Kissa pöydälle: Keski-Suomen piirin Futsal-Kakkonen on pettymys

Torstai 22.10.2009 klo 22.09 - Kampuksen Dynamo


Yhdessä kohti parempaa futsalia

Kahden viime kauden päätteeksi sarjan kärkiseurat ovat vedonneet piiriin heikkotasoisen ja kehnosti järjestetyn Futsal-Kakkosen kehittämiseksi. Täksi kaudeksi esitettiin kompromissiehdotuksena seuraavia muutoksia, jotka seitsemän kauden 2008–2009 parhaiten menestynyttä joukkuetta allekirjoittivat.

Avainsanat: vanhablogi


Kommentit

23.10.2009 15.33  Terveiset Tampereelta!

Erittäin hyvä kirjoitus! Näitä lisää!

23.10.2009 15.41  Turun terveiset

Loistavaa pohdiskelua lajistamme!!!

23.10.2009 15.49  Sammunut Tahti

Asennetta löytyy kirjoittajalla, mutta puuhastelijat pyörivät piirissään....

23.10.2009 22.58  Puuhastelijat jäähallin kupeesta..

Täysin järjenvastaista touhua Keski-Suomen piiriltä... :(

24.10.2009 11.30  Tebsonin terävät

Piiri vetää futsalia vuosi vuodelta koko ajan heikompaan suuntaan. Jos Keski-Suomalainen porukka haluaa menestyä ja kehittyä futsalin saralla, on ensin raivattava itsensä valtakunnalliseen ykköseen karsintojen kautta. Ja se ei todellakaan tule näillä "ykkösen karsintoja valmistelevilla peleillä" olemaan helppoa. Tosin sanoen, tämän piirin futsal kakkonen on piirin toimesta täysin harrastesarjaksi järjestetty, mikä ei kehitä pelaajia eikä seuroja. Piste.

24.10.2009 13.10  Pelimies

Erinomainen kirjoitus! Piirin toiminta on kyllä täysin käsittämätöntä. Kuinka suuria ponnisteluja se olisi käytännössä piirin osalta vaatinut, että olisi pelattu kaksinkertainen sarja? Joukkueet maksavat erotuomaripalkkiot, joukkueet maksavat salivuokrat, joukkueet hoitavat mahdolliset ottelusiirrot, eli mitä piiri olisi joutunut tekemään kaksinkertaisessa sarjassa enemmän. Muodostamaan uuden otteluohjelman, varaamaan salivuorot ja ilmoittamaan erotuomareille pelien ajankohdat. Ei mitään muuta.

Jos kerran salivuorot on niin kiven alla, niin miksi niitä ei tosiaan voida varata alustavasti jo keväällä ja ottaa huomioon lähikuntienkin salit. Kun kerran tarkoituksena on sarjaa muuttaa kilpailullisempaan suuntaan, niin voidaan kyllä olettaa, että joukkueetkin ovat sen verran sitoutuneita, että joku 50 - 70km pelimatka ei vielä ole mikään ongelma.

On se nyt kumma että keski-suomen salibandyn viitosdivarissakin on saatu salivuorot varattua siten, että joka joukkueella on kauden aikana 17 ottelua tehokkaalla peliajalla, mutta futsalin kakkosdivarissa pelataan kuusi ottelua!

Alkaa tuo 130 euron osallistumismaksukin olemaan aika suuri kuudelle pelille. Varsinkin kun salivuokrat ja erotuomaripalkkiot eivät tuohon kuulu.

Melkein tekisi mieli ehdottaa, että annettaisiin piirille uhkavaatimus jossa kaikki kakkosdivarin joukkueet lupaavat perua ilmoittautumisensa jos piiri järjestä pelattavaksi sarjaan toista kierrosta keväälle. Onhan se nyt naurettavaa että kausi alkaa marraskuun alussa ja loppuu tammikuun loppuun.

24.10.2009 20.54  Piiri pieni pyörii

"Melkein tekisi mieli ehdottaa, että annettaisiin piirille uhkavaatimus jossa kaikki kakkosdivarin joukkueet lupaavat perua ilmoittautumisensa jos piiri järjestä pelattavaksi sarjaan toista kierrosta keväälle. Onhan se nyt naurettavaa että kausi alkaa marraskuun alussa ja loppuu tammikuun loppuun. "

Sama. Ehdottomasti yhteydenottoa piirin suuntaan. Kuuden ottelun kausi on iso vitsi.

24.10.2009 21.30  Futsalia kaikille

Kannattaako koko sarjaa pelata arvotaan kuka voitaa ym. Ei kukaan pelaaja kehity jos pelejä ei ole kuin muutama. Kaksinkertainen sarja on minimi. Tämähän on vain piirin toiminnan rahastusta :(. O`Kuka piirissä näistä asioista päättää, jos ei joukkueet?? Käyttääkö joku valtaansa väärin??

25.10.2009 6.44  TeeTee

Hieman futsalin arvostusta havaittavissa tämän päivän (25.10) Keskisuomalaisessa: Hieno ja ennenkaikkea juttu KaDyn ekasta sarjapisteestä! Tälle peukkua!

25.10.2009 6.45  TeeTee

jäipäs sana välistä, eli hieno ja ennenkaikkea iso juttu kävi sanomani

25.10.2009 12.28  kadylainen

Kun ottaa vielä huomioon sen tosiasian, että seuratasolla tehdään Keski-Suomessa ympäripyöreitä päiviä futsalin kehittämiseksi (KaDy, Skädäm), on piirin ratkaisu Kakkosen suhteen sylkäisy päin kasvoja: "salifutis" pysyköön ikuisesti jalkapalloilijoiden talvihöntsähassutteluna!

Keskisuomalaisen reagoinnille sen sijaan erittäin suuri kädenojennus! Todella hyvä juttu urheilupalstalla Mad Max -matsista. (Ainoa puute jutussa on, ettei käy selväksi, kenen suusta kaksi viimeistä sitaattia tulevat...)

25.10.2009 15.06  Topo

Kakkonen on kaikkien mielestä varmasti pettymys. Mitä asialle voidaan enää tehdä? Auttaako yletön mussutus?

Kyllä luulisi piiriä sen verran kiinnostavan tämä talvihöntsäilykin, että tiettyjä henkilöitä (=kilpailupäällikkö?) ottelupäivinä paikalle kutsumalla saataisiin tarkastutettua, kehdataanko meidän neppailun puolesta lähteä (viimeistään seuraavaa kautta varten) tukkanuottasille sählyihmisten ym. mahdollisesti saliajoista kilpailevien tahojen kanssa.

Yhteisiä tavoitteita piirin ja lajin seurojen välille voitaisiin perustaa juurikin positiivisessa hengessä pelin hyvyys ja hienous osoittamalla - mieluummin kuin uhkailulla, kettuilulla ja katteettomilla lupauksilla (puolin tai toisin).

Eli Järvinen Lehtisaaren hiekalle, eikun kuntotalolle, viikon päästä katsomaan, miten kaunein pallonpotkintalajimme voi Keski-Suomessa kahden timantin (KaDy ja CamU) viitoittaman huipulle vievän tien alkupäässä. (Sori Juuso..)


PS. Kyllä Pelimiehissäkin tehdään pitkää päivää futsalin parissa, esimerkkinä kuluva viikonvaihde:

Pe klo 20.45-22.00 treenit
La klo 8.30-9.30 harjoituspeli Pelimiehet-JPS 7-9 ja. (7-7)
La klo 15.00-16.30 oppitunti: KaDy-Mad Max
La klo 17.00-24.00 taktiikkapalaveri
Su klo 00.00-04.30 (kesäaikaa) illallinen kaupungilla
Ma klo 20.45-22.00 harjoituspeli LPK-Pelimiehet
Ti klo 18.45-19.30 treenit

25.10.2009 16.38  Semipelle

Hyvä idea, mutta Järvinen taitaa olla lomalla.

Yletön mussutus ei varmasti auta, mutta perusteltua kritiikkiä pitää esittää - siksi tämäkin blogikirjoitus, josta myös piiriä on informoitu (tiedän, ei ehkä vaikuta mitään mihinkään).

Eräiden seurojen henkilöt ovat jo puhuneet seurojen ja piirin keväisen tapaamisen järjestämisestä. Tuolla voitaisiin etsiä yhdessä ratkaisuja ongelmiin, koska piiristä lähteviä rakentavia aloitteita ja edistysaskelia ei liene odotettavissa.

Tälle kaudelle tuskin tulee enää muutoksia (?), mutta ensi kaudeksi on pakko tapahtua jotain. Ja tästä on päätettävä jo ensi keväänä - syksyllä on taas kerran liian myöhäistä.

ps. olikohan kukaan piiristä katsomassa eilistä liigamatsia? Hyvä mainospuheakti koko lajin puolesta!

25.10.2009 22.07  A-P

Kyllä pistää vituttamaan, kun 2-divarisählyjoukkueet pääsee Monnarille pelaamaan, mutta futsal-liigaa pelataan periferiassa Huhtaharjulla!

27.10.2009 9.52  Jolo (JPS)

Moi.

Olen lähettänyt piiriin Järviselle ja piirijohtajalle JPS:n kannanoton ja ehdotuksen loppukaudesta, jonka muotoilin näin:


"Tällä hetkellä Futsalin 2-divisioona 6:lla joukkueella (ja yhteensä siis
6:lla pelillä sijoitusottelu mukaan lukien) ei ainakaan minun mielestä
vastaa sitä, mihin JPS on ilmoittautunut. Rahoille ei kyllä tule
vastinetta 6:sta pelistä. varsinkin kun tavoitteena on ollut muodostaa
Futsalin 2-divisioonasta "enemmän kilpailuhenkinen". JPS treenaa kerran
viikossa ja pelaa harjoituspelejä ja olisi sääli, jos kausi mentäisiin
läpi vain 6:lla ottelulla.

Itse ehdottaisin seuraavaa:
* pelataan yksinkertainen sarja alkuperäisen ohjelman mukaan.
* lohkon 1. ja 2. saavat automaattisen pääsyn "FINAL FOUR" -turnaukseen
* lohkojen 3., 4., 5. ja 6. pelaavat "puolivälierät "FINA FOUR"
-turnaukseen pääsystä siten, että 3. vs 6. & 4. vs 5.
* "FINAL FOUR" -turnauksessa pelataan välierät, pronssipeli & finaali (ja
mahdollisesti 2. välierän ja pronssiottelun välissä sijoistuottelu
sijoista 5.-6.)
* Pronssipelikin tulisi pelata nousukarsintapeliä ajatellen.
* Näin ollen pelejä tulisi lohkovoittajille 6-7 ja muille 7-8 ja sarjasta
tulisi jännä aina loppuun asti ja rahoille tulee enemmän vastinetta."

Tämä olisi siis ehdotus, joka toisi edes pikkaisen rahalla vastinetta. Järvinen ei ole siihen vielä vastannut lomaltaan, mutta piirijohtaja sanoi ideaa ihan toteuttamiskelpoiseksi, mutta samalla mainitsi kaupungin vaikeat olosuhteet salivarausten kanssa.

27.10.2009 14.40  Tebsonni

http://tampere.palloliitto.fi/kilpailutoiminta/futsal/

Tuolta mallia Keski-Suomen piirille, kuinka futsal-sarjat ja peliaika olisi syytä järjestää.
Heh, C-tytöilläkin on Tampereella 2x13 tehokasta peliaikaa per peli ja D- tytöillä tuo juokseva 2x20 min., joka on siis sama, kuin Keski-Suomen 2 div. miehillä.

27.10.2009 16.46  Xeo

Kyllä aikamoista puuhastelua liitolta. ei taida futsalin asiat paljon kiinnostaa kaupunkejakaan.

27.10.2009 18.03  Oxy Moron

Jolon ehdotuksessa - joka vaikuttaa varsin kohtuulliselta ja jopa mahdolliselta järjestää - on sellainen kauneusvirhe, että toteutuessaan se johtaisi siihen, että sarjan voittaja ja kakkonen saisivat pelata ottelun vähemmän kuin 3. ja 4. (ja mahdollisesti myös ottelun vähemmän kuin 5. ja 6. jos nekin vielä pelaavat sijoitusottelun Final Four -turneen yhteydessä). Kauhuskenaario on tietenkin, että joukkueet - lisäpelien himoissaan - pyrkivät muille kuin kärkisijoille, jolloin emme puhu enää pelisysteemin KAUNEUSvirheestä :(

Mutta koska kauhuskenaario tuskin toteutuisi ("Me ollaan rehtiä porukkaa täällä Keski-Suomessa..."), olisi Jolon ehdotuksen toteutuminen eteenpäin menoa.

27.10.2009 18.26  Oxy Moron

Korjataan vielä sen verran, että "puolivälierien" hävinneet eivät tietenkään saisi kuin joko saman verran (jos pelaavat sijoitusottelun) tai yhden vähemmän (jos eivät pelaa sijoitusottelua) otteluita kuin sarjaykkönen ja -kakkonen. Mutta edelleen: Final Fouriin puolivälieristä pääsevät saisivat sen ottelun enemmän kuin sarjan voittaja (KaDy?) ja kakkonen (LPK?).

28.10.2009 12.00  Zenga

Selvittelin tuota maakunnan saliasiaa KaDyn puolesta viime keväänä. Soittelin mm. Leppävedelle ja Muurameen. Molemmista paikoista vastattiin, että myös jyväskyläläisjoukkeet ovat tervetulleita treenaamaan ja pelaamaan. Tältä pohjalta tuohon huonoon salitilanteeseen vetoaminen tuntuu täysin käsittämättömältä. Pelaaminen lähipaikkakunnalla ei matkan puolesta paljoa eroa pelaamisesta Lehtisaaressa.

11.11.2009 10.07  Hallituksesta

http://keski-suomi.palloliitto.fi/piiri/piirin_saannot/

12 § Piirihallituksen tehtävät

kohta

8) päättää piirin kilpailutoiminnasta

11.11.2009 22.34  Hannu Penttinen

Tottohan täällä oikeat asiantuntijat puhuvat. Itse piirihallituksen jäsenenä täytyy tunnustaa, että yksinkertainen sarja "lipsahti" jotenkin läpi ymmärtämättä näitä ongelmia. Siitä nöyrin anteeksipyyntöni.
Aivan varmasti asiaan palataan pikaisesti hallituksessa, ja uskon kyllä Mikankin järjestävän asian jo ilmankin.
Ehdottomasti futsalia pitää kehittää; pelattakoon tosiaan muualla kuin Jyväskylässä, jos salivaraukset ovat mahdottomia.
Koko jalkapallon imagon nostamisen kannalta asia on juuri täällä todetusti. Jos emme itse osoita lajimme tarpeellisuutta (tosiaankin salibandyn 5-divariin verraten esim.), eivät sitä muutkaan tee.
Yritämme korjata asiaa mahdollisuuksien mukaan
Puolustukseksi emme oikein oivaltaneet joukkueidenkaan toiveita sarjamuodosta.

13.8.2011 6.41  Links of London Bracelets

Links of London Bracelets

23.9.2011 14.41  Coach Factory Outlet

pedestal these words appear:
"My name is Ozymandias, King of Kings:
Look upon my works, ye Mighty, and despair!"
Nothing beside remains. Round


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini