Ilves FS - KaDy (3 - 4)

Aika: 22.9.2012 15:00
Paikka: Spiral-Halli, Tampere
Sarja: Supercup


Super Cupin pysti Dynamolle

Futsalin kilpakauden aloitti tuttuun tapaan Super Cupin finaali, jossa vastakkain olisivat normaaleissa oloissa olleet hallitseva Futsal Cupin voittaja ja Futsal-Liigan mestari. Koska Ilves FS voitti viime kaudellakin molemmat kilpailut, pelattiin Super Cup edellisvuoden tapaan liigan voittajan ja kakkosen välillä. Ja tutussa paikassa – Spiral-hallissa Ilveksen kotiareenalla.

kadyilves.jpg

Vuosi sitten samainen Super Cupin finaali päättyi Ilveksen 3-2 -voittoon. Tällä kertaa Dynano käänsi kelkan ja otti hienon päänahan hallitsevasta mestarista.

Ennen Super Cupin ottelua KaDy oli onnistunut voittamaan Ilveksen Spiralilla vain kertaalleen:  vuonna 2009 punamustan ensimmäisellä liigakaudella. Tappiosarakkeeseen ilvesluolasta sen sijaan on haettu useampiakin merkintöjä. Tarkalleen ottaen yhdeksän.

Helpolla ei voitto irronnut tälläkään kertaa. Molemmilla joukkueilla oli omalla tavallaan hankalat lähtökohdat otteluun.

Ilves oli joutunut uudistamaan joukkuettaan rajusti aina valmennusjohtoa myöten, kun taas KaDy:lta uupui peräti yhdeksän pelaajaa loukkaantumisten tai pakollisten menojen takia. Punamusta lähtikin otteluun vain kahdeksalla pelaajalla mukaan lukien maalipelaaja Niila-Ville Laitinen.

Teinisensaatio ”Jekku” Keskinen räjäytti pankin

jekku.jpgKaDy otti verottuneen rosterin positiivisena haasteena, mikä paistoi pelaajien rohkeutena ottaa vastuuta askissa. Parhaan esimerkin tästä tarjosi Jere Keskinen (kuvassa), 19, joka leipoi ottelussa sensaatiomaisesti hattutempun. Viime kaudella ”Jekku” Keskinen kirjautti tililleen kaksi maalia yhdeksässä liigaottelussa. Melko huikea tasonnosto siis – etenkin kun huomioidaan, kuinka kovaa joukkuetta vastaan hattutemppu syntyi.

Itse peli oli varsin tasaista ja – ehkä hieman yllättäenkin – laadukkaampaa kuin vuosi sitten Super Cupin finaalissa. KaDy ei lähtenyt prässäämään erityisen ylhäältä mutta pyrki tyylilleen uskollisesti pallon saatuaan pitämään sitä.

Ilveksen erikoistilanteet olivat läpi ottelun vaarallisia ja tuloksellisia: kotijoukkueen ensimmäinen maali syntyi sivurajakuviosta ja toinen kulmapotkusta.  

KaDy:n kantti kuitenkin kesti, ja punamusta nousi kahdesti tappioasemasta tasoihin. Kaksi minuuttia ennen loppua Matias Juvonen lirutteli tyhjiin Dynamon voittomaalin 2 vs. 2 –vastahyökkäyksen päätteeksi.

Ilveksen reikäpaitapeli tuotti pari vaaralliselta näyttävää tilannetta, mutta tällä kertaa rennosti ja vapautuneesti esiintynyt KaDy kesti paineen.

Dynamolle näin maittava aloitus kilpakaudelle. Ja ennen muuta: ensimmäinen pokaali! Työnteko jatkukoon, KaDynastia ei synny itsestään…

Styntty Channelin maalikooste:

Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
0 - 110:01Keskinen JereKytölä Mikko
1 - 114:56Laitinen JaakkoMajamaa Jarno
2 - 119:40Stenholm NikoTorvinen J-P
2 - 233:57Keskinen JereJuvonen Matias
3 - 235:25Torvinen J-PEi syöttäjää
3 - 335:50Keskinen JereHosio Miika
3 - 437:58Juvonen MatiasKytölä Mikko
Varoitukset:
AikaVaroitettu pelaajaVaroitus
00:00Juvonen MatiasKeltainen
00:00Laitinen Niila-VilleKeltainen
00:00Lahtinen TomiKeltainen
00:00Kytölä MikkoKeltainen
Vaihdot:
AikaUlosSisään
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
1Laitinen Niila-Ville
Maalivahdit
7Tolvanen Kimmo
Kenttäpelaajat
8Lahtinen Tomi
Kenttäpelaaja
9Juvonen Matias
Kenttäpelaajat
10Keskinen Jere
Kenttäpelaaja
10Hosio Miika
Kenttäpelaajat
11Kytölä Mikko
Kenttäpelaajat
14Ojala Jarkko
Kenttäpelaaja