KaDy - Ilves FS (1 - 3)

Aika: 23.1.2010 15.00
Paikka: Huhtaharju

Ilves niukasti parempi

Fs Ilves haki arvokkaan vierasvoiton KaDy:n kotiluolasta. Tappio oli Dynamolle jo toinen peräkkäinen Futsal-Liigassa. Tasainen ottelu ratkesi lopullisesti, kun tilanteessa 1-2 - kesken kotijoukkueen myllytyksen - Ilveksen Petteri Saukoniemi pääsi karkaamaan yksin läpi ja onnistui ohittamaan reikäpaitana pelanneen KaDy:n Mikko Kytölän.

Ilves näytti terävät kyntensä jo ensimmäisellä puoliajalla. Maalintekopaikat olivat kortilla molemmissa päissä, mutta vieraat käyttivät omat tilanteensa armotta hyväkseen. Johtomaali syntyi Matti Anttosen lapikkaasta: mies kääntyi melkein ketterän näköisesti noin kahdeksassa metrissä ja käski pallon sisään KaDy:n pohjapelaajan estelyistä huolimatta.

Toisen kerran Ilves ohitti hyvin torjuneen Jaakko Hilpisen ensimmäisen jakson loppupuolella. Hyvä maalitilanne Dynamon hyökkäyspäädyssä kääntyi salamannopeasti vaarallisen näköiseksi vastahyökkäykseksi, jonka Jani Nyblom viimeisteli Tero Niemisen nappisyötöstä.

KaDy tuli toiselle jaksolla hyvin latautuneena, mikä realisoitui kolmen minuutin pelin jälkeen. Matias Juvonen löysi upean hyökkäyksen päätteeksi takatolpalle hiipineen Kalle Lindgrenin, joka kuurasi pelivälineen ohi Tuomas Kallioisen. Kavennuksen jälkeen mentiin kutakuinkin tasatahtiin polkaten. Molemmilla oli paikkansa, mutta maalit saivat odottaa itseään - eikä vähiten molempien hyvän maalivahtipelin takia.

Pari minuuttia ennen loppua Dynamo otti kehiin reikäpaidan ja alkoi pyörittää ylivoimaansa. Hieman tehoton pallon siirtely tuotti oikeastaan vain yhden paikan, josta Aki Miettinen ei saanut kuitenkaan nostettua palloa verkkoihin saakka. Hyvällä asenteella ja kovalla liikkeellä KaDy:a jatkuvasti shakannut Ilves-pesue ratkaisi ottelun lopullisesti puoli minuuttia ennen loppua: 3-1 -maalin viimeisteli läpiajosta Petteri Saukoniemi.

- Ottelu oli tasainen ja mielestäni erittäin laadukas. Harmittaa, että tiukka ottelu kääntyi tällä kertaa näin, sillä myös meillä oli omat paikkamme. Kaikki kunnia toki Ilvekselle, joka oli tähän saakka ehkä vaikein vastustajamme Huhtaharjulla. KaDy-luotsi Tero Kelhälä summasi tappiollisen ottelun antia.

KaDy jatkaa taistelua pudotuspelipaikasta jo huomenna, jolloin vastaan asettuu Mad Max. Ottelu pelataan Valkeakoskella.

0 - 104:38Anttonen MattiTeittinen Antti
0 - 217:01Nyblom JaniNieminen Tero
1 - 223:21Lindgren KalleJuvonen Matias
1 - 339:35Saukoniemi PetteriEi syöttäjää
00:00Nieminen TeroKeltainen