KaDy - Ilves FS (2 - 5)

Aika: 20.3.2011 20.00
Sarja: Pudotuspelit

Ilves voiton päässä mestaruudesta

Mahtavan ennätysyleisön (357 katsojaa) edessä rehkinyt KaDy ei pystynyt kotonaankaan haastamaan huippuvireistä Ilvestä, joka nappasi täysin oikeutetusti toisen kiinnityksensä Suomen mestaruuteen. Nyt mestaruus on ensimmäistä kertaa katkolla ensi torstaina Tampereella.

Dynamolla oli alusta alkaen samoja vaikeuksia kuin eilen Tampereella: Ilveksen prässi puri kuin veitsi voihin, eikä pallollisesta pelaamisesta tahtonut tulla mitään. Vieraat sen sijaan myllyttivät pallon saatuaan tehokkaasti, ja kuteja sinkoili kohti Niila-Ville Laitisen vartioimaa KaDy-maalia melko tiuhaan tahtiin. Vain Laitisen erinomaiset torjunnat pitivät Dynamoa edes jotenkuten pystyssä läpi ottelun.

Ensimmäinen jakso oli KaDy:lta pelillistä aallonpohjaa, eikä edes Laitinen voinut pitää maalia puhtoisena. Kolmesti ensimmäisellä jaksolla osuneen Ilveksen maalintekijöinä kunnostautuivat J-P Torvinen, Jani Nyblom ja Timur Inapshba.

Takaa-ajo vesittyi nopeasti

Toiselle jaksolle Dynamo löysi kuin ihmeen kaupalla uuden vaihteen tarjoten yleisölle muutaman minuutin ajan sitä, mitä se oli tullut hakemaan. Tomi Lahtisen volley upposi alakulmaan, kun vasta nelisenkymmentä sekuntia toista jaksoa oli pelattu.

Sisuuntuneen oloinen kotijoukkue leipoi vielä toisenkin kavennuksen Jukka Kytölän onnistuttua hienon sommitelman päätteeksi. Dynamo sai noin kymmeneksi minuutiksi pelin juonesta kiinni ja oli jopa lähellä tasoitusta.

Etsikkoaika kääntyi kuitenkin Ilveksen riemuksi nelisen minuuttia ennen loppua, kun laiskasti vastahyökkäystä puolustamaan jolkutelleet kadylaiset saivat seurata vierestä ja takaa ratkaisevan 2-4 -maalin syntyä. Pallo löysi tiensä maaliin lopulta omasta pelaajasta.

Viimeisen niitin KaDy-arkkuun iski Joni Pakola sijoittamalla pallon omalta puoliskolta tyhjään maaliin. Maalia edelsi ja seurasi kotijoukkueen väsyneen oloinen ylivoimapeli.

Vieläkö Monnarilla nähdään Futsal-Liigaa tällä kaudella? Se selviää torstaina, jolloin mitellään finaalien kolmas osa. Voitolla Ilves nostelee pokaalia; jos taas Dynamo onnistuu kairaamaan vierasvoiton, jatkuu finaalisarja lauantaina 26.3. Monnarilla.