Futsalin MM-kisat 2012: Näin seuraat kisoja

Perjantai 2.11.2012 klo 10.23 - Mikko Kytölä


Näin seuraat kisoja

Ajattelin, että selkeyden vuoksi on paras kerätä saman otsikon alle kaikki linkit, joita futsal-entusiasti tarvitsee MM-kisoja seuratakseen. En halua, että yksikään kadylainen tulee kolmen viikon päästä sanomaan huuli pyöreänä, että ei ne tullu YLE:ltä

Tässä elämän ohjenuoraa seuraavaksi 17 päiväksi:


1) Ota selvää, milloin ottelut pelataan.

Thaimaan aikaa noudattava ottelulista: http://www.fifa.com/futsalworldcup/matches/index.html.

Painamalla tekstiä "please click here to revert to local time" ajat muuttuvat Suomen aikaa noudattaviksi.


2) Ota selvää, mitä kautta ottelut näkyvät.

Paras vaihtoehto on FIFA.comin livelähetys, jossa on englannikielinen selostus, mahdollisuus pysäyttää ottelu ja katsoa se myöhemmin, mahdollisuus päättää mitä ottelua katsoo (jos ovat päällekkäin), hyvänlaatuinen stream jne. Suora linkki: http://www.fifa.com/futsalworldcup/video/live/index.html

Toinen vaihtoehto on tilata Eurosport, joka näyttää osan peleistä livenä, osan jälkilähetyksenä. Tämä saattaa sopia monelle, koska pelit pelataan suomen aikaa klo 12, 14 ja 16. Eurosportin aikataulun MM-otteluiden osalta löydät täältä: http://tv.eurosport.fi/search.shtml?query=futsal. Lisätietoja Eurosportin tilaamisesta voi kysellä Tervareiden Ari Makowskilta.

Jos vielä tökkii (tai jos espanjankielinen selostus kiehtoo), niin ainakin Espanjan pelien osalta voi kokeilla marca.comin livelähetystä: http://www.marca.com/multimedia/directo/futbol-sala/

Ja jos vielä tökkii, niin googlaamalla on varmasti mahdollista löytää jokin suttuinen stream jokaiseen peliin.


3) Maksimoi MM-nautinto.

Futsalnautinnon viimeistelyssä kannattaa hyödyntää facebookia. Tykkäämällä sivustoista futsalplanet.com ja Thailand Futsal World Cup 2012 saa mm. ottelukoosteet kätevästi omaan syötteeseen.

Facebookissa pitää myös tykätä KaDy Futsalista, niin pysyy kärryillä maailman ainoasta suomenkielisestä MM-seurannasta (ja KaDy-Hirviön kuulumisista siinä sivussa!). Sen lisäksi, että itse koetan nostella mielenkiintoisia juttuja MM-kisoista, niin ainakin J.Kytölä on jo puoliksi luvannut kirjoittaa jonkin viiltävän analyysin jossain vaiheessa kisoja. Kannattaa siis pysyä kanavalla!

Nautinnon maksimointiin kannattaa liittää myös MM-historian autistinen ulkoa opettelu. Tässä auttaa ystävämme wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/FIFA_Futsal_World_Cup.

Niin ja FIFA:n kisasivuiltahan löytyy jos jonkinlaista mehuista tilastoa ja uutista: . Englanniksi tosin.


P.s. Olihan mahtava avausottelu kisoille, kun Ukraina ja Paraguay päätyivät 3-3-tasuriin dramaattisten vaiheiden jälkeen. Alussa nähtiin puolin ja toisin varovaista pallonhallintapeliä ja vastustajan virheiden kyttäämistä, mutta lopussa areena oli jo sota-aluetta! Hattutempun kengittänyt E.Ayala sai filmaamisesta punaisen Paraguayn johtaessa 2-3, ja Ukraina tuli ylivoimalla tasoihin.  Tästä on hyvä jatkaa! Ottelukoosteen voi katsoa täältä: http://www.fifa.com/futsalworldcup/highlights/video/video=1816748/index.html.

komik.jpgMIKKO KYTÖLÄ

Kirjoittaja on KaDy:n ja Suomen futsalmaajoukkueen pelaaja. Kirjoittaja uskoo, että katsomalla huippufutsalia voi itse kehittyä pelaajana.

mitakyto(at)gmail.com

Avainsanat: Futsalin MM-kisat, futsal-livelähetys, E.Ayala


Kommentit

4.11.2012 14.50  Wasuri

Kiitokset KaDy ja Komik selonteosta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini