RAPORTTI: KaDy hävisi rankkareilla - ratkaisu siirtyy sunnuntaille

Futsal-Liigan 4. finaali

5.5.2017, Jyväskylä

KaDy – Sievi FS 3–4 rp., 3–3 ja., 3–3 (2–2)

Voitot 2–2 (paras viidestä)

Futsalin Suomen mestaruus oli katkolla KaDylle Monnarilla perjantai-iltana. Vierasjoukkue Sievi FS pelasi selkä seinää vasten, nousi kahdesti tasoihin ja vei voiton rangaistuspotkukilpailussa. Ottelusarja venyy täten viidenteen finaaliin, joka pelataan yhden välipäivän jälkeen sunnuntaina 7.5. Ylivieskan jäähallissa klo 13.30.

Jani Korpela (vas.) ja Mikko Kytölä.

Dynamo aloitti ottelun suihkuttamalla kylmää vettä pohjalaisten niskaan. Pelaajavalmentaja Mikko Kytölä laukoi aloituskuvion päätteeksi pallon takakulmaan, kun kellossa oli vain viisi sekuntia. Sergei Korsunov osui Jose Ikosen syötöstä jo pari minuuttia myöhemmin – tilanne siis 2–0 isännille jo kolmannella minuutilla.

Rutinoitunut Sievi kasasi itsensä nopeasti, ja Jaakko Alasuutari kavensi kulmapotkusta. Pian Sievi osui toistamiseen erikoistilanteesta: Nikola Erceg syötti etutolpalle Atte Häivälälle, joka tasoitti ottelun.bimbo2016-17.jpg

Sievin kumuloituvat virheet täyttyivät ennen taukosummeria ja Korsunov pääsi yrittämään 10 metrin vapaapotkua. Sievin suurikokoinen maalivahti Miika Toivola sai jalkansa pallon tielle, ja tauolle mentiin tasatilanteessa.

Viitisen minuuttia ennen loppusummeria Sievin serbivahvistus Erceg otti keltaisen kortin vaarallisesta pelistä, ja aloite siirtyi hetkeksi isännille. Jukka Kytölälle pelattiin sivurajoista parikin vetopaikkaa, ja lopulta hän pommitti KaDyn 3–2-johtoon. Liki 900-päinen ennätysyleisö räjähti suureen futsal-juhlaan.

Sievi onnistui kuitenkin venyttämään ratkaisun jatko-otteluun, sillä illan suuri hahmo Erceg onnistui ujuttamaan pallon Niila-Ville Laitisen taakse ylivoimapelin aikana, eikä lisämaaleja nähty.

Kuuman ja maalittoman jatko-ottelun jälkeen vuosikymmenen trilleri kääntyi pilkkukisassa vierasjoukkueen voittoon. Sieviläisten kaikki kolme laukojaa onnistuivat kuudesta metristä, KaDylta vain Jani Korpela (kuvassa), joten rankkarikisa kirjattiin historiaan lukemin 1–3.

Ottelutilastot ja raportti täällä

29.07.2019Kokenut Juho Väinälä Tervareista Dynamoon
26.07.2019Markus Rautiainen palaa KaDyyn!
25.07.2019Lassi Lintula siirtyy KaDyyn!
23.07.2019Newton Jr. jatkaa Dynamossa - sopimus mallia 1 + 1 v.!
22.07.2019Maalivahtiuutisia: Laitinen ja Heikkilä jatkavat, Petteri Lehtinen liittyy KaDyyn
20.07.2019Jesse Kalliokoski KaDyn valmennustiimiin, Sergei Korsunov ja Mikko Kytölä jatkavat punamustissa
05.07.2019Varmistus: Jukka Kytölä tulevalla kaudella Serie A:ssa!