KaDy - GFT (5 - 1)

Aika: 19.3.2017 13.00
Sarja: Pudotuspelit

KaDy-hirviö vei nimiinsä sunnuntaina Monnarilla pelatun toisen puolivälieräottelun espoolaista Golden Futsal Teamia vastaan suvereenisti lukemin 5–1 (2–1). Makoisa voitto tarkoittaa, että ottelusarja on katkolla seuraavassa pelissä, joka pelataan lauantaina Espoossa.

Maalijuhlaa.

Ennakkoasetelmat

KaDy lähti toiseen puolivälierään etumatkalta: edellisen päivän trilleri kääntyi isännille jatkoajan kahdella maalilla. Dynamon lauantaiset otteet antoivat uskoa etumatkan säilyttämiseen.

Päävalmentaja Mikko Kytölällä oli heittää askiin vakuuttava lista pelaajia. Isoja minuutteja pelaavan maajoukkueketjun ohella mm. kokeneet Jussi Kaihlajärvi ja Arash Muridiyazd olivat kovassa iskussa.

”Geftilläkin” potentiaalisia ratkaisijoita riitti. Panu Aution ja Miika Hosion rinnalla vastuuta oli jaossa mm. Ilves-taustaiselle Niko Stenholmille ja vakuuttavaa pivot-pelaamista esitelleelle Alysson Soaresille.

"Kajuk" pommittaa.

Mikä ratkaisi

Lauantaina GFT laittoi tehokkaasti kampoihin ja vei ottelun jatkoajalle viime hetkien maaleilla. Sunnuntaina ei vastaavaa nähty. KaDy hallitsi selkeästi ensimmäistä puoliaikaa, ja pitkälti Matias Marjanderin torjunnat pitivät GFT:n mukana pelissä. Espoolaisten oli erittäin vaikea murtautua maalintekosektorille, ja KaDyn maalilla Nippe Laitinen ei joutunut ensimmäisellä puoliskolla moneen torjuntaan venymään.

Ensimmäisen jakson maalit syntyivät erikoistilanteista: ensin Pol Viada sai sisäänpotkun lähelle päätyrajaa ja ujutti pallon pienestä kulmasta sisään. Tasoitus tuli, kun ”Maagi” Hosio pääsi hiipimään takatolpalle toisen päädyn sivurajapotkussa. Voittomaaliksi jäänyt osuma syntyi ajassa 12:13: Mikko Kytölä antoi kulmapotkun, Sergei Korsunov tuli vauhdilla sektorille ja laukoi vasurillaan alakulmaan.

"Sege" iski maalit sekä ensimmäisessä että toisessa välieräpelissään.

Paljon oli kuitenkin pelattavaa ”Segen” maalin jälkeenkin. Tauolta parketille asteli sisuuntunut GFT, ja vaikka tiivis Dynamo-pakka piti vihulaiset edelleen poissa maalipaikoilta, ottelun lopputulema ei ollut kirkossa kuulutettu. Kokeneet ”kultaiset” onnistuivat useiden minuuttien ajan prässäämään KaDyn pallollisen pelin hajalle. Takaiskuilta vältyttiin, ja muutaman GFT-päädyn erikoistilanteen myötä aloite asettui isäntien haltuun. Erikoistilanteista mainittakoon GFT-ikoni Panu Aution (oik.) saamaa varoitusta seurannut vapaapotku, jonka antoi parketilla varta vasten piipahtanut spesialisti Markus Rautiainen, joka muuten huilasi ottelun. ”Ragen” pommi kimmahti takaisin peliin, eikä Jukka Kytölä aivan onnistunut saamaan paluupalloa kohdalleen.

Käytännössä ottelu ratkesi parin minuutin sisällä tulleiseen 3–1- ja 4–1-osumiin. Ensin kippari Arash Muridiyazd haki maalipaikan, ja Marjander torjui vedon uutterasti vääntäneelle Jussi Kaihlajärvelle, joka siirsi pallon takaisin ”Aralle” laatupaikkaan – maali.

Pian tämän jälkeen Autio puki reikäpaidan ylleen, mutta KaDy-puolustus oli tarkkana. ”Komik” Kytölä katkaisi ja pussitti pallon tyhjiin. Ylivoimapyöritys ei juuri tuottanut paikkoja ”Geftille”, sen sijaan myös Laitinen pääsi roikottamaan kertaalleen tyhjiin.

Erikoista

– KaDyn puolustuspelin tehokkuudesta kertonee se, että kahden ensimmäisen puolivälierän jokainen takaiskumaali oli erikoistilanneosuma. Tavallisella 4 vs. 4 pelaamisella vastustaja ei palloa etenkään sunnuntain pelissä oikein maalipaikolle saanut.

– Dynamo avasi runkosarjan lopulla voittoputken, joka on venynyt jo seitsemän ottelun mittaiseksi. Edellisen kerran vastaavassa putkessa oltiin hopeakaudella 2014–2015, jolloin punamustat voittivat jokaisen syyskierroksen ottelunsa.

Komikin kommentit

Pelaaja-valmentaja Mikko Kytölä kommentoi toista puolivälierää:

– Ehkäpä vielä solidimpi peli meiltä kuin lauantaina. Aika vaikeaa oli vastustajan murtautua maalintekoon, vaikka laatua GFT:llä ehdottomasti on. Myös lentävän puolustaminen onnistui, teimme siihen pienen hienosäädön eiliseen verrattuna.

– Hienoa nähdä kokeneiden pelaajien herääminen näihin peleihin. Esimerkiksi Jussi Kaihlajärvi ja Ara Muridiyazd pelasivat kyllä hienot matsit molempina päivinä.

– Ensi viikonloppuna meitä odottaa varmasti ärsytetty vastustaja Espoossa, joten ensi viikon hyvä valmistautuminen on meille äärimmäisen tärkeää.

"Komik" ja "Maagi" kaksinkamppailussa.

Seuraava ottelu

Kolmas puolivälierä pelataan lauantaina 25.3. klo 14 Opinmäen koululla Espoossa. Dynamolla on mahdollisuus pudottaa GFT jatkosta tässä ottelussa. Jos näin ei käy, neljännen kerran mitellään heti sunnuntaina klo 14, edelleen Espoossa.