BLOGI: Q:n kulma - liigajoukkueet analyysissä!

Keskiviikko 10.10.2012 klo 15.51


kelhala_tero_img_4970.jpgDynamoa neljä edelliskautta menestyksekkäästi valmentanut Tero ”Q” Kelhälä vetää liigajoukkueet läpi armottoman analyyttisen mankelinsa. Voi ottaa talteen!

 


ESC, sijat 8-10

Det kommer att vara svårt att besegra ESC på deras hemma plan. ESC:llä on hieno fanikulttuuri ja äänekkäät fanit joukkueen tukena. Tammisaaren joukkue puolustaa tiiviisti ja iskee suoraviivaisesti tilaisuuden tullen. Veikkaan sarjapaikan säilyvän kotipeleissä saatujen pisteiden turvin.

Fc Jazz, sijat 7-10

Teemu Eskolan paluu Poriin liigavalmentajaksi 4 vuoden tauon jälkeen on se, mitä porilainen futsal tarvitsi. Ilman sitä olisin veikannut Poria sarjan hännille. Uskon, että ensimmäisen vuoden aikana Eskola saa joukkueen jalkeille, ja toisena vuotena voimme odottaa jo jalometallejakin.

 

GFT, sijat 1-3

Suomen ainoa futsalammattilainen on palannut kotikonnuilleen. Panu Autio tuo valmennukseen espanjalaista tietotaitoa, mikä  antanee lisämotivaation myös Henkun (Henrik Henriksson) ja Mobin (Jani Modig) come-backille. Mikäli futsal-kenttien Litmanen – Risto ”Ride” Salmi saa alleen ehjän kauden, niin yksikään joukkue ei pysty suistamaan ”kultaisia” mitaleilta.

 

Ilves FS, sijat 2-5

ilves_logo.jpegViime vuosina Petteri Pulkkisen johdolla menestymään tottunut, hyvin rutinoitunut ja kurinalainen joukkue pirstaloitui kesällä, kun omassa roolissaan valtakunnan eliittiä olevat Pakola, Inapshba ja Nyblom muuttivat muualle. Uudet vahvistukset ovat esiintyneet varsin pirteästi, mutta futsalissa joukkuetaktiikan sisäistäminen ottaa aikansa. Alkukaudesta Ilveksen peli saattaakin yskähdellä, mutta pudotuspelien alkaessa joukkue on varmasti riittävän yhtenäinen puolustamaan mestaruuttaan.

 

KaDy, sijat 1-3

Neljännen liigakauden kynnyksellä tuli supercupin voitto. Joukkue on hyvin hitsautunut ja siinä on nyt enemmän maajoukkuekokemusta omaavia pelaajia kuin koskaan. Kaikki vaikuttaa hyvältä jopa sekä cup- että liigamestaruuden saavuttamiseen.

 

KylVe, sijat 9-12

Pirteä joukkue Akaalta, jossa hyvä lajitekemisen meininki. Futsal-liigan ja -ykkösen tasoeroa kuvannee viime vuoden sarjanousijoiden SoFon, Loiskeen ja ACEn Via Dolorosa, joka päättyi kahden viimeksimainitun kannalta ikävästi. Toivottavasti oppirahat saadaan ajoissa maksettua. Pudotuspeleihin yltäminen yllättäisi minut positiivisesti.

 

Mad Max, sijat 8-11

Yksi sarjan suoraviivaisimmista joukkueista. Mad Max on maratontaulukossa 5. menestynein seura, mutta viime aikoina ”se jokin” on puuttunut. Punaisen langan löytymisen kautta noustaan uudelleen valtakunnan eliittiin.

 

Sievi FS, sijat 1-3

Missään futsal-liiga-joukkueessa ei yksittäisellä pelaajalla ole ollut niin suurta merkitystä kuin Radikilla (Akhmetkhanov) FS Sievin pelin suhteen.  Nyt materiaaliin tulee lisää laajuutta Paksin (Joni Pakola) tulon myötä ja ”teinitkin” ovat vuotta kokeneempia. Jos yllä mainittujen pelaajien lisäksi Henri Heikkilä ja Juho Alasuutari pysyvät kunnossa, niin keväällä saattaa tulla iso jytky.

 

SoFo, sijat 8-11

SoFo on urheilullisesti varsin hyvä joukkue. Viime kauteen verrattuna selkein ja tärkein vahvistus saatiin tolppien väliin. Viime kaudella joukkueella oli vaikeuksia ylhäältä prässääviä joukkueita vastaan, joten toivottavasti puolustuspelaaminen ja prässinpurku toimivat nyt paremmin.

 

Tervarit, sijat 3-5

tervaritlogo.jpgTervarit on mielestäni ollut jo pitkään sarjan paras joukkue kääntämään puolustamisen hyökkäykseksi. Viime kaudella Tervareiden peli oli totuttua kurinalaisempaa, minkä näkisin suurimmaksi syyksi mitalikantaan paluulle kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Hyvä työ valmennuspuolella onkin nostanut kolme Tervari-peluria maajoukkuerinkiin. Näiden pelaajien suuren roolin lisäksi myös Dritan Stafsulan panosta tarvittaisiin kullanhuuhdonnassa.

 

TP-Kaarle, sijat 7-11

Legendaarinen ”old-school”-joukkue liigassa. Joukkueen pelityylissä korostuu targetin rooli, jota TP-Kaarle osaa hyödyntää varsin tuloksellisesti. Toivottavasti pelaajat saadaan sitoutettua lajitekemiseen koko kaudeksi, jotta myös ennakolta hankaliin vieraspeleihinkin saataisiin iskukykyinen miehitys. Liigan kovapotkuisimman pelaajan Niko Kalliokosken johdolla vältetään putoaminen.

 

TPK, sijat 3-5

Pihkainen Samppalinna on vaikea paikka pelata, josta ei helpolla vieraspisteitä haeta tulevallakaan kaudella. TPK on tiiviisti puolustava joukkue, jonka hyökkäyspeli on perustunut laidantyhjennyspelin lisäksi tehokkaaseen suunnanmuutospelaamiseen. Hyvän puolustuspelin ruumiinlistuma Makke Laaksonen on usein pitänyt joukkuetta yksin pystössä vaikeina hetkinä. Materiaaliltaan vahvistuva Kerho tulee olemaan entistä kovempi tulevalla kaudella.

Avainsanat: Tero Kelhälä, Futsal-Liiga, kausiennakko


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini