Irlanti-ottelun kommentit: Pihlaja, Kytölä ja O'Neill

Keskiviikko 15.12.2010 klo 2.03 - Semipelle


Suomi kaatoi Irlannin tiistai-iltana Monnarilla tylyin lukemin 8-2 (5-0). Maaottelu oli ensimmäinen laatuaan Jyväskylässä.

Lue raportti ottelusta täältä.

Kadyfutsal.net haastatteli ottelun jälkeen Suomen päävalmentaja Jouni Pihlajaa, Irlannin manageri Derek O’Neilliä ja KaDy:n kapteeni Mikko Kytölää. Lisää kommentteja löytyy myös otteluraportista.


Pihlaja: Hyvä tilaisuus kokeilla

Päävalmentaja Jouni Pihlajan mielestä ottelu oli kaksijakoinen.
- Ensimmäinen jakso oli meiltä aika hyvä, tehtiin hienoja maaleja, mutta toinen jakso oli kieltämättä sekava. Se oli sellaista fyysistä painimista, Pihlaja arvioi.

Pihlajan mielestä Irlanti-pelit antoivat selvästä tasoerosta huolimatta arvokasta informaatiota tulevia EM-karsintoja silmällä pitäen.

- Meillä on ollut loukkaantumisia, joten tämä oli hyvä tilaisuus testata uusia pelaajia. Ykköskenttähän meillä on suhteellisen valmis paketti, mutta kakkoskentässä on paikkoja vapaina, ja nyt saatiin kokeiltua erilaisia ketjukoostumuksia. Vuodenvaihteen leirille valitaan 14 pelaajaa, jotka pelaavat Unkaria vastaan EM-karsinnan kenraaliharjoituksessa, päävalmentaja valottaa.

Onko Suomi täysin ykköskentän varassa? Ykkösen saldoksi muodostui tänään 4-0 (Tampereella 5-0), ja kakkoskenttä pelasi oman osuutensa tasan 2-2 (Tampereella 0-0). Lisäksi kaksi maalia tehtiin sekakentällisillä, ensimmäinen vaihdon ollessa kesken ja toinen ylivoimalla, jolloin kentällä oli kolme ykköskentän pelaajaa. Pihlaja ei kuitenkaan allekirjoita väitettä, että Suomi olisi vain yhden kentän joukkue.

- Toisella jaksolla ei pelin rikkonaisuuden ja rotaation takia ollut otollisin hetki hakea uusia kuvioita, joten ei ole mikään ihme, etteivät kakkoskentän kuviot napsuneet koko ajan kohdalleen. Olen kuitenkin vakuuttunut siitä, että jo tästä porukasta löytyy hyvä kahdeksan pelaajan ydinjoukko EM-karsintoihin. Lisäksi pitää katsoa vielä muutaman loukkaantuneen pelaajan kunto.

Nousiko päävalmentajan papereissa jokin uusi nimi tänään erityisen vahvasti esiin?
- Kytölän Mikko täytyy nostaa esiin ihan ilman kotiinpäinvetoa. Mikko on vahva ja nöyrä pelaaja, ja näköjään maalintekokin sujuu, Pihlaja viittasi kotiyleisön suosikin maali per maaottelu –tahtiin.


Kytölä ekstaasin partaalla

komik.jpgKytölä oli ainoa kakkoskentän pelaaja, joka pelasi ottelun alusta loppuun. Kahden maalin mies nautti täysin siemauksin kotiyleisön edessä esiintymisestä.
- Tunne oli ekstaattinen sanan varsinaisessa etymologisessa merkityksessä: seisoin kuin itseni ulkopuolella. Tämä oli todella hieno kokemus, Kytölä hehkutti.

Kakkoskentän peli oli ajoittain sekavaa. Kytölä  tunnusti tämän, mutta näki esityksessä myös paljon hyviä puolia.
- Kieltämättä meillä oli välillä vaikeuksia saada peliä käyntiin, eikä onnistuttu pyörittämään peliä yhtä hyvin kuin ykköskenttä, jonka rutiinia ei voi kuin ihailla. Mekin saatiin kuitenkin luotua paljon tilanteita, ja maaleja olisi voinut tulla useampiakin, myös tolppia kolistellut ”Komik” eritteli ketjunsa esitystä.

Ainoa suurempi harmituksen aihe ”Komikille” oli, että hän oli kentällä Irlannin molempien maalien aikana, mutta asiat on syytä laittaa perspektiiviin: kaksi maalia on kaksi maalia ja kokonaisuutena esitys oli mallikelpoinen. Kyllä on kannattanut nostella puntteja päivittäin!


