Futsalin MM-kisat 2012: Viimeiset alkulohkoennakot - Venäjä teurastaa Salomonsaaret

Keskiviikko 31.10.2012 klo 13.54 - Mikko KytöläFutsalin MM-kisat 2012: Viimeiset alkulohkoennakot - Venäjä teurastaa Salomonsaaret

Ja tässä vielä viimeiset ennakot lohkoille E ja F. A-, B-, C- ja D-lohko ovat läpikäytyinä kahdessa edellisessä blogitekstissä.

Suluissa olevat ranking-sijoitukset perustuvat futsalin epäviralliseen ranking-taulukkoon. Kannattaa huomioida, että kuuden lohkon neljä parasta kolmostakin pääsevät jatkopeleihin eli neljännesvälieriin.

Jos arviot menevät metsään tai loukkaavat lukijaa, niin kehotan olemaan suoraan yhteydessä asianajajaani Mikko ”Roisto” Takalaan.

Katso lohkoista ja otteluista tarkemmin täältä.

Lohko E

1. Serbia (ranking 12.) – suuri Bojović

Muistan, kun Rotterdamin EM-karsinnassa 2011 pelasimme Serbiaa vastaan ja näin Vidan Bojovićin ensimmäistä kertaa. Pituutta on FIFA:n sivun mukaan 160cm, mutta tämä on liioittelua – mies on oikeasti vieläkin lyhyempi. Suojasin häneltä kerran pallon pois, ja – valehtelematta – Bojovicin naama oli tilanteessa (valtavien) pakaroideni tasolla.

Mutta hän on loistava pelaaja. Erittäin tärkeä pelaaja Serbialle vieläpä. Tekee paljon maaleja ja taistelee viimeiseen hengenvetoon saakka.

Toinen silmiinpistävä pelaaja on serbikapteeni Bojan Pavićević, joka nyrkkeilee aivan eri painoluokassa kuin Bojović. Pituutta FIFA:n sivun mukaan 192cm, ja arvioisin maksimipenkkituloksen olevan jotain väliltä 150-170kg. Ei ollut kovin turvallinen olo pelata Serbiaa vastaan targetina kyseisen mörön hiillostaessa jatkuvasti takapuskuria...

Serbia on kova luu tässä turnauksessa, ja kansallishurmoksellaan se voi haastaa sellaisiakin kärkimaita kuin Italia, Portugali ja Argentiina.

2. Tsekki (ranking 16.) -satumaisesti kisoihin

Tsekki on ollut mukana kaksissa edellisissä MM-kisoissa. Maa on hyvää eurooppalaista tasoa kuten Serbiakin. Viimeisimmät ottelunsa se on kuitenkin pelannut yksinomaan entisen itäblokin maita vastaan – kääntyykö tämä Tsekkiä vastaan, kun MM-kisoissa täytyy kohdata pelityyliltään varsin erilaisia vastustajia?

Tsekki pääsi kisoihin voittamalla Slovenian todella dramaattisten vaiheiden jälkeen. Slovenia voitti ensimmäisen osaottelun kotonaan 2-0 ja johti Prahassa ottelua jo 0-1. Tsekki kuitenkin taikoi kolme maalia ja sai neljännen lahjaksi, kun slovenialaispelaaja teki elämänsä karmeimman munauksen pelin loppuhetkillä. Ottelukoosteen voi katsoa täältä.

Tuon karsintaottelun sankari oli Lukáš Rešetár (nro. 7), jolta sopii odottaa tehoja MM-turnauksessakin.

Tsekki ei hätyyttele kärkimaita, mutta etenee jatkoon ja toivoo sopivaa vastustajaa neljännesvälieriin.

3. Egypti (ranking 28.) - parasta mitä Afrikka voi tarjota

Egypti on oikeasti kovempi futsalmaa kuin saman maanosan Libya, vaikka jälkimmäisen ranking on kaksi sijaa parempi.

Faaraot ovat olleet mukana MM-kinkereissä viidesti, joten ihan mutu-pohjalta ei Badr Khalilin suojattien tarvitse Thaimaahan lähteä.

Harjoituspelit lupailevat ihan hyvää: Australia kaatui äskettäin 5-1 ja Malesia 7-3. Voisiko haastaa lohkon kovat eurooppalaiset?


4. Kuwait (ranking 64.) - kisojen huonoin joukkue?

Kisojen kehnoin ranking. Kuwait ylsi puolivälieriin Aasian mestaruuskisoissa, jotka toimivat samalla karsintana MM-kisoihin. Paras puolivälierähäviäjä sai vielä paikan kisoihin, ja tämä ”säälipaikka” irtosi juuri Kuwaitille.

Suomi (ranking 54.) pystyy haastamaan Tsekin tasoisia maita nykyään. Mutta mitäpä lottoatte, pystyykö Kuwait?

Ei pysty.

 

Lohko F

1. Venäjä (ranking 4.) – Fukin great!

Jos pitäisi nimetä Espanjalle ja Brasilialle ykköshaastaja, niin se olisi Venäjä. Itänaapuri taipui viime EM-kisojen finaalissa niukasti Espanjalle, joka voitti vasta jatkoajalla. Moni pelin nähnyt kadylainen oli sitä mieltä, että voitto olisi kuulunut Venäjälle.

Punakone jyllää päivänselvään lohkovoittoon venäläistyneiden brassien johdolla. Pula voitti 2008 kisojen maalikuninkuuden 16 maalilla, mutta myös Siriloa ja maalivahti Gustavoa kannattaa pitää silmällä. Hyvä poika on niin ikään Alexander Fukin, joka oli mielestäni yksi EM-kisojen parhaita pelaajia.


2. Kolumbia (ranking 19.) – nouseva futsalmahti

Kolumbia jätti karsintojen alkulohkossa taakseen Paraguayn ja Uruguayn, mikä on kova saavute.

Costa Rica ja Panama – jotka nekin ovat MM-kisoissa – kaatuivat molemmat yhden maalin marginaalilla viimeistelevissä harjoitusotteluissa. Kyseessä on kuitenkin Kolumbian ensimmäiset MM-kisat, joten esimerkiksi kokeneemman Guatemalan kaataminen saattaa olla kovan työn takana.


3. Guatemala (ranking 20.) – kolmannet kisat

Guatemala taistelee lohkon kakkossijasta Kolumbian kanssa. Kokemusta on jo kaksista MM-kisoista, ja vaikkei menestystä ole tullut, on kokemus aina eduksi. Guatemalassa tiedetään, mitä tuleman pitää.

Maa oli lisäksi erittäin kovassa vireessä CONCACAF-alueen mestaruusturnauksessa aiemmin tänä vuonna. Siellä Costa Rica oli kuitenkin vastoin ennakko-odotuksia parempi lukemin 2-3. Finaalin voi katsoa kuudessa osassa alkaen tästä.

Joukkueen keskipituus on 168cm. Ei paha.

 
4. Salomonsaaret (ranking 45.) – Oseanian taso on tässä

Salomonsaaret pääsi pelaamaan Oseanian karsinnoissa sellaisia huippumaita vastaan kuin Tahiti, Fidži, Vanuatu ja… sanoinko jo Tahiti?

Ei tuolla pelikokemuksella MM-kisoissa pääse paljon palloa nykimään. Harjoituspelissä tuli voitto Thaimaasta 3-4, mutta se oli puhtaasti vastustajan maalivahdin ansiota. Jos F-lohkon muut jäsenet suvaitsevat ottaa pelinsä Salomonsaaria vastaan tosissaan, on meno julmaa. Varsinkin Venäjää vastaan.

Väitinkö jo, että Kuwait on kisojen kehnoin joukkue? Voi se oikeasti olla parempi kuin Salomonsaaret.

komik.jpgMIKKO KYTÖLÄ

Kirjoittaja on KaDy:n ja Suomen futsalmaajoukkueen pelaaja. Kirjoittaja nostaa penkistä vähemmän kuin Serbian kapteeni.

mitakyto(at)gmail.com

Avainsanat: Futsalin MM-kisat, Vidan Bojovic, Alexander Fukin, Pula, Sirilo, Mikko Kytölä


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini