EM-karsinta: Suomi voitti Puolan - lauantaina vastassa Valko-Venäjä

25:25 J. Kytölä (Hosio) 1–2

26:29 Popławski 2–2

29:24 Pakola (?) 2–3

kuva: Aśka Żmijewska (facebook.com/futsalovee)

Suomi venyi futsalin EM-karsinnassa upeaan vierasvoittoon ennakkosuosikkia Puolaa vastaan. Tasaisissa merkeissä edennyt ottelu päättyi lopulta Suomen 2–3-taisteluvoittoon.

Mikko Kytölä niittasi suomalaiset 0–1-johtoon suoraan kulmapotkusta. Puolan Sebastian Wojciechowski tasoitti ennen taukosummeria häikäisevällä yksilösuorituksella.

Jukka Kytölänjukka_kytola-lahikuva2014.jpg (vas.) johtomaali oli todellinen tahtomaali, sillä hän runnoi Miika Hosion heittämän tarkan ristipallon väkisin verkon perukoille puolalaisten estelyistä huolimatta. Puolan Artur Popławski kuittasi hetkeä myöhemmin tarkalla alanurkkakudilla. Onnekkaan voittomaalin latasi Joni Pakola, jonka hieman epäonnistunut kaukolaukaus painui puolalaispuolustajan jalan kautta alanurkkaan.

Viimeinen 10-minuuttinen ei ollut suomalaisittain mitään kaunista futsalia: virhetili täyttyi, varoituksia sateli ja Puola hallitsi palloa, mutta niukka johto piti loppuun asti illan suurimman sankarin, maalivahti Juha Ojanperän johdolla.

Kapteeni Panu Aution oltua pelikiellossa ara2.jpgArash Muridiyazd (oik.) nostettiin tulisessa paikassa Suomen ykkösketjuun seuratoveriensa rinnalle ja Mikko Kytölä kantoi kapteeninnauhaa. Toisaalta Miika Hosio sai varoitustilinsä täyteen ja joutuu katselemaan ratkaisevan karsintaottelun katsomon puolelta.

Suomi jatkaa ensimmäisen EM-kisapaikkansa tavoittelua lauantai-iltana Valko-Venäjää vastaan. Ottelu alkaa Suomen aikaa 17:00.

Italia on käytännössä varmistanut lohkovoittonsa ja suoran EM-kisapaikkansa voittamalla Suomen 4–0 ja Valko-Venäjän 2–1. Suomelle riittää lauantain ottelusta tasapeli jatkokarsintapaikkaan.

Ottelun tilastot

EM-karsinnan live-seuranta

Palloliitto / futsal

29.07.2019Kokenut Juho Väinälä Tervareista Dynamoon
26.07.2019Markus Rautiainen palaa KaDyyn!
25.07.2019Lassi Lintula siirtyy KaDyyn!
23.07.2019Newton Jr. jatkaa Dynamossa - sopimus mallia 1 + 1 v.!
22.07.2019Maalivahtiuutisia: Laitinen ja Heikkilä jatkavat, Petteri Lehtinen liittyy KaDyyn
20.07.2019Jesse Kalliokoski KaDyn valmennustiimiin, Sergei Korsunov ja Mikko Kytölä jatkavat punamustissa
05.07.2019Varmistus: Jukka Kytölä tulevalla kaudella Serie A:ssa!