O’Neill kiitollisena: Tämä oli hyvä kokemus!

Irlannin manageri Derek O’Neill kiitteli Suomea vieraanvaraisuudesta ja kehui vuolaasti kaksoismaaottelun antia nuorelle ja kokemattomalle joukkueelleen.

- Oli hienoa pelata Suomen kaltaista joukkuetta vastaan. Tiesimme saavamme Suomesta kokeneen ja fyysisen vastustajan, ja nämä ottelut toimivat mainiona valmistautumisena tammikuun EM-karsintoihin. Mahtavia matseja, O’Neill hehkutti suurinumeroisista tappioista huolimatta.

O’Neillin mukaan Suomi oli erityisen sopiva vastustaja juuri Irlannin isännöimän EM-esikarsintaturnauksen näkökulmasta. Irlannin seurana karsintalohkossa ovat Israel, Norja ja Andorra.

- Kohtaamme Norjan, joka on fyysinen joukkue kuten Suomikin, joskin pidän Suomea selvästi parempana. Lisäksi saamme vieraaksi Israelin, joka on vain yhden pykälän Suomen yläpuolella rankingissa, O’Neill vertailee.

O’Neill harmitteli hieman joukkueensa lähtökohtia otteluihin. Irlannissa futsalin sarjatoiminta on vasta lapsenkengissään, ja monella pelaajalla oli pitkä pelitauko kovista peleistä.

- Moni pelaajistamme on pelannut kansainvälisiä pelejä viimeksi helmikuussa, joten tulimme tänne aika hankalista lähtökohdista. Irlannissa on ollut organisoitua futsaltoimintaa vasta muutaman vuoden ajan, esimerkiksi kansallista sarjaa on pelattu vasta kolmisen vuotta, ja sarja on kaiken kukkuraksi erittäin lyhyt. Joukkueemme on nuori ja kokematon, ja sille on annettava aikaa kehittyä. Uskon tämän joukkueen ajan koittavan kenties viiden-kuuden vuoden päästä, O’Neill virittäytyy futuuriin.

Uusintaa odotellessa!


Avainsanat: futsal, maaottelu


Kommentit

20.12.2010 16.36  MaJu-fani

Kiva nähdä, että jyväskylän pojat pärjäävät myös maajoukkueessa!!

Toivottavasti laji ottaa lisää tuulta alleen!

21.12.2010 20.55  Tebson le blöö shuu

Tebsoni toivottaapi hyvät joulut KÄDInisteille ja joukkueellisen onnea kevään koitoksiin parketeille. :D

30.12.2010 22.14  Menneisyyden haamu

Na akkor hajrá, de csak lassan az eksztázissal! Üdv: András

23.8.2011 12.28  cheap polo ralph lauren

that the Waylands will eventually reach out them.I them.I Polo Outlet stores online them.I don't know them personally, I don't even know much them. But what they did was pretty incredible so for for ralph lauren outlet for that reason I'd love to meet them, Chadwick said.The soldier, who will be medically separated from the Marine Corps Corps mens polo shirts Corps next month and become a father for the second in November, views this transplant as a second chance at at polo shirts for cheap at life.You always just want to do better the second around at anything, I think, he said. It makes me me cheap polo jacket me want to appreciate my life more, be a great and a better husband.Chadwick was also inspired by the flood flood cheap polo shirt flood of support he recieved from total strangers after Operation spread the word about his condition.I've never done anything for for polo shirts for these people directly and all these people wanted to me, Chadwick said. I just want to give back to to polo outlet stores to people somehow. How? I'm not even sure yet, but that's what I want to do.The Associated Press contributed to to lacoste polo shirts to this report. Rep. Michele Bachmann Touts Iowa Straw Poll Says She Can Compete With New Entry Texas Gov. Rick Rick ralph lauren outlet Rick Perry on National StageBy IMTIYAZ DELAWALAWASHINGTON, Aug. 14, 2011? off of her victory in the Iowa

23.9.2011 14.44  Coach Factory Outlet

pedestal these words appear:
"My name is Ozymandias, King of Kings:
Look upon my works, ye Mighty, and despair!"
Nothing beside remains. Round

28.10.2011 11.38  MornbenElissa

Even so, you can buy such discounted bags today, because the Louis Vuitton always returns after a few years, so you'll have the chance to be in vogue with very little money invested.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini