Kausiennakko: Dynamo uusien haasteiden edessä

Maanantai 19.10.2009 klo 22.44 - Jaakko Kinnunen


Kampuksen Dynamo on viimeistä silausta vaille valmiina historialliseen liigadebyyttiin. Kokoonpano alkaa olla kasassa, ja joukkue on päässyt harjoittelemaan hyvin ja lähes terveenä. Muutamalla pelaajalla on jo valmiiksi kokemusta liigapeleistä, mutta suurimmalle osalle alkava kausi tulee olemaan ensimmäinen korkeimmalla sarjatasolla. Pelipaikoista käydään joukkueen sisällä kovaa kamppailua, minkä valmentajat näkevät erittäin positiivisena asiana. Viralliset pelit alkavat Suomen Cupin vieraskamppailulla Pirkkalan JK:a vastaan 21.10.

Viimevuotiseen tapaan joukkueen valmennuksesta vastaa Tero Kelhälä, jonka apuna toimivat Samu Kytölä sekä pääasiallisesti vielä pelaajana esiintyvä Kerkko Huhtanen. Kelhälä näkee, että joukkue on mennyt selkeästi eteenpäin viime kaudesta, mitä tietysti nousijajoukkueelta vaaditaankin jotta liigassa voisi pärjätä. Sekä valmennusjohdossa että pelaajien keskuudessa tiedostetaan, että liigaan ei voi lähteä takki auki.

- Haemme vielä lopullisia ketjukoostumuksia joukkueeseen. Neljä tai viisi pelaajaa on antanut jo vahvat näytöt, mutta heidän takanaan pelipaikoista kamppaillaan. Ringissä on noin kahdeksantoista pelaajaa, joiden joukosta voimme poimia. Se, että käytössä on paljon hyviä pelaajia, on tunnetusti positiivinen ongelma valmentajalle, Kelhälä myhäilee. - Emme enää aktiivisesti etsi uusia pelaajia, mutta hyville pelimiehille ei tietysti koskaan sanota ei. Ehkä yhdellä kovalle vahvistukselle joukkueessa olisi käyttöä, valmentaja kertoo.

Menestystä tavoitellaan joukkueena ja kovalla treenillä

Dynamo on onnistunut pitämään viimekautisen joukkueensa hyvin kasassa ja vahvistamaan sitä muutamalla pelaajalla, joista osa oli joukkueelle ennestään tuttuja, osa taas täysin uusia kasvoja. Valmennusporras on tyytyväinen joukkueen pelaajatilanteeseen, mutta ei normaalin valmentajaetiketin mukaisesti halua nostaa esille ketään yksittäistä pelaajaa.

- Uusia pelaajia joukkueessa on laskentatavasta riippuen noin puoli tusinaa, muut pelaajat olivat mukana jo viime vuonna. Näen positiivisena sen, ettei joukkue ole suuresti muuttunut. Lähtijöitä ei ole käytännössä lainkaan, tulijoita muutamia. Joukkue on materiaaliltaan selvästi vahvistunut, Kelhälä toteaa. - En halua nostaa esiin ketään yksittäistä pelaajaa, vaan uskon että koko joukkueen tasaisen suorituksen kautta saavutamme menestystä, valmentaja toteaa rauhallisesti.

Tänä syksynä joukkue on esiintynyt tuloksellisesti vahvasti jo harjoituspeleissä, mutta Kelhälä ei halua vetää pitkällisiä johtopäätöksiä pelien tuloksista. Kuten aina joukkueurheilussa, harjoituspelit ovat harjoituspelejä, sarjapelit asia erikseen.
- Esimerkiksi Tervarit- ja PoPa-harjoituspelien tulokselliselle annille ei kannata laittaa liikaa painoarvoa, koska useat joukkueet kokeilivat uusia pelaajia ja taktiikoita, kuten aina harjoituspeleissä. Vasta kauden avaus näyttää missä todella menemme, Kelhälä analysoi.

futsal_lpk_014.jpg(Kuva: Jos valitsee paikkansa Huhtiksella tarkoin, saattaa päästä lähelle KaDy:n pelaajia.)

