Futsalin MM-kisat: Näin käy neljännesvälierissä

Sunnuntai 11.11.2012 klo 9.00 - Jukka Kytölä


Paraguay – Portugali, su 11.11. klo 11.00

Paraguay ailahteli alkulohkossa, mutta ei Portugalikaan täysin vakuuttanut. Vantterat eteläamerikkalaiset laittavat hanttiin, mutta eivät lopulta pysty vastaamaan Portugalin järjestelmällisyyden ja yksilötaidon yhdistelmään. Portugalin ykkösveskari Joao Benedito on sivussa pelikiellon vuoksi, mutta se ei hidasta lusitaanien menoa. Tulos: 2-4.

Ukraina – Japani, su 11.11. klo 13.30

Yksi tasaisimmista neljännesvälieristä. Ukraina on kokenut kaksissa edellisissä EM-kisoissa karvaat tappiot puolivälierissä, kun taas Japani nappasi Aasian mestaruuskisojen voiton kesäkuussa. Itä-Euroopan futsalkone janoaa kisamenestystä ja etenee tiukan kamppailun jälkeen jatkoon – mutta vain jos onnistuu voittamaan varsinaisella peliajalla. Tulos: 3-2.

Espanja – Thaimaa, su 11.11. klo 13.30

Thaimaa eteni niukasti 4. parhaana lohkokolmosena jatkoon, ja saa kiittää siitä Salomonsaaria. Sitä saa, mitä tilaa: Espanja on yksinkertaisesti liian kova vastus Vic Hermansin suojateille, vaikka joutuikin tyytymään alkulohkossa tasuriin Irania vastaan. Kotiyleisö huutaa ja harhautukset purevat ajoittain, mutta se ei riitä silloin kun ei ole voittavaa maalivahtia. Tulos: 5-1.

Iran – Kolumbia, su 11.11. klo 16.00

Iran nipisti alkulohkossa pisteen Espanjalta ja otti tarvittavan niukat voitot Marokosta ja Panamasta. Kolumbia päätyi erikoisesti lohkonsa kakkoseksi vain kolmella pisteellä, mutta jos ainoa vakuus on kahdeksan tehtyä maalia toisella puoliajalla Salomonsaarten verkkoon, ei kannata laittaa roposiaan eteläamerikkalaisille. Tulos: 3-1.

Italia – Egypti, ma 12.11. klo 11.00

Italia eteni vakuuttavasti lohkonsa voittoon puhtaalla pelillä, kun taas faaraot saalistivat omassa lohkossaan vain yhden voiton ailahtelevasta Tsekistä. Egyptillä on taitavia yksilöitä, mutta tässä otteluparissa vaaka kääntyy väkisinkin rutinoituneemman ja organisoidumman saapasmaan puolelle. Italialla ei ole tapana kompastua tämän tasoisiin vastustajiin. Tulos: 5-1.

Venäjä – Tsekki, ma 12.11. klo 13.30

Venäjän karhu murisi lujaa helpossa alkulohkossa. 27 tehtyä maalia eikä yhtään päästettyä kertovat karua kieltään lohkon tasoeroista – ja totta kai myös Venäjän megalomaanisesta päättäväisyydestä. Tsekki on jo astetta kovempi vastus verrattuna esimerkiksi Kolumbiaan, mutta Skoda-maan hyvän ja huonon päivän ero on valtavan suuri. Tällä kertaa ei taida tulla sitä hyvää päivää. Tulos: 4-1.

Brasilia – Panama, ma 12.11. klo 13.30

Tämä ottelupari on taputeltu jo ennen kuin se on alkanut. Fyysinen ja ajoittain ihan taitavakin Panama osoitti kiritaitojaan kaikissa alkulohkonsa otteluissa, mutta kun tosipelit alkavat, ei armoa tunneta. Brasilian materiaali ja nykyinen vire on ylivertainen Panamaan nähden, eivätkä kanavamaan urhot jaksa juosta koko ottelua ”joga boniton” vyörytyksessä. Tulos: 6-1.

Serbia – Argentiina, ma 12.11. klo 16.00

Lähtökohdiltaan tasainen kamppailu, jossa erot ovat pieniä. Serbian heimosoturit [sic] raivasivat odotetusti tiensä jatkoon, mutta Argentiinan tasoista vastustajaa he eivät ole vielä kohdanneet. Eteläamerikkalaiset ovat yleensä ottaen teknisesti hieman taitavampia, mutta serbien asenne ja fyysinen preesens ovat tunnetusti kovaa luokkaa. Tulos: 2-3.

 

kajuk2.jpgJukka Kytölä

Kirjoittaja on Suomen futsalmaajoukkueen pelaaja ja KaDy:n pelaaja-taloudenhoitaja. Kirjoittaja haluaisi keskittyä enemmän opintoihinsa, mutta ei oikein voi futsaltilanteeltaan sitä tehdä.

Avainsanat: Thaimaa futsal 2012, futsalin MM-kisat, Jukka Kytölä, vanhablogi


Kommentit

11.11.2012 18.08  Arvaa kuka

Kolme neljästä oikein sunnuntain osalta, hyvä Kajuk. Ja Iran-Kolumbian väärin menemistä edesauttoi karkea tuomarivirhe. Toki Iran saa syyttää myös itseään tuhlailtuaan maalipaikkoja pahemmin kuin KaDy torstaina konsanaan.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini