KaDy:n katsojakysely lokakuussa 2011 - katsojat esittävät, seura vastaa

Perjantai 11.11.2011 klo 18.05 - Kampuksen Dynamo ry.


Kampuksen Dynamo toteutti liigakauden ensimmäisessä kotiottelussaan (KaDy - ACE) ke 5.10. katsojakyselyn, jolla kerättiin palautetta joukkueen kotisivuista, seuran järjestämistä ottelutapahtumista ja niiden markkinoinnista sekä mahdollisen fanituotemyynnin aloittamisesta. Vastauksia kyselyyn saatiin 47 %:lta (63 kpl) kyseiseen ottelutapahtumaan osallistuneista katsojista.  KaDy:n futsalkollektiivi kiittää kyselyyn vastanneita ja pyrkii seuraavassa vastaamaan katsojien esittämän palautteen keskeisimpiin kohtiin.

Kotisivut

”Kotisivut hienot.”

Ylläpito vastaa: Kiitoksia. Hieno ihminen olet eittämättä sinäkin, joka olet tämän asian huomannut.

”Kotisivuja voisi selkeyttää. Merkata esim. selkeämmin pelit ja aikataulut.”

Ylläpito vastaa: Asiaa on palautteen perusteella pyritty korjaamaan mm. erillisellä ottelut-yläpalkilla seuran kotisivuilla. Nyt ottelut ajankohtineen ovat yhden klikkauksen takana.

”Otteluista videokuvaa nettiin, vaikka parhaat palat jälkilähetyksenä.”
”Nettistream peleistä olisi mukava.”

Ylläpito vastaa: KaDy on viimeisen kahden kauden ajan tehnyt yhteistyötä Lohikosken Pallokerhon kanssa kaikkien Futsal-Liigan kotiotteluidensa videoimiseksi seuran valmennusjohdon tarpeisiin. KaDy:n valmennusjohto taas on editoinut osasta otteluvideoita pelin osa-alue- ja vastustajakohtaisia koosteita, joiden ensisijainen tarkoitus on KaDy:n liigajoukkueen pelitavan kehittäminen, mutta kaikkien otteluiden maalikoosteiden kokoamiseen seurasta ei tällä hetkellä löydy riittävästi resursseja. Otteluiden maalikoosteisiin liittyvä katsojatoive on kuitenkin tiedostettu, ja asia sisältyy seuran kotisivujen pidemmän aikavälin kehittämissuunnitelmiin. Sen sijaan KaDy:n liigajoukkueen otteluiden näyttämistä nettistreamin välityksellä ei toistaiseksi ole suunnitteilla.

Mikäli joku lukijoista tuntee vetoa maalikoosteiden leikkaamiseen kuvatuista kotiotteluista, ylläpito lämpimästi suosittelee ottamaan yhteyttä KaDy-organisaatioon (joko ao. lomakkeella tai sähköpostitse yllapito(at)kadyfutsal.net).

”Tilastoihin avauskahdeksikko.”

Nettitoimitus ja valmennus vastaavat: Avauskahdeksikko ei ole KaDy:n osalta täysin tilastokelpoinen käsite, koska joukkue on tälläkin kaudella aloittanut vastustajasta ja pelisuunnitelmasta riippuen otteluita 6-11 kenttäpelaajan (pl. maalivahti) rotaatiolla. KaDy:n liigajoukkue on myös osittain lähtenyt purkamaan suomalaisista palloilulajeista tuttua ketjupelaamiseen perustuvaa ajattelutapaa idealistisena tavoitteenaan joukkue, jonka pelaajat osaavat pelata tehokkaasti yhteen kentällä olevasta kokoonpanosta riippumatta. Näin ollen otteluraportit kirjoittavalla nettitoimituksellakaan ei aina ole ollut tarkkaa tietoa, millaisella avauskokoonpanolla ja pelaajarotaatiolla otteluun on lähdetty tai ainakaan, millä sitä on esim. ensimmäisen 5 minuutin jälkeen jatkettu.

Ottelutapahtumien toteutus

”Töiden vuoksi enemmän kotiotteluita sunnuntaiksi.”
”Viikonlopulla pelit.”

Seurajohto vastaa: Palloliitto uudisti Futsal-Liigan otteluohjelmaa täksi kaudeksi siten, että aiemmille vuosille tunnusomaisten kahden ottelun ”härkäviikonloppujen” lukumäärää vähennettiin ja viikonloppujen varsinaiseksi ottelupäiväksi asetettiin lauantai. Futsal-Liigan laajentumisen, Futsal Cupin runkopäivien ja futsal-maajoukkueen toiminnan asettamien rajoitteiden vuoksi taas KaDy:n liigajoukkueen otteluita pelataan tällä kaudella entistä enemmän myös arkipäivisin. Lisäksi KaDy:n kotiareenana toimivan Jyväskylän monitoimitalon palloilusalin käyttöaste viikonloppuisin on muidenkin palloilulajien käyttötarpeen vuoksi korkea, joten tulevaisuuden kehityssuuntana näyttäisi seurasta riippumattomista syistä olevan pikemminkin KaDy:n arkiotteluiden lisääntyminen.

”Ajantasainen pistepörssi ja sarjataulukko käsiohjelmaan.”

Nettitoimitus vastaa: Hyvä ehdotus. Mahdollisuutta tähän selvitetään, joskin käsiohjelmassa on tilaa vain rajoitetusti.

”KaDy-nimet esittelyssä säilytetään.”

Vakiokuuluttaja vastaa: KaDy-nimet on pelaajaesittelyssä säilytetty ja pyritään säilyttämään jatkossakin.

”Musiikki melko kovalla peleissä.”
”Musiikki kovalla h----tti.”
”Kuuluttajan ääni ei kuulunut kunnolla.”

Vakiokuuluttaja vastaa: Pahoittelemme kovalla soinutta musiikkia. Toimitsijankopista käsin on vaikea arvioida, soiko musiikki liian kovalla, mutta ennen jokaista ottelua sekä musiikin että kuulutusten äänenvoimakkuus säädetään katsomossa istuvan testihenkilön palautteen perusteella. Testihenkilö on yleensä joku KaDy:n pelaajista tai toimihenkilöistä. Musiikin ei tietenkään pitäisi soida häiritsevän lujaa, mutta toisaalta sen pitäisi fiiliksen nostattamiseksi soida tarpeeksi lujaa, ja siksi soittaminen onkin melkoista taiteilua liian kovan ja liian hiljaisen välimaastossa. Asiaa hankaloittavat myös erot ihmisten kuuloelimissä, sietokynnyksissä ja eri katsomonosien välillä.

”Parempaa ja elitistisempää musiikkia :)”

Seurajohto vastaa: KaDy:n kotiotteluissa soitettava musiikki on seuran pelaajien näköistä (ts. valitsemaa). Näin ollen ehdotuksen toteuttaminen edellyttäisi parempaan ja elitistisempään musiikkiin mieltyneiden futsalistien rekrytointia joukkueeseen. Musiikkimaku ei kuitenkaan valitettavasti ole seurajohdon ensisijainen arviointikriteeri uusien pelaajien valintaprosessissa – ainakaan vielä. Elitistisempää musiikkia odotellessa katsomossa voi kuitenkin yrittää arvuutella, kenen KaDy-pelaajan valitsema mikin esitetty musiikkikappale on?

”Ostaisin kotiotteluissa pikku purtavaa, jos tuotto menisi KaDy:lle.”
”Makkaratarjoilua.”

Seurajohto vastaa: KaDy:n kotiareenana toimivalla Monitoimitalolla tarjoilusta ja anniskelusta vastaa Monnarin lounaskahvila, jonka kanssa seura tekee yhteistyötä. KaDy:lla ei tällä hetkellä ole resursseja eikä intressejä lounaskahvilan kanssa kilpailevan kioskitoiminnan järjestämiseen, jos se ylipäätään edes olisi tiloissa mahdollista. Tarjoiluun liittyvät ehdotukset taas kannattaa esittää suoraan Monnarin lounaskahvilan henkilökunnalle. Tiettävästi kahvilasta on ottelutapahtumien yhteydessä joskus makkaraa saanutkin.

”Kotiotteluista voisi tehdä tapahtumia, eli muutakin kuin vain ottelu.”
”Näyttävät sisääntulot (valot pois / valoshow).”
”Väliaikashow.”
”Musiikkia pelikatkoihin, maalilaulu, kotijoukkueen sisääntulo- ja esittelybiisi.”

Seurajohto vastaa: Kiitokset tästä palautteesta. Pyrimme huomioimaan esitettyjä kehittämisehdotuksia työvoimaresurssiemme sallimissa rajoissa, ja ainakin merkittävämpiin ottelutapahtumiin (mm. pudotuspelit ja hyväntekeväisyysottelut) lisäohjelmaa lienee tulossa.