Kun sarjataso viime keväänä vaihtui korkeimpaan mahdolliseen, myös Dynamon harjoittelu muuttui. Kesäharjoittelussa keskityttiin fysiikan parantamiseen, ja syksyn treeneissä harjoitusten laatua on pyritty nostamaan. Pelaajien – sekä myös valmentajien – taktista osaamista on pyritty monipuolistamaan ja liikettä entisestään tehostamaan. Tavoitteena on selkeästi, että alkavalla kaudella KaDy:n pelaajat ovat entistäkin vikkelämpiä ja monipuolisempia.
- Harjoittelussa suurin muutos on juuri uusien pelitapojen hiominen. Pyrimme satsaamaan vielä enemmän liikkuvaan pelityyliin ja erikoistilanteiden harjoitteluun. Lisäksi yhden uuden treenikerran saamisesta verrattuna viimevuoteen on ollut suuri apu, Kelhälä valottaa.

Kauden tavoitteista valmentajalla on selkeät suunnitelmat. Nousijajoukkueen ei auta lähteä soitellen sotaan, vaan jalat on pidettävä maassa. Dynamo on kuitenkin siinä onnellisessa asemassa, että joukkueessa riittää syvyyttä ja laatua. Muutaman pelaajan loukkaantuminen tai muu poissaolo peleistä ei vielä kaada joukkuetta, ja myös kakkosjoukkueesta on mahdollista kutsua tarvittaessa apuvoimia.
- Sarjassa nousijajoukkueena ei voida paukutella henkseleitä, mutta jos saamme yli kaksikymmentä pistettä, emme voi olla kovinkaan pettyneitä. Sijat 4-8 olisivat meille hyviä. Lisäksi Cupissa neljän joukkoon ja pääsy Tampereen lopputurnaukseen olisi hyvä suoritus, KaDy-nimellä Quelle´his tunnettu päävalmentaja arvioi.


Smaug Kytölä häärää aktiivisesti taustoissa, valmennusaitiossa ja parketilla

 Kytölän veljessarjan vanhin Samu ”Smaug” Kytölä on ollut Kampuksen Dynamon toiminnassa mukana jo monta vuotta ja on voinut aitiopaikalta seurata joukkueen ja seuran kehitystä. Tästä kehittymisestä suuri kunnia menee juuri Kytölän omalle työlle seuran monissa tehtävissä. Valmennustehtävissä selkeä työnjako helpottaa myös Smaugin osallistumista ja jakaa työtaakkaa.
- Hyvissä ajoin päätettiin että ”Kelhis” on päävalmentaja. Perhesyiden takia jättäydyn hiukan sivummalle. ”Georg” (Huhtanen – toim.huom.) auttaa pelikirjan suunnittelussa kommentoimalla, sekä tarvittaessa vetämällä treenejä ja peluuttamalla peleissä, Kytölä valottaa valmentajien työnjakoa.

Viime vuosiin verrattuna johtoporras oli tätä kautta varten huomattavasti aikaisemmin liikkeellä. Myös harjoittelu aloitettiin aikaisemmin kuin viime kausina.
- Suunnittelu aloitettiin työnjaon osalta jo keväällä ja treenaus aloitettiin juhannuksen jälkeen niiden kanssa, joilla siihen oli mahdollisuus. Joka vuosi olemme menneet askeleen eteenpäin. Kokonaistreeni kasvaa noin viidestäkymmenestä kerrasta vuodessa kahdeksaankymmeneen. Harjoittelussa olemme pyrkineet ottamaan entistä monipuolisemmin kaikki futsalin puolet huomioon. Pelaajamarkkinoilla olemme riehuneet aktiivisesti ja saaneet muutamia uusia kasvoja, lopettaneita ei juuri ole ollut, Kytölä yhtyy päävalmentajan näkemyksiin.

 Omasta roolistaan Smaugilla on kahdenlaisia tuntemuksia. Pelimiehen veri vetää parketin puolelle, mutta myös valmennushommat kiehtovat mieltä.
- Roolini pelaajana ja valmentajana on hankalaa tasapainottelua. Jos Kelhiksellä valmentaja-pelaaja-suhde on noin 90-10, niin minulla se on 50-50 ja Georgilla 10-90. Keskeisimmissä tapahtumissa, siis virallisissa peleissä, on tärkeää valita selkeästi jompikumpi rooleista. Mitä korkeammalla tasolla pelataan, sitä vaikeampaa pelaaja-valmentajan rooli mielestäni on. Minulla on kuitenkin poltetta molempiin rooleihin, Kytölä kertoo.

