Ilves FS - KaDy (2 - 0)

Aika: 10.3.2012 15.00
Paikka: Spiral-Halli, Tampere

Ilves FS varmisti runkosarjan voiton lauantaina Spiral-hallilla, jossa tehoton KaDy antautui lukemin 2-0 (0-0). Koska GFT hävisi samaan aikaan TPK:lle Turussa, toinen sija on yhä KaDy-Hirviön omissa kynsissä. Sijoitukset ratkaistaan viikon päästä Monnarilla, jonne vieraaksi saapuu juuri TPK. Päätöskierroksella on siis paljon pelissä.

Kun mistään ei uppoa

Ilveksen voitossa oli aimo annos onnea mukana, sillä tupsukorvat olivat suuren osan ottelusta vastaanottajan roolissa. Etenkin ensimmäisellä jaksolla KaDy vyörytti vaarallisia hyökkäyksiä kerta toisensa jälkeen Tuomas Kallioisen vartioimalle Ilves-maalille. Kallioisen päivän vire todettiin hyväksi, mutta suurempi syy nollalukemalle löytyy ohi ja yli viuhuneista tai liruneista kudeista. Tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Niin monesti nähty urheilun lainalaisuus on, että jos hallitseva joukkue tuhrii tekopaikkansa, altavastaaja käy jossain vaiheessa rokottamassa epäoikeudenmukaisesti. Timur Inapshba onnistuikin tuikkaamaan Ilveksen johtoon reboundista. Edes KaDy:n kehuja osakseen saaneesta reikäpaitapyörityksestä ei tänään ollut apua; tasoitusmaalin sijasta Jani Nyblom sijoitti tyhjiin Ilveksen toisen.

Ei syytä huoleen

komikjy.jpgIlveksen kopissa tuskin oltiin tyytyväisiä esitykseen, sillä kaksi edellistä peliään hävinneen Suomen mestarin kone yski pahasti KaDy:n prässissä. Tappiosta huolimatta KaDy-leirissä ei painettu päätä pensaaseen, sillä peli oli taktisesti onnistunut ja muutenkin lupauksia herättävä.
- Tällaisella pelillä tulee voitto kolme kertaa viidestä, mutta tänään kävi näin. Varmasti pystymme haastamaan Ilveksen tosissaan finaalissa, jos siellä kohdataan. Ei ole mitään syytä huoleen, kapteeni Mikko Kytölä (kuvassa) vakuutteli.

Kapteenin lausuntoon on helppo yhtyä. KaDy:n pelillinen käyrä näyttää runkosarjan loppumetreillä ylöspäin, eikä Sievi- ja Ilves-tappioista kannata vetää liian synkkiä johtopäätöksiä.