Ottelutapahtumien markkinointi

”Arpokaa kausikortteja!!! Älkääkä kertoko tästä toiveesta Jukalle.”

Nettitoimitus vastaa: Ihan hyvä idea. Otetaan harkintaan, eikä kerrota Jukalle.

”Mainostusta ja tapahtumia lisää."
”Mainontaa lisää peleistä.”
”Enempi mainosta kehiin mediassa.”
”Panostakaa mainontaan – laji hieno ja varmasti kiinnostaa ihmisiä.”
”Pelejä voisi mainostaa enemmän opiskelijoille.”
”Kaipaisin parempaa pelien markkinointia, esim. Facebook?. Ei ole ainakaan siellä tullut vastaan.”
”Paremmin tietoa otteluajankohdista.”
”Seuraamissani medioissa KaDy näkyy ihan ok:sti.”

Seurajohto vastaa: Kiitokset tästä palautteesta. Seura pyrkii osoittamaan lisäresursseja KaDy:n tapahtumien ja toiminnan markkinointiin. Esimerkiksi markkinoinnin kehittämisen kannalta keskeisiä kohderyhmiä ja kanavia pyritään kartoittamaan mm. seuran seuraavassa katsojakyselyssä, joka toteutetaan vielä loppuvuoden 2011 aikana

KaDy:n futsalkollektiivi on myös ollut jo toista vuotta esillä sosiaalisessa mediassa, mm. Facebookissa. Mikäli ”tykkäät” KaDy Futsalin Facebook-sivuista, niin saat aina tuoreeltaan tietoosi (eli facebookin ”syötteeseesi”) uusimmat seurauutiset. KaDy Futsalin facebook-seinällä julkaistaan muutakin kuin kotisivujen (kadyfutsal.net)uutisia, mm. kilpailuja. KaDy:n kotipeleistä on aina erillinen facebook-tapahtuma.

Fanituotteet

KaDy-fanituotteiden ostamisesta oli kiinnostunut 48 %:a (30 kpl) katsojakyselyyn vastanneista katsojista. Suosituimmaksi fanituotteeksi kyselyn perusteella nousi KaDy-perhettä yhdistävä kaulaliina, joskin muillakin fanituotteilla oli omat kannattajansa. Kaulaliinasta kiinnostuneita oli 20 vastaajaa, KaDy-piposta 11 ja -pelipaidasta 9 vastaajaa. Myös viiri (5) ja katsomolippu (3) keräsivät "ääniä".

kiimainentaulukko.jpg

Muina katsojia kiinnostaneina fanituotteina kyselyn vastauksissa mainittiin mm. KaDy-aiheinen juomapullo, futsalpallo, haalarimerkki, t-paita, pinssi sekä pyyhe ”Jussi K” -brodeerauksella.

Seurajohto vastaa: Katsojakyselyn tulosten ja aiemmin ilmi tulleen kiinnostuksen perusteella seura selvittelee mahdollisuutta tuoda joulu- tai talvimarkkinoille ainakin KaDy-aiheisia kaulaliinoja ja pipoja. Jos fanituotemyynti saadaan käynnistettyä, siitä tiedotetaan vielä erikseen seuran kotisivuilla.

Nousiko katsojakyselyn tulosten perusteella mieleesi vielä jokin idea KaDy:n toiminnan kehittämiseksi? Entä jäikö seuran vastausten osalta mieltäsi askarruttamaan jokin KaDy:n toimintaan liittyvä kysymys? Esitä kehittämisehdotuksesi tai kysymyksesi alla olevassa viestikentässä tai ota yhteyttä seuraan sähköpostitse (yllapito(at)kadyfutsal.net)/tämän lomakkeen avulla.

Avainsanat: KaDy, Futsal-Liiga, katsojakysely, KaDy fanituotteet, vanhablogi


Kommentit

28.12.2011 15.08  Cheap nfl jerseys china

Welcome to, which is a reliable online shopping mall, specializing in NFL Jerseys at cheap prices. You can pick up your favorite Jerseys here.You will find various fashion and hot sell sports jerseys,such as Cheap NFL Jerseys, NFL Jerseys Wholesale and Discount NFL Jerseys,cheap NHL jersey,cheap MLB jersey,cheap NBA jersey,Cheap Jerseys China and so on.,also we supply women jersey,youth jersey.We get the embroidered NFL Jerseys directly from our factory, which have our prices competitive.. If you are expecting the best and long term business partner, we are your best choice.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini