Aika: 16.10.2011
Paikka:
Sarja: Futsal Cup

KaDy jatkoon murskavoitolla!

Kampuksen Dynamo eteni Futsal cupissa kolmannelle kierrokselle kaatamalla sunnuntaina PP-70:n vieraissa maalein 1-12 (1-3). KaDy ei esittänyt ottelussa aivan parastaan, mutta liigajoukkueen rutiini ja taitotaso osoittautuivat lopulta liian vahvoiksi nuorekkaalle tampereleisvastustajalle.

Cupin kolmannella kierroksella mukana on kuusitoista joukkuetta, joista arvotaan otteluparit maanantaina 17. lokakuuta. KaDy:n tavoite kauden alussa oli selvitä kilpailussa vähintään Final Four -vaiheeseen saakka, eli vähimmäistavoitteeseen on matkaa kahden otteluvoiton verran.

"Ei tehdä peliä vaikeaksi itsellemme"

Likipitäen näin kuuluivat KaDy-piiskuri Tero Kelhälän ohjeet ennen ottelun alkua. Vastassa oli nuori ja ennakkoluuloton vastustaja, jonka pelityylistä ei juuri ollut ennakkotietoja. Kuriton KaDy-ryhmä ei tällä kertaa totellut valmentajansa ohjeita vaan sortui pelin alussa löysäilyyn.

PP-70 lähti otteluun rohkealla taktiikalla ja haki tosissaan maalipaikkoja. Ensimmäiset seitsemän minuuttia Dynamo oli tuuliajolla, eikä yleensä rauhallisesta KaDy-pyörityksestä ollut tietoakaan. Vastustaja käytti etsikkoaikansa, kun joukkueen kapteeni Markus Säde latasi pallon kulmakuviosta maalin takanurkkaan, kun peliä oli käyty neljä ja puoli minuuttia.

Takaisku herätti KaDy-miehistön otteluun. Puolustuspeliä tiivistettiin ja hyökkäyspeliin alettiin saamaan totuttua liikettä. Dynamo loi ensimmäisen puoliajan toisella kymmenminuuttisella tasaiseen tahtiin maalipaikkoja, joista olisi paremmalla viimeistelyllä tehty vielä enemmän osumia. Lopulta Dynamon hyökkäyspeli tuotti ennen taukoa kolme maalia, jotka vapauttivat joukkueen peliä entisestään.

Kapellimestari Juvonen

Tauolla Kelhälä vaati suojateiltaan lisää liikettä hyökkäyspäässä, jotta vastustajan puolustusneliöön saataisiin revittyä lisää aukkoja. Tällä kertaa joukkue kuunteli valmentajansa ohjeita. Perusrotaatio ja yksinkertaistettu syöttöpeli avasi vastustajan puolustuksen kerta toisena jälkeen ja KaDy pääsi herkuttelemaan komeilla maaleilla.

Suurinta tuhoa vastustajan maalilla aiheutti Matias Juvonen, joka rohmusi itselleen viisi maalisyöttöä. Aivan ottelun loppuhetkillä "Madsen" laukoi tilastoihin vielä illan ensimmäisen maalinsa. "Madsenin" tarjoilusta nautti parhaiten Jaakko Kinnunen, joka viimeisteli kikkarapäisen taitelijasielun syötöistä hattutempun.

-Olihan siinä viimeisessä tilanteessa syöttöpaikkakin, mutta rehellisesti sanottuna ei käynyt syöttäminen edes mielessä, Juvonen kommentoi ottelun viimeistä osumaa.

Pelaajakortti_Madsen
(Kuva: Matias Juvonen halusi sunnuntaina polttavasti nimensä maalintekijälistoille.)

Tulos ratkaisee

Isäntäjoukkueen puolustusneliö jätti läpi ottelun paljon tilaa neliönsä keskelle, jonne Dynamo alkoi ottelun edetessä löytää yhä uusia syöttöväyliä. Kummankin joukkueen prässipelaaminen jätti toivomisen varaa ja etenkin KaDy-pelaajien liike ottelun alussa oli heikkoa.

-Alku oli meiltä tosi huonoa peliä. Paransimme kuitenkin jatkuvasti ja etenkin toisella puoliajalla rotaatiomme alkoi toimia oikealla tavalla. Saimme vastustajan neliön liikkeelle ja sitä kautta luotua hyviä syöttöpaikkoja. Pelissä oli paljon parannettavaa, mutta cupissa vain tulos lopulta ratkaisee. Jäämme jännittämään tulevaa otteluarvontaa, Kelhälä kommentoi.

Futsal cupin kolmas kierros pelataan paikallisena niin, että Helsingin, Uudenmaan, Satakunnan ja Turun piirien joukkueet muodostavat yhden arvontakorin, ja Tampereen, Keski-Suomen, Vaasan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois- Suomen piirien joukkueet nousevat toisesta arvontakorista. Neljänneltä kierrokselta cupia pelataan valtakunnallisena kilpailuna. Cupin arvonta suoritetaan maanantaina 17. lokakuuta.

Kadyfutsal.net tiedottaa tulevasta vastustajasta ja valmennusjohdon näkemyksistä maanantai-iltana!

KaDy:n tehomiehet sunnuntaina: