RAPORTTI: Mestaruus Sieville 3-2-voitolla

29.04.2015

Kampuksen Dynamolla oli selkä seinää vasten Sievissä keskiviikkoiltana pelatussa kolmannessa finaalissa: isäntäjoukkue nappaisi kolmannella voitolla historiansa ensimmäisen mestaruuden. Ja vaikka KaDy taisteli tässäkin pelissä loppuun saakka, näin myös kävi. Huimassa maalivireessä oleva Sievin Rami Tirkkonen iski puoli minuuttia ennen summeria 3–2-voittomaalin, ja ottelu päättyi edellisten finaalien tavoin pienimmällä mahdollisella marginaalilla Sievin hyväksi.

Ensimmäinen maali syntyi 10. peliminuutin kohdalla, kun korttitilinsä köykäisyydestä tunnettu Jukka ”Kajuk” Kytölälle vihellettiin käsivirhe ja ulosajo hänen liukuessaan pallon maaliviivalta. Timur Inapshba upotti rangaistuspotkun varmasti ”Nippe” Laitisen (vas.) taakse.

Dynamo aloitti saman tien ylivoimapelin, jota jatkui käytännössä koko loppupelin, noin 28 minuuttia. Tällä kertaa Kimmo ”Kimble” Tolvanen ei pukenut päälle reikäpaitaa, vaan ”Nippe” hoiti maalinvartioinnin ohella kenttäpelaajan tonttia. KaDy sai vakuuttavalla 5 vs 4 -jauhamisellaan monia maalipaikkoja, mutta Sievi sai iskettyä kertaalleen tyhjään nuottaan. 2–0. Kylmäpäinen ”Nippe” ehti hetkeä myöhemmin ”Kimblen” maalille toimittaman pommin kakkospalloon ja kavensi lukemiksi 2­–1. Ottelun hahmoihin kuuluva KaDy-veskari oli toisenkin kerran mukana maalinteossa, mutta tasoitus merkittiin Sievin omaksi maaliksi.

Reikäpaitapelillä punamustat saivat toisellakin jaksolla useita maalipaikkoja, ja vielä Tirkkosen viimeisen minuutin karatepotkumaalin jälkeenkin niitä siunaantui kolme. Vieraat eivät kuitenkaan onnistuneet viimeistelyssä, ja mestaruus jäi Sieviin.

Kolmen pelin finaalisarjasta ei jäänyt jossiteltavaa: jokainen tiukka ja tasainen peli kääntyi lopulta Sievi Futsalille. KaDy-hirviö osoitti kuitenkin voivansa pistää mestaruuden sittemmin saavuttaneen runkosarjavoittajan koville, eikä antanut yhtäkään voittoa helpolla. KaDy pelasi upean kauden, joka oli lähellä saada kirkkaimman mahdollisen huipennuksen. Turhaan ei päävalmentaja Tero Kelhälä kehunut miehistöään heti ratkaisevan finaalin jälkeen:

– Olen erittäin ylpeä joukkueesta. Kauden aikana jokainen pelaaja kehittyi valtavasti, ja joukkue koostuu upeista futsal-pelaajista.

Kadyfutsal.net onnittelee Sieviä Suomen mestaruudesta ja KaDya hopeasta. Ave Dynamo!

Tilastot ja raportti täällä.

29.07.2019Kokenut Juho Väinälä Tervareista Dynamoon
26.07.2019Markus Rautiainen palaa KaDyyn!
25.07.2019Lassi Lintula siirtyy KaDyyn!
23.07.2019Newton Jr. jatkaa Dynamossa - sopimus mallia 1 + 1 v.!
22.07.2019Maalivahtiuutisia: Laitinen ja Heikkilä jatkavat, Petteri Lehtinen liittyy KaDyyn
20.07.2019Jesse Kalliokoski KaDyn valmennustiimiin, Sergei Korsunov ja Mikko Kytölä jatkavat punamustissa
05.07.2019Varmistus: Jukka Kytölä tulevalla kaudella Serie A:ssa!