Futsalin MM-kisat 2012: Falcao ja Ricardinho kuolemanlohkossa, Australia kiukulla jatkoon?

Keskiviikko 31.10.2012 klo 9.58 - Mikko KytöläFutsalin MM-kisat 2012: Falcao ja Ricardinho kuolemanlohkossa, Australia kiukulla jatkoon?

Jatketaan ennakoilla. A- ja B-lohko ovat läpikäytyinä edellisessä blogitekstissä.

Seuraavassa arvioni lohkojen C ja D voimasuhteista. Suluissa olevat ranking-sijoitukset perustuvat futsalin epäviralliseen ranking-taulukkoon. Kannattaa huomioida, että kuuden lohkon neljä parasta kolmostakin pääsevät jatkopeleihin eli neljännesvälieriin.

Jos arviot menevät metsään tai loukkaavat lukijaa, niin kehotan olemaan suoraan yhteydessä asianajajaani Mikko ”Roisto” Takalaan.

Katso lohkoista ja otteluista tarkemmin täältä.


Lohko C

1. Brasilia (ranking 2.) – heti kovia pelejä, mutta Falcao hoitaa

Kyllä, youtube-tähti Falcao, 35, pelaa edelleen ja on nimetty Brasilian rosteriin. Mies on valittu kaksien edellisten kisojen parhaaksi pelaajaksi.

Lähihistoriasta Brasilian rekordista löytyy jopa yksi tappio: se hävisi jatkoajalla Paraguaylle Etelä-Amerikan karsintaturnauksessa 5-3. Tämä on kuitenkin kosmetiikkaa. Brassit hurvittelevat melko varmasti finaaliin, vaikka kivenkovassa C-lohkossa saattaa tulla yksi pistemenetyskin, jos Japani tai Portugali yltää tasuriin nelinkertaista maailmanmestaria vastaan.

Brasilian pelaajien seurajoukkueet ovat joko kotimaisia tai espanjalaisia, yhtä poikkeusta lukuun ottamatta. Fernandinho (nro. 10) pelaa Ukrainassa (Dynamo Kyiv).

2. Japani (ranking 10.) – Aasian mestarit kakkoseksi "Kuningas Kazun" johdolla

Hyllytän hetkeksi eurooppakeskeisyyteni. Japani on pelannut sen verran vakuuttavia harjoitusotteluita, että se on syytä nostaa lohkon kakkoseksi ohi kivenkovan Portugalin.

Viime viikolla kaatui Ukraina 3-1 ja Brasiliaa vastaan ”japsit” ylsivät 3-3-tasuriin. Lisäksi Japani on hallitseva Aasian mestari.

Pelaajista huomio kiinnittyy 45-vuotiaaseen (!) Kazu Miuraan, joka vuonna 1993 (!) valittiin Japanin vuoden jalkapalloilijaksi. On todella mielenkiintoista nähdä, miten Brasiliassa ammatikseen palloilleen ”Kuningas Kazun” jalka nousee.

3. Portugali (ranking 5.) – Ricardinho arpoo lusitaanien kohtalon

Brasseilla on Falcao, mutta myös Portugalilta löytyy oma youtube-tähtensä – Ricardinho. Käykää nyt katsomassa se delfiinipotku, jos se jostain syystä on mennyt ohi. Japanin joukkueessa on Ricardinholle varmasti tuttuja pelaajia, sillä mies kikkaili vielä kaudella 2010-11 Japanin F.Liigassa Nagoya Oceansin riveissä. Lempinimi O Mágico kertoo kaiken: Ricardinho on Portugalin ”Maagi” Hosio!

Toinen tärkeä pelaaja lusitaaneille on Cardinal (nro. 7), joka paalutti karsinnoissa seitsemän maalia ja oli tuolla määrällä Euroopan karsintojen paras maalinsylkijä.

Portugali pystyy eurooppalaisena huippumaana haastamaan jopa Brasilian. Ongelmana on vain ailahtelevuus, mistä kertovat esimerkiksi kahden viimeisimmän harjoitusottelun tulokset: ensin tappio Georgialle 4-2 ja sitten voitto Georgiasta 8-0. (Futsalissa on muuten tapana pelata tällaisia tuplaystävyysmaaotteluita.)

Libyan jäädessä vaille pisteitä Portugalikin etenee lohkokolmosena jatkopeleihin. Siellä sitten katsotaan, mitä Ricardinhon lottomylly arpoo.

4. Libya (ranking 26.) – saa syyttää arpaonnea

Suomen piti jokin aika sitten mennä pelaamaan pari harjoitusmatsia Libyaan. Arabikevät kuitenkin vei mielenkiinnon siellä päässä.

Libya ei ole edes Egyptin tasoinen joukkue, ja kaiken lisäksi lohko C:stä muodostui ”kuolemanlohko”. Tax Freen kautta kotiin.

KaDy:lla oli muuten – noin niin kuin täysin off-topicina – kaudella 2010-11 käytössä ”Gaddafi”-niminen variaatio eräästä kulmakuviosta. Ei mulla muuta.

 

Lohko D

1. Argentiina (ranking 6.) – La Albiceleste menee pitkälle

Argentiinalla on kaikki saumat kaataa Italia alkulohkossa ja edetä pitkälle. Maa on käynyt kaikki futsalin MM-kisat. Paras saavutus on neljäs sija vuonna 2004, mutta nyt saattaa pukata jalometalliakin.

Argentiinalla pitäisi olla hyvä maalivahti, mikä on elintärkeää menestymisen kannalta:  Santiago Elías valittiin vuoden 2008 kisojen parhaaksi puitteidenvartijaksi.

Pelaajat tulevat kotimaan sekä Italian ja Espanjan raudanlujista sarjoista. Nähdään semifinaaleissa!


2. Italia (ranking 3.) – MM-mitalitaulukon kolmonen

Italialla on yksi hopea ja yksi pronssi MM-kinkereistä. Nyt voi tulla lisäystä mitalikantaan, vaikka Argentiina onkin himpun verran kovempi alkulohkossa.

Seurantaan kannattaa laittaa ainakin nro. 11 Saad Assis, joka on joukkueessa ainoa ulkomailla pelaava futsalisti. Saadin seura on tunnetusti FC Barcelona. Maalivahti Mammarella loisti viime EM-kisoissa.


3. Australia (ranking 30.) – taisteluvalmis

Naureskelin Australian hieman jalkapallomaiselle pelityylille Aasian mestaruuskisoissa. Jotenkin maa kuitenkin keplotteli itsensä välieriin, vaikka alkusarjassakin kuokkaan tuli Iranilta 9-0.

Nyt alkaa hymy hyytymään, kun aussien ”rugbyporukka” on raapinut sensaatiomaisia harjoituspelituloksia: viimeisimpinä tasurit Irania ja Marokkoa vastaan sekä 10-3-voitto Salomonsaarista. Egyptiltä tuli takkiin 5-1, mutta 22.10. kaatui Thaimaa 4-5-lukemin.

Taitaa raapia voiton Meksikosta, mutta pääsy jatkopeleihin olisi saavutus. Jatkopeleissä ei auta kiukkukaan.

4. Meksiko (ranking 37.) – liian vähän kovia pelejä

Suomen johtavana ja ainoana futsalanalyytikkona uskallan sanoa, etteivät CONCACAF-maat pääse pelaamaan riittävän kovia pelejä kuin MM-kisoissa. Ja maito on silloin jo maassa.

Meksikosta voi löytyä taitoa enemmän kuin esim. Australian ”luujengistä”, mutta se ei riitä, kun vastassa on joukkuepuolustus.

Ja mitä pitäisi ajatella siitä, että vain yhdelle meksikolaispelaajalle on nimetty seura FIFA:n sivuilla?

komik.jpgMIKKO KYTÖLÄ

Kirjoittaja on KaDy:n ja Suomen futsalmaajoukkueen pelaaja. Kirjoittaja on nimennyt itsensä Suomen johtavaksi ja ainoaksi futsalanalyytikoksi, muttei silti suostu kirjoittamaan yhden sanan kappaleita.

mitakyto(at)gmail.com

Avainsanat: Falcao, Ricardinho, futsalin MM-kisat, Mikko Kytölä


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini