RAPORTTI: Finaaliin! Ilves nurin kuumassa vieraspelissä

18.04.2015

Dynamo kaatoi Ilveksen kuumaakin kuumemmassa vieraspelissä Spiral-hallilla ja etenee näin ollen Futsal-Liigan finaaliin. Loppuottelupaikan lisäksi voitto tarkoittaa KaDynastialle merkittävää virstanpylvästä: Ilves FS on ollut vuosien saatossa se joukkue, joka on onnistunut useimmin nollaamaan punamustien mestaruushaaveet pudotuspeleissä, kahteen otteeseen peräti finaalisarjassa. Nyt KaDy makseli kalavelkoja katkaisemalla Ilveksen vuosien 2010–2014 jatkuneen mestaruusputken kolmella vakuuttavalla voitolla välieräsarjassa.

komik.jpgSpiral-halli, jonne selkä seinää vasten ahdistettu Ilves ottelun vei, on aina ollut kurja paikka KaDy-hirviölle. Voitontahtoinen joukkue ei kuitenkaan lannistunut nihkeästä alustasta ja monista tappion värittämistä reissuista Tampereen Kaukajärvelle. Tässä sitä tuki seitsenkymmenpäinen punamustaan sonnustautunut kannattajajoukko, joka lauloi Ilves-kannattajat ilman muuta suohon.

Ensimmäisellä puoliajalla Ilves painoi peliä KaDyn päätyyn ja onnistui puhkomaan puolustusnelikon moneen otteeseen, mutta maalia ei syntynyt. Tauon jälkeen Dynamo otti nopeasti aloitteen itselleen. Ensin Arash ”Ara” Murdiyazd maalasi Mikko ”Komik” Kytölän (vas.) syötöstä. Muutamaa minuuttia myöhemmin isäntien Jani Korpela otti toisen keltaisen korttinsa ja toimitettiin suihkuun. KaDy-hirviö ei alkanut pelata sekunteja pois ylivoimalla, vaan ”Komik” pisti veljensä Jukka ”Kajuk” Kytölän vapaapotkusta saamansa pallon suoraan pömpeliin.

Peli oli erittäin kuuma ja fyysinen taistelu, jossa keltainen korttikin nousi yhdeksän kertaa. Korpelan lisäksi toisen varoituksen joutui ottamaan 1+1-tehot jo tehnmaagi.jpgyt ”Komik”, eikä Ilves tuhlannut ylivoimaansa. Petri Grönholm oli maalannut jo aikaisemmin, ja ”Komikin” ulosajon jälkeen Ilves tasoitti Jarno Majamaan maalilla. Tämän jälkeen maalinteossa onnistuivat kuitenkin vain vieraat: Miika ”Maagi” Hosio (oik.) laukoi lukemiksi 2–3, ja juuri ennen summeria Jussi ”Kaihlo” Kaihlajärvi upotti vielä kymppimetrisen Ilves-vahti Juho Ojanperän taakse.

Manageri Samu ”Smaug” Kytölä kommentoi peliä tuoreeltaan:

Ensimmäisen puoliskon 0–0 oli meiltä hyvä saavutus, niin kovaa Ilves tuli. Näissä pudotuspeleissä aikaisemminkin näkynyt niukka tasoero tuli tauon jälkeen esiin: meidän tekemisessämme oli enemmän laatua ja onnistuimme maalipaikoissa.

Kadyfutsal.net: Aika kuuma pelihän tämä oli, eikö?

Erittäin kuuma ja fyysinen taistelupeli, jossa kortit heiluivat, mutta niin pitääkin olla, kun finaalista pelataan. Pelissä rikottiin paljon ja painittiin kaikin mahdollisin keinoin, eikä pilli soinut helpolla, vaikka rikkeitä merkittiinkin paljon: meille ensimmäisellä puoliskolla täydet viisi, Ilvekselle toisella puoliskolla ylikin. Tuomareille tämä ei ollut helppo peli, joka ei onneksi siihen ratkennut. Tämän runkosarjan ja välierien jälkeen näiden joukkueiden paremuutta ei tarvitse arvuutella: kuudessa ottelussa viisi voittoa, ja itse asiassa tasapelin jälkeen pilkuilla hävityssä pelissä KaDyn voitto varsinaisella peliajalla oli erittäin hilkulla.

– ”Maagin”  maalin syöttänyt ”Jekku” Keskinen pitää muuten nostaa erikseen esiin: hän ei pelannut niin isoja minuutteja kuin jotkut muut, mutta nousi erittäin isoon rooliin ja teki paljon peliä edistäviä asioita.

Kaikkien aikojen pudotuspelit on pelattu, seuraavaksi alkaa finaalisarja. Tarjolla on joka tapauksessa uusi Suomen mestari, kun KaDyn vastustajaksi asettuu runkosarjan voittanut Sievi Futsal. Finaalisarja alkaa Pohjanmaalla ensi viikonloppuna.

Ilveksen kaadon tilastot ja raportti täällä.

29.07.2019Kokenut Juho Väinälä Tervareista Dynamoon
26.07.2019Markus Rautiainen palaa KaDyyn!
25.07.2019Lassi Lintula siirtyy KaDyyn!
23.07.2019Newton Jr. jatkaa Dynamossa - sopimus mallia 1 + 1 v.!
22.07.2019Maalivahtiuutisia: Laitinen ja Heikkilä jatkavat, Petteri Lehtinen liittyy KaDyyn
20.07.2019Jesse Kalliokoski KaDyn valmennustiimiin, Sergei Korsunov ja Mikko Kytölä jatkavat punamustissa
05.07.2019Varmistus: Jukka Kytölä tulevalla kaudella Serie A:ssa!