
2 - 239:58Autio Panu(10m)
3 - 246:06Korsunov SergeiKytölä Jukka
4 - 249:55Kytölä JukkaEi syöttäjää
00:00Kalliokoski JesseKeltainen
00:00Kytölä JukkaKeltainen