 
KaDy II palvelee edustusta hylkäämättä omia menestystavoitteitaan

 KaDy II osallistuu alkavalla kaudella Keski-Suomen piirin futsalin Kakkoseen. Kakkosjoukkueen asemasta KaDy-perheessä Kytölä kertoo seuraavaa.
- KaDy II on entistä selkeämmin reservijoukkue. Tavoitteenamme on peluuttaa yhtä kokonaista edustusjoukkueen ketjua jatkuvasti kakkosjoukkueessa, koska kaikki edustuksen pelaajat eivät mahdu pelaavaan kokoonpanoon. Kakkosjoukkueen tavoite on vähintään voittaa sarja ja ehkä nousta divariin. Pelillisesti nousu olisi järkevä, mutta seuran tasolla on paljon ratkaistavaa. Kahtena edellisenä vuonna olemme kakkosen voittaneet, mutta pienillä marginaaleilla, Kytölä kertoo.

 - Viime vuonna pelaajat loppuivat kakkosjoukkueelta kesken, mutta tänä vuonna tilanne on parempi. Lähes kaikki toiminnassa mukana olevat pelaajat ovat käyneet viime vuosina pelaamassa myös kakkosjoukkueessa, ja tämä varmasti myös jatkuu. Kuitenkin kilpailu on kovaa, etenkin LPK on kakkosessa kova joukkue. Jos piiri järjestää Final Four-turnauksen, siinä olisi hyvä olla mukana. Viime vuonna mukaan pääsi ainakin kaksi runkosarjan parasta joukkuetta, mutta piirin tiet ovat tuntemattomat, Smaug pohtii.

 
Ladonovi Georg Huhtanen mukana valmennusjohdon premissien muotoilussa

Kolmantena linkkinä Dynamon valmennusportaassa toimii Kerkko Huhtanen. Kentällä Georg tunnetaan järkähtämättömästä fyysisestä preesensistään, jota on mahdoton horjuttaa. Apuvalmentajan rooli sopii Georgille nykytilanteessa hyvin ja pääpaino on selkeästi omassa pelaamisessa.
- En aio siirtyä enempää valmennuksen puolelle niin kauan kuin itse vielä pelaan. Olen joskus toiminut myös futiksen puolella valmentajana, mutta kaikkien roolien yhdistäminen on liian vaikeaa (pelaaminen/opiskelu/valmennus), harjoituspelissä LA-VE:a vastaan joukkueelleen tärkeän avausmaalin viimeistellyt Huhtanen valottaa.

- Uskon että sarjassa on ennakkokaavailuissa muutama meitä heikompi joukkue, mutta näilläkin joukkueilla on meitä enemmän kokemusta. En halua suuremmin spekuloida näillä, jätetään se spekulaatiokahvion puolelle, Georg naurahtaa toimittajan provosoiville kysymyksille Dynamon menestyspotentiaaliin liittyen.

 Kampuksen Dynamo lähtee ensimmäiseen pääsarjakauteensa hyvistä asetelmista. Koko seuran toiminnassa näkyy innostus ja halu kehittyä. Positiivinen merkki joukkueen vahvuudesta on nähty myös harjoituspeleissä, joissa on ollut yleisöä kiitettävästi liikkeellä. Lisäksi pelaajamarkkinoilla on selkeästi huomattu, että KaDy on houkutteleva vaihtoehto monelle pelimiehelle.

Suomen Ateenaan ollaan rakentamassa futsal-dynastiaa!

Avainsanat: kausiennakko, KaDy, Futsal-Liiga


Kommentit

27.10.2009 16.49  Xeo

KaDy:n kakkosjoukkue vaan divariin, niin siinä olis jo dynastiaa pystyssä!!

Sais kaikki pelaajat hyviä pelejä alle ja olis seurassa entistä enemmän imua uusille pelimiehille!

30.8.2011 5.26  jordan max

Disagreeable women are seen as bit**es or or cheap jordan shoes or labeled in a similarly derogatory way. Think of Martha
and Hillary Clinton.

30.8.2011 11.38  http://www.monsterbeatsbydrestore.net

1? A typical patient who walks walks cheap beat headphones walks into Planned Parenthood of the Heartland in Iowa isn't at all. She may older or younger, married or single, single, beats by dr dre cheap single, but she is usually confident in her decision to a pregnancy.Neither is her preferred method these days -- a a beats by dr dre cheap a medical abortion without a doctor physically present.As states increasingly laws that restrict women's access to legal abortion and a a

1.9.2011 9.15  Dell Latitude D630 Akku

I assume that you are well learned when it comes to the things you write about!

23.9.2011 14.38  Coach Factory Outlet

pedestal these words appear:
"My name is Ozymandias, King of Kings:
Look upon my works, ye Mighty, and despair!"
Nothing beside remains. Round


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini