KaDy - Sievi FS (3 - 4)

Aika: 5.5.2017 18.00
Sarja: Pudotuspelit

Futsal on kiehtovan raaka laji, se saatiin havaita jälleen kerran Jyväskylän Monnarin perjantai-illassa, kun Sievi Futsal kampesi finaalisarjan voitot tasalukemiin 2-2 niistettyään vierasvoiton lukemin 3-4 vm 3-3 ja 3-3 (2-2). Noin puolentoista minuutin etäisyydelle Suomen mestaruudesta päässyt Kampuksen Dynamo joutui siis neljännen finaaliottelun jälkeen painamaan vielä kerran leuan rintaansa valmistautuakseen viidenteen ja varmuudella ratkaisevaan otteluun Ylivieskassa sunnuntaina.

ENNAKKOASETELMAT

Dynamon ryövättyä edellisviikon lauantaina jo toisen voiton Sievin kotikentältä Ylivieskasta, saatettiin punamustaa pitää hallitsevien mestareiden rutiinista huolimatta lievänä suosikkina Monnarin nelosmatsiin. Kotiedun arveltiin jo purevan, mutta toisaalta kapeammalla ringillä operoivan Sievin pussiin pelasi vajaan viikon hengähdystauko. Pelin tason oletettiin pysyvän joka tapauksessa totutun korkealla tasolla.

MIKÄ RATKAISI

Tällä kertaa puntaria painoivat Pohjanmaan suuntaan vaaralliset ja onnistuneesti hyödynnetyt erikoistilanteet sekä yksittäisenä pelaajana tietysti maalivahti Miika Toivola, joka torjui niin kuuden metrin rankkarin kuin kympin vaparinkin.

Jukka Kytölä (1+0) ja Mikko Kytölä (1+1).

Dynamon ottelu alkoi kuin elokuvissa, kun Mikko Kytölä tempaisi lähes välittömästi avauspotkun jälkeen pallon verkkoon - tilanne 1-0 ja pelikellossa vasta viisi sekuntia! Kolmannella peliminuutilla puolestaan Jose Ikonen passasi sisäänpotkun Sergei Korsunoville, jonka kultaisen vasurin lähettämä laukaus upposi sisään alaoikealta. Kiihkein punamusta hybris taittui jo noin puolen minuutin kuluttua 2-0- osumasta Sievin tehtailtua kavennuksen tylyn primitiivisellä kulmuripelillä, jossa maalinedustalle ammutun kovan pallon tyrkki sisään Jaakko Alasuutari. Sievi tasoitti ottelun niin ikään erikoistilanteesta ja tällä kertaa syöttövelho Nikola Erceg tavoitti tolpan juureen unohdetun Atte Häivälän, jolla oli suhteellisen simppeli tehtävä ohjata tarjoilu perille.

Kaiken kaikkiaan Dynamo oli maalipaikoilla mitaten avausjaksolla himpun verran niskan päällä, mutta ensiminuuttien jälkeen Toivola oli SiFu-maalilla itse varmuus ja venytti vasemmalla kädellään muutaman maailmanluokan torjunnan. Jakson viimeisellä minuutilla Dynamo sai yrittää Sievin kuudennen virheen jälkeen johtomaalia vielä kympin täplältäkin, mutta tuolla kertaa Toivola oli Korsunovin kudin tiellä jalkoineen.

Kiihkeän ja kuumanpuoleisen avausjakson jälkeen tunteet - etenkin vaihtopenkeillä ja niiden laitamilla - tasaantuivat tauon jälkeen. Kentän puolella tampattiin vartin verran tasapäin ja maaleitta siihen saakka kun Jukka Kytölä punnersi neljä ja puoli minuuttia ennen loppua itsensä väkisin laukaisusektoriin ja tykitti suvereenisti ylänurkkaan. Tuolloin Monnarilla kieltämättä tuoksuivat yleisön sieraimissa jo mestaruusjuhlat, mutta Sievin reikäpaitapelissä oli ytyä ja kelloon jäi vielä pitkälti toista minuuttia, kun Erceg tasoitti reikäpaitapelillä, pallon otettua vieläpä kirpaisevan kimmokkeen Dynamo-pelaajasta.

Jatkoaika siis kutsui, ja sen jäätyä maalittomaksi sitten lopulta kuuden metrin piste. Sievin hela kolmikko Joni Pakola-Juho Alasuutari-Jarmo Junno toimitti pallon vuorollaan pussiin, siinä missä Dynamosta ainoastaan Jani Korpela, joten tulos tietää futsalkauden päätöksen tapahtuvan sunnuntaina Ylivieskassa.

MIKKO KYTÖLÄN KOMMENTIT

-Huikea trilleri tästäkin saatiin, ja harmillisesti tappio pienimmällä mahdollisella marginaalilla. Olen silti tosi ylpeä joukkueesta.

Alku oli ehkä liiankin hyvä meille, kun keulimme kahden maalin johtoon. Se kuivui sitten kahteen nukahdukseen erikoistilannepuolustamisessa. Sievi osoitti kovuutensa tulemalla vielä toistamiseenkin tappioasemasta tasoihin, vaikka oli ajoittain pahasti sillassa.

Hienoa että saadaan pelata futsalia koko rahalla. Kahden näin kovan joukkueen voimainmittelö ansaitseekin mennä viidenteen peliin.

Yleisöä: 865

Palkitut:

KaDy: Jukka Kytölä

Sievi FS: Miika Toivola

Lisää ottelukuvia KaDyn Facebook-sivuilla.

Seuraava ottelu

Seuraava ja koko kilpakauden viimeinen ottelu pelataan yhden välipäivän jälkeen sunnuntaina 7.5. klo 13.30 Ylivieskan jäähallissa. Tuon viidennen ja ratkaisevan finaalin voittaja kruunataan Suomen mestariksi.

1 - 000:05Kytölä MikkoKorsunov Sergei
2 - 002:33Korsunov SergeiIkonen Jose
2 - 103:07Alasuutari JaakkoHeikkilä Henri
2 - 211:10Häivälä AtteErceg Nikola
3 - 235:42Kytölä JukkaKytölä Mikko
3 - 338:21Erceg NikolaHeikkilä Henri
3 - 4 (rp)50:00Junno Jarmo (rp)Ei syöttäjää
00:00Häivälä AtteKeltainen